Er is veel voorbereiding aan vooraf gegaan, maar de eindpresentatie van #Urban Style mocht er zijn. In een ongelofelijk mooie omgebouwde aula van het Cambreur College (was werkelijk onherkenbaar) konden de kinderen van de groepen 7/8 van alle Dongense basisscholen gisteren laten zien wat ze de afgelopen twee maanden tijdens het educatieprogramma hadden geleerd (dans, rap en percussie). Ons jeugdorkest speelde een centrale rol, ook als intermezzo tussen de verschillende disciplines. Voor het publiek golfde het van de ene kant van de zaal naar de andere, het was een en al afwisseling. Woord van dank aan alle deelnemers (incl. aanwezige leerkrachten), Rolf Rombouts (percussie en dirigent), The Companions (Sasha Ranga & Stefan van Leijsen) voor de begeleiding bij de rap; Tim van L-Joy Dancefactory voor de te gekke dansen; Daniëlle Deleij en Gerard Jansen voor de educatieve begeleiding van het totale programma. Ook AVEvent Supply voor het prachtige lichtplaatje en natuurlijk aan al onze vrijwilligers die ongelofelijk hard gewerkt hebben om dit voor elkaar te krijgen. Rest ons een woord van dank aan de subsidieverstrekkers, zonder deze bijdrage was dit unieke project niet mogelijk geweest. Dank aan Prins Bernhard Cultuurfonds, Tivolifonds, Stichting Jacques de Leeuw en Stichting Amateur Kunst Dongen. Ontzettend bedankt iedereen. De kinderen, en daar draaide dit project om, hebben een zeer interessante, uitdagende en leerzame tijd gehad. Zeer veel foto’s van deze eindpresentatie staan in onderstaand album, met dank aan Peter Damen. #Urban Style 174 Afbeeldingen Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Ongeveer 50 muzikanten betraden gisterenavond, rond de klok van halfnegen, met de klanken van de THB-mars de grote zaal van de Cammeleur. Het was een spetterende opening van de avond, georganiseerd door de carnavalsstichting. Bijzonder was dat ons oudste lid (Kees van Dongen, 93 jaar) en Joris IJpelaar 10 jaar jong ook deel uitmaakte van deze kapel. Er werden een zestal nummers gespeeld en er werd afgesloten met ‘Rosamunde’. Een eenmalig project wat uitermate goed ontvangen werd. Er zijn naast foto’s, zie hieronder,  ook enkele filmpjes gemaakt. Deze zijn via deze links te bekijken: THB-mars deel 1; THB-mars deel 2; Rosamunde.   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Deze week ontvangen onze leden, vrijwilligers, donateurs en adverteerders weer het Muziek-kantje, ons verenigingsblad, weer in de brievenbus. Veel informatie over onze vele activiteiten in ons  jubileumjaar staat er deze keer in. De redactie wenst u veel leesplezier.     Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

In de komende week, maandag 16 februari tot en met vrijdag 20 februari, vervallen in verband met carnaval (cq voorjaarsvakantie) alle repetities. Iedereen veel plezier tijdens de carnavalsdagen of een fijne vakantie toegewenst. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Op zaterdagmiddag 28 maart aanstaande worden de bewoners van De Volckaert verrast met een koffieconcert. Dit concert, op uitnodiging van de activiteitenbegeleiding.  wordt verzorgd door ons Volwassenen Leerlingenorkest onder leiding van Ad van Groesen. Er staan zeer herkenbare nummers op het programma: ‘het dorp’, ‘het kleine café aan de haven’, ‘brabant’ en ‘hee, gaode mee’. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

De huizenmarkt is weer volop in beweging, een reden voor Van den Bosch Makelaars en Musis Sacrum om een actie op touw te zetten. Speciaal voor de leden en vrijwilligers van onze muziekvereniging heeft het bestuur een kortingsactie afgesproken bij Van den Bosch Makelaars. Wat houdt dit in?  U ontvangt 10% korting van de courtage op taxatie en/of verkoop van uw woning indien u dit door Van den Bosch Makelaars laat verzorgen. Bij taxatie van uw woning ontvangt de vereniging €25 en bij verkoop van uw woning €100. Een win-win situatie dus zoals dat zo mooi heet. Wat moet u hiervoor doen? Tijdens uw eerste contact met Van den Bosch Makelaars meld u dat u lid of vrijwilliger bent van Musis Sacrum, u valt dan direct in het speciale kortingstarief. Via contact@musissacrum.com geeft u ook door dat u uw woning laat taxeren of evt. verkopen via Van den Bosch Makelaars. Zo makkelijk is het! De actie loopt tot en met 31 december 2015. Mede namens het verkoopteam van Van den Bosch Makelaars veel succes. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

