Nieuwsberichten MEYE2012

Musis is weer een mooie DVD rijker
zaterdag 16 juni 2012 / 16:23

Gisteravond vond onder grote belangstelling de DVD-presentatie van Musis Event Young Edition in ons verenigingsgebouw plaats. Vooraf werd Victor Stierman (Foto Betsie Cloïn) in het zonnetje gezet. Hij ontving de ‘eerste’ DVD en een dinerbon als dank voor zijn vele werk wat hij in verzet heeft in de tot standkoming van de DVD (ook verkrijgbaar op Blu-Ray). Ook werd het bedrag onthuld wat voor het maatschappelijk doel verbonden aan dit evenement, Stichting de Kinderen, is opgehaald: € 2686,55. En toen was eindelijk het moment daar, de DVD kon gestart worden. Het is een resultaat waar men trots op kan zijn en nog zeker kan nagenieten van het unieke evenement: Musis Event Yound Edition 2012. Wilt u ook in het bezit komen van zo’n schitterende DVD, stuur een mail naarcontact@musissacrum.com en wij nemen contact met u op. Klik op de foto voor enkele plaatjes van deze feestelijke avond.

Nog meer foto’s Musis Event Young Edition
dinsdag 24 april 2012 / 19:48

Er zijn weer ruim honderd foto’s toegevoegd van het evenement van afgelopen weekend. De foto’s zijn stills van camerabeelden, gemaakt door Jan Sprangers Producties.

Musis Event Young Edition was weergaloos
zondag 22 april 2012 / 22:11

Een jaar van voorbereiding heeft zijn vruchten afgeworpen. Bijna 1000 bezoekers hebben tijdens de drie concerten genoten van een onwaarschijnlijk leuk programma. De gehele organisatie was perfect. De teamspirit tussen alle deelnemers was gewoon uniek en zij hebben wat moois weggezet. Een prachtige herinnering om op terug te kijken.

Jeugdorkest zet een prima concert weg
zaterdag 21 april 2012 / 12:48

Gisterenmiddag èn -avond waren de eerste twee voorstellingen van Musis Event Young Edition. Alleen maar waardering viel het jeugdorkest onder leiding van dirigent Rolf Rombouts ten deel. De hele entourage met zo’n 100 jeugdige deelnemers oogste zeer veel lof bij de bezoekers. Vanavond al weer de laatste mogenlijkheid om naar dit concert te gaan. Binnenkort veel foto’s op deze site.

Soundcheck cq doorloop was al genieten
vrijdag 20 april 2012 / 00:16

Vandaag (vrijdag) gaat het dan gebeuren. Maanden van voorbereiding en dan is het eindelijk zo ver. ‘s Middags komen 270 basisschoolleerlingen (groep 7) uit Dongen genieten en ‘s avonds is de eerste echte voorstelling voor zo’n 350 bezoekers. Gisteravond was de soundcheck met een korte doorloop. Het zag er al indrukwekkend. Het wordt een grote belevenis, voor de deelnemers èn de bezoekers.

Er zijn nog staanplaatsen te koop
donderdag 19 april 2012 / 16:24

Er bereiken ons de nodige telefoontjes en mailtjes met de vraag of er nog toegangskaarten verkrijgbaar zijn voor Musis Event Young Edition. De zitplaatsen zijn uitverkocht, maar er zijn nog staanplaatsen te koop bij Bruna of voor het concert aan de deur.

Een bevlogen regisseur en presentator bij MEYE
woensdag 18 april 2012 / 23:37

Dongen is rijk aan talent. Muzikaal talent. Maar ook regie-talent. Dongenaar Teun Aarden heeft tijdens het project een dubbelfunctie. Zowel de presentatie als de regie neemt hij voor zijn rekening.

Vanochtend is gestart met de opbouw Musis Event
woensdag 18 april 2012 / 13:58

binnen rijden van al het materiaal

De logistieke klus loopt sinds vanochtend op rolletjes. Met het aanleveren en opbouwen van de truss tbv het licht en geluid voor het evenement Musis Event Young Edition is een vlotte start gemaakt. In de middag is begonnen met het opbouwen van het podium voor de muzikanten en zangeressen van dit muziekspektakel.

Kaartjes alleen nog via Bruna te koop!
donderdag 12 april 2012 / 21:16

Het is vanaf heden niet meer mogelijk om via deze website toegangskaarten voor Musis Event Young Edition te bestellen. U kunt uitsluitend nog bij Bruna Dongen (Hoge Ham 154) kaartjes kopen. De zitplaatsen voor beide dagen zijn uitverkocht, er zijn alleen nog staanplaatsen te koop.

Groot spandoek geplaatst bij Cambreur College
woensdag 4 april 2012 / 22:36

Over precies twee weken is er al een begin gemaakt met de ombouw van de aula tot concertzaal. In de voortuin van het Cambreur College is het vanavond al gestart met het plaatsen van een promotionele banner. Een grote blikvanger. Met dank aan Bouwbedrijf OSDO voor de steigerpijpen en het Cambreur College voor het frame.

