“Muziek Verbindt”

Harmonie Aurora en de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum zijn bezig met een fusieproces en in aanloop daar naar toe werd zondagmiddag een gezamenlijk concert verzorgd. Dit concert maakt deel uit van een nadere muzikale kennismaking met elkaar. Bijna honderd muzikanten, drie dirigenten, vijftien muziekstukken dat waren de ingrediënten van het bijzondere gezamenlijke concert . De conclusie was duidelijk: ‘Muziek Verbindt’

Vanwege de grootte van het orkest was de zaal voor het grootste gedeelte ingericht als concertruimte, een kwart voor zitplaatsen publiek en ook het podium was ingericht voor het publiek. Ondanks het mooie weer en andere buitenactiviteiten in de gemeente was de publieke belangstelling prima te noemen, zo’n honderdvijftig mensen hadden de weg naar ’t Schouw weten te vinden.

Er was door de beide muziekcommissies een zeer gevarieerd programma samengesteld, waarbij de dirigenten (Joost van Genugten, Ad van Groesen en Robert van Enschot) elkaar afwisselden. Het eerste muziekblok bestond uit een viertal stukken, dit werd gebracht door de beiden harmonieorkesten. Begonnen werd met het toepasselijke stuk ‘Ouverture to a new age’, gevolgd door oa ‘El camino real’. Na een korte break was het de beurt aan het Volwassenen Leerlingen Orkest (VLO) van Musis Sacrum. Hier stond oa ‘California Dreamin’’ en ‘Tir Ná Noir’ op de standaard, bij het laatste stuk sloot ook het jeugdorkest van deze muziekvereniging aan voor het bekende nummer ‘Hello’ van Adele.

Na de pauze werd er door alle muzikanten een groot orkest gevormd, bijna honderd personen. Een indrukwekkend orkest. Het publiek kreeg nog een zevental muziekstukken voorgeschoteld waaronder‘Dixieland Jamboree’,  een stuk waarbij de zes solisten de handen flink op elkaar kregen. Ook het nummer ‘A Klezmer Karnival’ werd vol overtuiging gebracht. Voordat het laatste nummer ‘Tulpen aus Amsterdam’, de muzikale uitsmijter van deze middag, werd gespeeld was er een slotwoordje en bedankje door de beide voorzitters. De organisatie kan zeker terugkijken op een mooie muziekmiddag onder het mom ‘Muziek Verbindt’.

Comments are closed.