 Vanavond is het programma van het Oranjeparkfestival bekend gemaakt. Met trots mogen wij nu bekend maken dat er voor onze jubilerende vereniging een prominente rol is weggelegd. Op zondagmiddag 26 april om 14.15uur opent ons jeugdorkest olv Rolf Rombouts incl. popcombo en zang van Simone Maas het festival met een jeugdpromsconcert. Om half vier treedt het harmonieorkest olv Robert van Enschot incl. popcombo en maar liefst zes zangsolisten. Dré van den Bosch, Babs Levens, Dewy Bosters, Annemieke Verharen, Rob Heijkant en Isabelle Lafeber brengen samen met het orkest een spetterend Oranjepromsconcert voor u. Na deze dit feestelijke blok gaat het gelijk door. Ons orkest verzorgd dan een gezamenlijk optreden met de band Pater Moeskroen, zes meezingers staan er op het programma. Als dat geen koninklijke opening van het Oranjeparkfestival is? Tot 26 april, Park Vredeoord! Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Hieronder kun jij je toegangskaartjes bestellen voor de kindervoorstelling ‘de Muziekfabriek’ op zaterdagmiddag 13 juni, aanvang 13.30 uur, in De Cammeleur. Na versturen van dit formulier ontvang je een e-mail op je opgegeven mailadres met verdere informatie over de betaling. Kinderen gratis, volwassenen € 2,50 pp. Na betaling ontvang je je tickets thuis.

Wij collecteren in de week van 27 april t/m 2 mei voor het Oranjefonds in de wijken West 1 en West 2. Help mee en meld je aan bij Kees Jacobs, maar liefst 50% van het gecollecteerde bedrag komt ten goede aan onze vereniging. LET OP ! Wij vernamen dat er vorige week in de wijk Biezen reeds gecollecteerd wordt! Dit is illegaal, geen voor verleend en is dus geen officiële collecte van het Oranjefonds. Pas dus op voor deze oplichters. En meldt dit bij de politie cq gemeente. De collecte kan alleen in de eerder genoemde week van Koningsdag plaatsvinden. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Evi, meisje door Maureen Kemmeren (zang) Lizzy, meisje met Nijntje-knuffel door Renate Borstlap (zang) Steef, jongetje met gitaar door Jesse Pfrommer (gitaar) Fred, monteur door Mark Jonkers (percussie en zang) Toon, conciërge door Jorus Rompa (drums en zang) Douwe, schoonmaker door Lars Kemmeren (piano) Annie, schoonmaakster door Dewy Bosters (backing-vocals) Hannie, schoonmaakster door Manon van Ginneken (backing-vocals) Jorik Bosters op basgitaar Jeugdorkest Musis Sacrum Rolf Rombouts dirigent jeugdorkest en band | script Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Vanmiddag stond er in het kader van ons 175 jarig jubileum een optreden van het Volwassenen Leerlingen Orkest gepland, locatie was het binnenplein van De Volckaert. De activiteitenbegeleiding van De Volckaert had er voor gezorgd dat alle aanwezigen werden voorzien van een kopje koffie en een glaasje fris. Veel bewoners en familieleden genoten van een mooi samengesteld koffieconcert. Er werden een elftal nummers ten gehoren gebracht. De herkenbare stukken ‘Het Dorp’ (Wim Sonneveld), ‘Strauss en co’ (André Rieu), ‘Brabant’ (Guus Meewis), ‘Het kleine café'(Pierre Kartner) en ‘Hee gaode mee’ (Gerard van Maasakkers) konden op een enthousiast applaus rekenen. We kunnen terugkijken op een mooi en prima verzorgd koffieconcert. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

