Toespraak van de voorzitter mbt erelidmaatschap Kees Jacobs

Benoeming Kees Jacobs tot erelid

Kees, jij bent sinds 1 september 1992 lid onze muziekvereniging, dit jaar dus 23 jaar, jij musiceert in twee orkesten, het volwassenen leerlingen orkest en het harmonieorkest.

In jouw beginjaren bij Musis was je ook bestuurslid, dat was geen makkelijke periode. Jij bent ook jarenlang beheerder van ons verenigingsgebouw aan de julianastraat geweest, samen met je vrouw Ria die de bar runde stonden jullie altijd klaar voor de vereniging voor allerlei hand- en spandiensten.

We konden ook altijd een beroep op je doen als er wat vervoerd moest worden, vaak het slagwerk. Dan konden wij belangeloos gebruik maken van de bedrijfsbusjes van je schildersbedrijf. En zelf was jij er dan, haast vanzelfsprekend, ook bij om mee te sjouwen.

Het oudpapier. We halen daar als vereniging jaarlijks ruim €3000 mee op, broodnodige inkomsten. Jij bent onze contactpersoon naar de gemeente toe om alles goed te laten verlopen. Jij verzorgt ook de indeling van de zaterdagen, zodat de vrachtwagen voldoende bemenst is en dan loop je zelf ook nog wel eens een ronde mee.

Samen met je broer Frans heb je er voor gezorgd dat de verhuizing vanuit de julianastraat naar deze nieuwe locatie soepel verliep. De beide opslagruimten zijn door jullie voorzien van rekken, zodat er voldoende bergruimte is ontstaan. En dan heb ik het nog niet over het vele werk wat door jullie,  en ook andere vrijwilligers, is verzet om het oude verenigingsgebouw leeg op te leveren.

De rommelmarkt. Ook een niet te missen inkomstenbron voor Musis. Jij bent oprecht ‘Mister Rommelmarkt’. Door jouw gedrevenheid en inzet lukt het steeds weer om op de eerste zondag in september voldoende spullen voor de verkoop te hebben. Toen we vorig jaar even geen opslagruimte hadden, stelde jij direct je eigen loods beschikbaar. Jij zorgt er nu voor dat de ontvangen spullen gesorteerd en wel netjes de container in gaan. En als volleerde veilingmeester zorg jij ervoor dat de topstukken nog extra aangeprijsd worden om er het maximale er uit te halen. Jij heb ook een gevleugelde uitspraak met betrekking tot de rommelmarkt: “Agge niks doet, hedde ok niks”!

 

Als lid van de activiteitencommissie zijn er mede dankzij jouw inzet heel wat evenementen, concerten en activiteiten tot een goed einde gebracht. Als de meeste aan de bar staan, was jij er nog bij om de boel mee op te ruimen.

In 2013 ben jij als muzikant van het VLO lid geweest van de benoemingscommissie voor de nieuwe dirigent. Jij hebt daar een constructieve bijdrage aan geleverd.

Zoals gezegd, je speelt bij twee orkesten. Je bent dus veel bij de vereniging. Jij bent altijd tijdig voor de repetities aanwezig en zorgt dan ook dat de stoelen voor de overige muzikanten klaar staan. Na afloop help je ook weer mee om de stoelen weer op te ruimen
Dankzij jouw contacten met de beheerder van De Poort, is het voor Musis inmiddels een vertrouwde stek hier.

Na de repetities ben je ook altijd aanwezig bij de zogenaamde derde helft. Dat hoort er ook bij. Kees, jij bent de olie in de raderen van onze muziekvereniging, jij kan met iedereen opschieten en je staat echt altijd klaar voor Musis. Nee, zeggen komt niet voor in jouw woordenschat. Wij waarderen jouw positief kritische instelling. Kees, jij bent een Musis-man in hart en nieren.

Comments are closed.