Persbericht mbt concert KMKJWF

Optreden Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ in Dongen

Op vrijdag 27 november 2015 verzorgt de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) een relatieconcert in Sporthal De Salamander in Dongen. De KMKJWF reist naar Dongen om het 175-jarig jubileum van Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum Dongen extra luister bij te zetten. Bovendien wordt met het optreden van het grootste orkest van de Landmacht de relatie van Defensie en de gemeente Dongen nog eens onderstreept, aangezien in Dongen al meer dan een halve eeuw het Militair Complex Dongen is gehuisvest.

In Dongen brengt de KMKJWF een concert in het kader van ‘70-jaar bevrijding: het geluid van de Vrijheid’ ten gehore. Een gevarieerd programma met werken onder andere uit de landen van onze bevrijders.

Toegangskaartjes
Het optreden van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ in Dongen staat, naast genodigden, ook open voor overige belangstellenden. Via de website van Musis Sacrum (www.musissacrum.com) zijn toegangskaartjes voor het concert te koop. De kaartjes kosten € 5,- per stuk (inclusief een kopje koffie/thee). Gezien de verwachte interesse bij muziekliefhebbers, is enige snelheid om kaartjes te bestellen wel geboden; er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Jubileum Musis Sacrum
Het concert van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ maakt onderdeel uit van de vele festiviteiten in het kader van het jubileumjaar van de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum Dongen. Dit jaar viert Musis Sacrum haar 175-jarig bestaan. In het weekend van 12 en 13 juni werd de daadwerkelijke ‘oprichtingsverjaardag’ gevierd. Toen verzorgde de Muziekvereniging zelf het Musis Event Jubileumconcert. Op 27 november kan Musis Sacrum als toehoorder genieten van de muzikale klanken van de KMKJWF.

Relatie Defensie en gemeente
Op 27 november treden Defensie (het Militair Complex Dongen) en de gemeente Dongen op als gastheer in Sporthal De Salamander. Zo willen beide partijen de speciale relatie, die ze met elkaar onderhouden, nog eens onderstrepen. Defensie en Dongen zijn in het verleden met elkaar verweven geraakt, aangezien veel inwoners van de gemeente op het Militair Complex Dongen hebben gewerkt.  In de volksmond beter bekend als ‘Rimi’ en tegenwoordig onderdeel van het Logistiek Centrum Woensdrecht, dat het onderhoud en logistiek van het Defensiematerieel verzorgt.

Comments are closed.