In het 175 jarig bestaan heeft de muziekvereniging ongelofelijk veel leden, vrijwilligers, bestuursleden gehad. Voor de jubileumcommissie een mooi moment om tijdens dit jubileumjaar een reünie te organiseren. Gezellig herinneringen ophalen en foto’s kijken tijdens deze reünie. Iedereen die op wat voor manier betrokken is of is geweest bij Musis Sacrum wordt uitgenodigd zich hiervoor aan te melden. Dat kan via het mailadres reunie@musissacrum.com Vermeld naast je naam, ook je adresgegevens en van welke afdeling je lid bent geweest. Je ontvangt te zijner tijd een uitnodiging en een inschrijfformulier. Via dit formulier heb je ook de mogelijkheid via voorinschrijving het unieke jubileumboek te bestellen. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Bedankt voor uw bestelling. U ontvangt een mail op uw opgegeven mailadres met meer informatie.

In voorbereiding op komende projecten Oranjeparkfestival en Musis Event Jubileumconcert, vond gisteren de eerste repetitie plaats met de zangsolisten. Er is door het productieteam bewust gekozen om de solisten uit de voorgaande Promsconcerten, Musis Events of Young Edition te benaderen voor deelname. Oude bekenden ontmoeten elkaar dus afgelopen repetitie. Annemieke Verharen, Babs Leven, Dewy Bosters, Isabelle Lafeber, Rob Heijkant en Dré van de Bosch gaan er samen met het harmonieorkest en popcombo twee spetterende optredens van maken. Binnenkort meer over de start van de kaartverkoop van het Musis Event Jubileumconcert (Oranjeparkfestival is gratis toegangkelijk). Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

  Hieronder kunt u toegangskaarten bestellen voor de ledenactiviteit van Rabobank Tilburg en omstreken: Frühshoppen met de Drie Donken Blaaskapel op zondag 29 november, aanvang 11.00 uur, in Sporthal ‘de Salamander’ (Belgiëlaan 2 Dongen). Na versturen van dit formulier ontvangt u een e-mail op uw opgegeven mailadres met verdere informatie over de betaling. Zitplaats € 5,00. Na betaling ontvangt u uw toegangstickets thuis.

Bedankt voor uw bestelling. U ontvangt een mail op uw opgegeven mailadres met meer informatie.

Bij een beetje voorstelling hoort natuurlijk ook een promo. Nou voor De Muziekfabriek hebben we een te gekke promo gemaakt. Een spannende promotiefilm die je uitnodigt om deze unieke kindervoorstelling zeker bij te wonen. Dat wil jij niet missen, daar moet jij bij zijn. Want samen met jouw hulp moet het Evi, Lizzy en Steef toch lukken om het geheim van de Mega Magische Muziek Machine op te lossen. Kijk snel het filmpje via deze link: Promo Muziekfabriek. Je gratis toegangskaartjes kun je op de speciale bestelpagina bestellen: hier klikken. Meer informatie over De Muziekfabriek? Klik hier. Dank aan Martijn Kemmeren voor de productie van deze promofilm. En aan Peter Damen voor plaatsing op YouTube. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

          De repetities zijn in volle gang. Het harmonieorkest èn ons jeugdorkest brengen op zaterdag 13 juni twee afzonderlijke concerten. Het jeugdorkest verzorgd een in eigen productie gemaakte kindervoorstelling ‘de Muziekfabriek‘. Het harmonieorkest uitgebreid met popcombo en aangevuld met zes zangsolisten gaan voor u Musis Event Jubileumconcert op de planken zetten. Op 1 mei start de kaartverkoop voor de beide concerten, u kunt deze online via deze website bestellen. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Muziekfabriek poster Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