Nog een beperkt aantal zitplaatsen te koop
dinsdag 20 maart 2012 / 00:03

Goed nieuws, er komen vanaf vandaag nog een zeer beperkt aantal zitplaatsen voor het concert op vrijdagavond in de verkoop. Deze zijn uitsluitend via deze website te bestellen. Staanplaatsen zijn via Bruna en deze website nog te koop (overigens voor zaterdag ook nog beperkt).

Eerste doorloop MEYE prima verlopen

maandag 12 maart 2012 / 08:15

Gisteren vond in de aula van het Cambreur College een doorloop plaats van Musis Event Young Edition. Voor de eerste keer dat alle deelnemers aanwezig waren om het komende concert door te nemen. Het podium was op de grond uitgetaped, zodat goed duidelijk was hoeveel ruimte een ieder had. Het was een lange dag (10-16u), maar de concentratie kon goed vastgehouden worden. Dirigent, regie, productie en techniek gaan nu de puntjes op de i zetten. Op 2 april is er in het verenigingsgebouw van Musis Sacrum de volgende doorloop.

Kaartverkoop loopt als een speer
maandag 5 maart 2012 / 20:56

Na een stormachtige eerste verkoopdag zijn de zitplaatsen voor het zaterdagavondconcert van Musis Event Young Edition reeds uitverkocht. Voor vrijdagavond zijn er nog een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar, uitsluitend via Bruna te koop. Staanplaatsen voor beide dagen zijn nog, zowel via deze website als via de Bruna Dongen (contante betaling), verkrijgbaar.

Jeugdslagwerk Crescendo te gast bij Musis
dinsdag 7 februari 2012 / 08:07

Vijftien slagwerkers waren gisteravond aanwezig tijdens de repetitie. De collega’s van de jeugdslagwerkgroep Crescendo (‘s Gravenmoer) olv AnneJaap van Eersel repeteerden samen met de slagwerkers en het jeugdorkest van Musis. Dit alles in het teken van Musis Event Young Edition, 2 slagwerkstukken en een stuk samen met het jeugdorkest. Een klinkend spektakel!

Intensieve extra repetitie voor MEYE2012
maandag 23 januari 2012 / 08:15

Gisteren stond er weer een extra repetitie voor het Musis Event Young Edition op het programma. Het jeugdorkest aangevuld met de instrumentalisten repeteerden voor de pauze in twee secties (hout- en kopersectie) en het popcombo repeteerde met de zangsolisten. Na de lunch (broodje knakworst en fruit) werd nog bijna twee uur gerepeteerd met de volledige bezetting en de zangsolisten. ‘Er is hard gewerkt en we zijn weer een beetje dichterbij het eindresultaat’, aldus dirigent Rolf Rombouts.

Tweede nieuwsbrief Musis Event Young Edition
vrijdag 23 december 2011 / 21:03

Deze middag is de tweede digitale nieuwsbrief van het evenement Musis Event Young Edition verschenen. In deze editie een item over het Cambreur College (de locatie van het concert), een terugblik op de extra repetitie en een kerst- en nieuwjaarswens. Wil je ook de nieuwbrief ontvangen? Stuur een mail naarcontact@musissacrum.com ovv nieuwsbrief en je wordt in het mailbestand opgenomen.

Nieuwe promo nu online
woensdag 21 december 2011 / 12:56

Afgelopen zondag zijn tijdens de extra repetitie met jeugdorkest, zangsolisten en popcombo, filmopnames gemaakt. Uit deze opnames is een nieuwe promo gemaakt en staat nu op het YouTube filmkanaal van Musis Event Young Edition.

Prima extra repetitie jeugdorkest
zondag 18 december 2011 / 16:46

In het kader van de voorbereidingen naar het evenement Musis Event Young Edition vond er vandaag een extra repetitie plaats. Het was ook gelijk een eerste kennismaking van de zangsolisten met het jeugdorkest en popcombo. Alle vocale nummers zijn met de zangsolisten gerepeteerd. Voor de ouders was er een korte info mbt de stand van zaken en aan het slot van de repetitie konden de ouders van de deelnemers een kijkje nemen bij het laatste half uurtje van de repetitie bijwonen. Klik op de foto voor een impressie van deze extra repetitie.

Eerste nieuwsbrief Musis Event Young Edition
donderdag 24 november 2011 / 14:34

Vandaag is de eerste digitale nieuwsbrief van Musis Event Young Edition verschenen. Oa een terugblik op de kickoff en coöperatief dividend, verder informatie over het maatschappelijk doel. De nieuwsbrief wordt verspreidt aan de deelnemers van het evenement, leden, sponsors en relaties van Musis Sacrum. Meld u aan viacontact@musissacrum.com ovv nieuwsbrief. Veel leesplezier.

