Musis Sacrum en Aurora, samen één muzikale vereniging!

Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum en Harmonie Aurora gaan een belangrijke stap zetten op weg naar een muzikale samenwerking. De leden van beide verenigingen zijn akkoord gegaan om na de fusie samen verder te gaan als één muzikale vereniging.

De huidige harmonieorkesten worden samengevoegd tot één groot orkest. Daarnaast zal er een orkest blijven bestaan dat vergelijkbaar zal zijn met het Volwassen Leerlingen Orkest van Musis Sacrum. Ook het Jeugdorkest van Musis Sacrum krijgt ruimte binnen de nieuwe vereniging en er komt een mogelijkheid om deel te nemen aan projectorkesten op verschillende muzikale niveaus en met verschillende thema’s.

De goedkeuring van de leden in het fusieproces is vorig jaar van start gegaan en is hierin een zeer belangrijke stap, maar er zullen nog een aantal belangrijke stappen moeten worden gezet voordat de fusie definitief rond is. Het streven is om vanaf januari 2018 samen te starten.

Op 21 mei zal er een gezamenlijk concert gaan plaatsvinden in ’t Schouw om 14.00 uur, de toegang is gratis dus we hopen dat we veel bezoekers mogen ontvangen.

Comments are closed.