ME2015_PosterA2_v4 Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Harmonieorkest Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum onder leiding van Robert van Enschot Zangsolisten: Dewy Bosters, Rob Heijkant, Babs Levens, .                       Isabelle Lafeber, Dré van den Bosch, Annemieke Verharen Popcombo: Jesse Pfrommer (gitaar), Jorik Bosters (basgitaar), Tim Schellekens (toetsen), .                   Emiel Broeders en Tim Emmen (slagwerk) Programma Dongensch Jubelmars | instrumentaal | Jos Kessels | arrangement Remon Aarts Deep Purple Medley | instrumentaal | Deep Purple | arrangement Toshihiko Sahashi Chaos Theory | Jesse Pfrommer (solo) | componist James Bonny All That Jazz | Isabelle | musical Chicago | arrangement Rolf Rombouts Viva La Vida | Annemieke | Coldplay | arrangement Ad Lamerigts Don’t Let The Sun Go Down On Me | Annemieke en Rob | Elton John & George Michael | arr. Stijn Rutten Bad Romance | Dewy | Lady Gaga | arrangement Rolf Rombouts Dansen Op De Vulkaan | Dré | De Dijk | arrangement Stijn Rutten An American Trilogy | Rob | Elvis Presley | arrangement Carlo Balemans Omens Of Love | instrumentaal | T-Square | componist Hirotaka Izumi – arrangement Toshio Mashin Mac Arthur Park | Babs | Donna Summer | arrangement Rolf Rombouts Songs Of The Wizz | instrumentaal | musical The Wizz | arrangement Peter Kleine Schaars Miracle | Babs | Ilse de Lange | arrangement Frist Kessels jr. Good God | Annemieke | Anouk | arrangement Remon Stotijn Abbo Gold Medley | instrumentaal | Abba | arrangement Ron Sebregts River Deep, Mountain High | Dewy | Ike & Tina Turner | arrangement Rob van Reijmersdal Bloed, Zweet en Tranen | Dré | André Hazes | arrangement Frits Kessels jr. Zij Gelooft In Mij | Isabelle | André Hazes | arrangement Rolf Rombouts With A Little Help From My Friends | Dré | Joe Cocker | arrangement Jules Hendriks     Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