Extra repetitie van jeugdorkest
maandag 21 november 2011 / 18:13

In het kader van het komende Musis Event Young Edition vond er gisterochtend een extra repetitie onder leiding van Rolf Rombouts en Mark Snijders plaats voor het jeugdorkest. In twee groepen (houtsectie en kopersectie met slagwerk) werd er gedurende vier uur gerepeteerd.

Musis Event Young Edition ontvangt groot bedrag!
woensdag 19 oktober 2011 / 00:59

Gisteravond vond de jaarlijkse ledenvergadering van Rabobank Tilburg en omstreken afdeling Dongen plaats. Vast item is de uitkering van het Coöperatief Dividend, een fonds voor organisaties met een maatschappelijk doel. Via een film (gemaakt met Gijs Wanders) werden de doelen aan de Rabo-leden geïntroduceerd. Onze jeugdleden Dominique, Emiel en Hugo verzorgden de presentatie in deze flitsende film. Met een overweldigende meerderheid werd Musis Event Young Edition uit de vier genomineerde projecten gekozen tot winnaar (met 156 van de 358 uitgebrachte stemmen). Dit resulteerde in een bedrag van net boven de € 3.000,–. Schitterende natuurlijk. Helaas was Dominique verhinderd, maar Hugo en Emiel namen trots de felicitaties in ontvangst.

Vakantiekaart voor onze zakelijke relaties
donderdag 21 juli 2011 / 20:24

Al onze zakelijke relaties hebben deze week een speciale vakantiekaart ontvangen. We wensen via deze kaart een ieder een prettige vakantie toe. Met het oog op de volgende businessmeeting (eind september), met betrekking tot Musis Event Young Edition, stond hier ook een vooraankondiging op. De vakantiekaart is mede mogelijk gemaakt door buro PRACHT & Leijten Digitaal Drukken.

Kickoff Musis Event Young Edition druk bezocht
zaterdag 2 juli 2011 / 08:53

Onder grote belangstelling werd gisteravond het officiële startsein gegeven van het Musis Event Young Edition 2012. Alle deelnemers en ouders/verzorgers werden geïnformeerd over dit grootse project. Muzikale bijdragen waren er van het jeugd- en aspirantenorkest, popcombo met Isabel en Joeri begeleidde Lisanne op piano. Verder was er een korte demo van L-Joy Dancefactory. Voorzitter Henk Snijders, van de Projecten Stichting, vertelde over de ins-and-outs van dit unieke project. Ook werd het maatschappelijk doel, verbonden aan dit evenement, bekend gemaakt: Stichting De Kinderen. Aansluitend was er een gezellige ‘pre-party’, waar een ieder nader kennis kon maken met elkaar.

Kennismaking met zangsolisten en instrumentalisten
maandag 6 juni 2011 / 20:36

Vanavond vond, in het kader van Musis Event Young Edition, de eerste kennismaking plaats tussen alle zangsolisten en instrumentalisten onderling en met het jeugdorkest. Dirigent Rolf Rombouts stelde de deelnemers een voor een aan het orkest voor. Het jeugdorkest speelde nog een stukje van de ‘Saterday Night Fever Medley’ voor de deelnemers en aanwezige ouders.

Solisten Musis Event Young Edition bekend
vrijdag 20 mei 2011 / 16:13

Vorige week zaterdag zijn er audities gehouden voor Musis Event Young Edition. Maar liefst 33 jongelui namen deel. De auditiecommissie was het er over eens dat het niveau hoog was en erg dicht bij elkaar lag, dat maakte de keuze er niet makkelijker op. Er zijn zes zangsolisten en twee instrumentalisten geselecteerd. De kanjers die op 20 en 21 april 2012 gaan schitteren op het podium zijn: Lisanne van der Heijden; Deborah Hinz; Maureen Kemmeren; Caroline Krijnen; Isabel Lafeber en Chloë Verkooijen als zangsolisten. Als instrumentalist zijn Denise Kock (op harp) en Joeri Kock (op piano) de uitverkorenen. Bijzonder is dat alle deelnemers uit Dongen komen, talent genoeg in onze woonplaats!

Veel aanmeldingen voor auditie
maandag 9 mei 2011 / 07:39

Komende zaterdag zijn de audities voor het Musis Event Young Edition, dat op 20 en 21 april 2012 georganisseerd wordt. Er hebben zich maar liefst 33 kandidaten voor de auditie aangemeld. De auditanten zijn afkomstig uit Rijen, Oosterhout, Raamsdonksveer en natuurlijk Dongen. Wij wensen hen veel succes tijdens de auditie.

Jeugdig zangtalent gezocht
zondag 3 april 2011 / 13:19

In april 2012 wordt er voor de derde keer een groot evenement georganiseerd door onze vereniging voor het jeugdorkest. Musis Event Young Edition gaan we het noemen. Een muziekspektakel in een professionele productie vol met muziek, zang en dans. Via de link onder dit artikel vind je alle ins-and-outs over dit evenement. De organisatie nodigt jeugdig zangtalent (7-18 jaar) uit om hiervoor auditie te doen.

Comments are closed.