De kaartverkoop voor weer een heerlijke muziekavond is enige tijd geleden gestart. Musis Event Jubileumconcert wordt evenals de editie in 2010 een concert dat je niet mag missen. Onlangs melden we dat de zitplaatsen helaas waren uitverkocht. Maar… we hebben goed nieuws! Er zijn een aantal toegangskaarten voor zitplaatsen retour gestuurd naar onze organisatie. Via het digitale bestelformulier kunt u nu (naast staanplaatsen) ook weer zitplaatsen kopen. Voor de snelle beslissers, dus wacht niet te lang, want de voorraad is beperkt. Ga via deze link direct naar het bestelformulier. Nieuwsgierig wat voor spetterend programma er zaterdagavond 13 juni op de planken staat? Check het: Programma Musis Event Jubileumconcert! Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Onze muziekvereniging heeft zich met ons jeugdorkest en harmonieorkest mogen presenteren tijdens het Oranjeparkfestivial in Park Vredeoord. Het jeugdorkest inclusief popcombo onder leiding van Rolf Rombouts bracht een gevarieerd programma; een mini-promsconcert, de zang werd door Simone Maas verzorgd. Hierna was het de beurt aan het harmonieorkest onder leiding van Robert van Enschot. Popcombo èn maar liefst zes zangsolisten zorgden voor een prima blok van acht muziekstukken, een mooie opmaat voor het Musis Event Jubileumconcert op 13 juni aanstaande. Aansluitend werden er nog een zestal nummers samen met Pater Moeskroen gespeeld. Dit waren weer twee mooie concerten in het kader van ons jubileumjaar. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Vanaf heden kun je toegangskaarten kopen voor de twee komende evenementen De Muziekfabriek en Musis Event Jubileumconcert welke op 13 juni georganiseerd wordt in De Cammeleur. Respectievelijk het jeugdorkest en harmonieorkest zijn momenteel druk met de repetities voor deze twee mooie projecten. Voor De Muziekfabriek zijn de toegangskaartjes voor de kinderen gratis en voor volwassenen slechts €2,50 Voor Musis Event Jubileumconcert is de prijs voor de toegangskaarten €7,50 voor een staanplaats en €10 voor een ongenummerde zitplaats (niet meer via de website). Voor dit laatste evenement kun je ook bij DA Ingrid en De Cammeleur kaartjes kopen. Via de links hieronder kun je online bestellen. Na het invullen van het bestelformulier klik je op ‘verzenden’ en je ontvangt op je ingevulde mailadres een bevestiging met hierin je bestelling en ook het rekeningnummer waarop je het bedrag kunt overmaken. Na ontvangst van jouw betaling ontvang je je kaarten thuis. Klik hier voor de link naar de bestelpagina van De Muziekfabriek Klik hier voor de link naar de bestelpagina van Musis Event Jubileumconcert                   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gisteren zijn wij gestart met de kaartverkoop voor onder andere Musis Event Jubileumconcert. Het gaat behoorlijk hard met de bestellingen. Je kunt vanaf nu alleen nog bij DA Ingrid en De Cammeleur zitplaatsen kopen, via de website zijn de zitplaatsen uitverkocht. Staanplaatsen zijn op alle verkoopadressen nog wel verkrijgbaar. Voorkom teleurstelling en koop tijdig je entreebewijzen.   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Tijdens de Meivakantie in de week van 4 mei vervallen alle repetities. Wij wensen een ieder, voor wie van toepassing, een fijne vakantie toe. Voor het harmonieorkest vervalt de repetitie op donderdag 14 mei ook, dit vanwege Hemelvaartsdag.   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Ter gelegenheid van ons jubileumjaar is vandaag een oude traditie weer opgepakt door de activiteitencommissie: het dauwtrappen. Vanaf half zeven verzamelden deze ochtend de leden van het harmonieorkest en het volwassenen leerlingenorkest zich in ons verenigingsgebouw De Poort. De weergoden waren ons goedgezind, zodat we met een heerlijk zonnetje zo rond de klok van 07.00 uur vertrokken. De harmonie verzorgde de muzikale klanken, de leden van het vlo en overige geïnteresseerden gingen enthousiast mee van start.  Gekozen was een rondgang door Dongen met enkele stops. Om kwart voor negen arriveerden we weer bij De Poort, waar de vrijwilligers van de barcommissie het overheerlijke ontbijt al klaar hadden staan. Na het ontbijt werd er een plaatsje gezocht in de naastgelegen Laurentiuskerk voor een viering van woord en communie, hier verzorgde het VLO de muzikale invulling. Er werden een vijftal muziekstukken ten gehore gebracht. Pastor Gerard Oostveen stond uitgebreid stil bij het bijzondere jubileumjaar. De voorzitter ontving namens de Parochie Dongen en Klein Dongen Vaart een mooie kaars om deze bij passende festiviteiten te laten branden. Het was een mooie verenigingsochtend welke, gezien het enthousiasme, misschien een vervolg krijgt. Het bestuur bedankt de deelnemers en vrijwilligers voor het welslagen van deze activiteit. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Onze muziekvereniging kan met trots terugkijken op een prachtig jubileumweekend. Reunie, receptie èn boekpresentatie op vrijdag was al een schot in de roos. De Muziekfabriek, dé Kindervoorstelling van 2015, zorgde voor zeer veel enthousiasme bij de kinderen. In de avond ging het gewoon door met Musis Event Jubileumconcert, wat een mooi plaatje was het allemaal toch. Op zondag werd er afgesloten met het koffieconcert onder zeer goede belangstelling. Het bestuur bedankt via deze weg alle bezoekers, deelnemers, vrijwilligers en sponsors voor dit super geslaagde weekend. Hieronder een fotoalbum met foto’s van de reünie, receptie en boekpresentatie gemaakt door Berry Boelens (klik op het album om de foto’s te bekijken). De foto’s van de overige evenementen en concerten van dit jubileumweekend volgen in aparte nieuwsberichten. Reunië - Receptie - Boekpresentatie 51 Afbeeldingen Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Vanmiddag heeft ons jeugdorkest gezamenlijk gerepeteerd met de acterende popband voor De Muziekfabriek. Een leuke kennismaking met deze enthousiaste groep. Het programma werd helemaal doorgenomen en daar waar nodig nog wat aangepast. Om al in de sfeer van De Muziekfabriek te komen, hadden de acteurs al in hun kleding van het typetje dat ze spelen aan. Ook was de zaal vooraf uitgetekend zodat iedereen weet hoe de aangepaste orkestopstelling op het podium in de Cammeleur is. Ook worden er op 13 juni verhogingen aangebracht, zodat alle muzikanten mooi ‘in beeld’ zijn. Voor het vaste podium komt er een extra podium te staan om zo de interactie met de kinderen, die op vloerkleden in zaal mogen zitten, te vergroten. Kortom weer een stapje dichterbij de uitvoering van dit unieke project. De Muziekfabriek, De Kindervoorstelling van 2015. Klik hier voor meer informatie. [foto’s Peter Damen] Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

  Onze muziekvereniging haalt maar liefst €601,- op met Oranje Fonds Collecte. In de week na Koningsdag collecteerde vrijwilligers van onze vereniging voor het Oranje Fonds in de wijk West II van onze gemeente. De organisatie ontvangt de helft van het opgehaalde bedrag van het Oranje Fonds. De andere helft van de opbrengst besteedt het Oranje Fonds aan sociale initiatieven in Noord-Brabant, totaal in onze provincie bijna €53.000. Het opgehaalde bedrag wordt zo voor honderd procent besteed, aan sociale doelen in de nabije omgeving. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, is dankbaar voor het opgehaalde bedrag en dat vrijwilligers van Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum wilden collecteren: “Door samen met maatschappelijke organisaties te collecteren, ook voor hun eigen doel, wordt ineens heel concreet duidelijk waar geld voor nodig is. En daarnaast worden tegelijkertijd andere sociale initiatieven uit de provincie gesteund. Het mooie is dat er nog veel voordeuren waren waar niemand aanbelde, dus we hopen dat volgend jaar nog meer organisaties mee doen. Zo kunnen we hen heel direct ondersteunen.”Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in het hele Koninkrijk der Nederlanden. Deze bijdragen zorgen er voor dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Morgenavond vindt de afsluiting van het muzikale seizoen plaats: het Steenblazen, een jarenlange traditie. We sluiten hiermee ook de eerste helft van ons jubileumjaar af. Vanaf 19.00u spelen alle orkesten op de parkeerplaats achter het verenigingsgebouw ‘de Poort’ een verkorte repetitie. Er is ook aandacht voor de geslaagden van Het KunstPodium en een vrijwilliger wordt in het zonnetje gezet. Tot slot spelen alle muzikanten gezamenlijk het nummer ‘Happy’. Na afloop is er een gezellig samenzijn waarbij er alvast vooruit geblikt kan worden op de komende vakantie. Iedereen is welkom! Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Er is door het jeugdorkest en de acterende popband ontzettend hard gewerkt, maar het resultaat mocht er meer dan zijn. Dirigent en producent Rolf Rombouts kan trots zijn. Wat een schitterende kindervoorstelling is er weggezet tijdens het jubileumweekend van onze vereniging. De aanwezige kinderen werden meegesleept in het spannende verhaal van de Mega Magische Muziek Machine (MMMM) in De Muziekfabriek. Zingen, dansen springen alles werd uit de kast gehaald om de nodige attributen te verzamelen…. en dat lukte. Aan het eind van de 75 minuten durende voorstelling was de MMMM gemaakt en kon het lied uit volle borst meegezongen worden. Iedereen Happy! De kinderen ontvingen nog een kazoo, waarop ze het laatst lied mee konden doen, en na afloop was er nog een zakje chips en een bekertje ranja. Bekijk de foto’s hieronder in dit album.  De Muziekfabriek 95 Afbeeldingen Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Een bevlogen dirigent, een harmonieorkest, zes zangsolisten een enthousiast publiek, prachtig licht en perfect geluid (verzorgd door AVEvent Supply), dat waren de ingrediënten van een schitterend Musis Event Jubileumconcert. Ballads, disco, Nederlandstalige meezingers, rock, alles kwam deze avond voorbij. Een mooi pallet was het, klik hier voor het complete programma. De organisatie kan zeer tevreden terugkijken op dit unieke concert, en dat op de dag dat onze vereniging exact 175 jaar bestaat. Geniet nog even na met de foto’s in dit fotoalbum.  Musis Event Jubileumconcert 76 Afbeeldingen Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Reunië - Receptie - Boekpresentatie 51 Afbeeldingen Koffieconcert VLO 14 juni 2015 70 Afbeeldingen Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Als afsluiting van onze jubileumweekend stond het jubileum koffieconcert op de agenda. Naast ons Volwassenen Leerlingen Orkest, onder leiding van Ad van Groesen, waren er ook twee gastorkesten uitgenodigd. OVU (Onze Vrije Uren) uit Wagenberg en Gelegenheidsorkest Oosteind. Onder zeer goede belangstelling werd er door alle drie de orkesten een mooi afwisselend programma ten gehore gebracht. Na afloop werd er nog gezellig nagepraat over dit koffieconcert en het jubileumweekend. Het was een mooi slot van drie dagen Maximaal Muziekplezier in Dongen. Onderstaand fotoalbum (foto’s Peter Damen) geeft een mooi beeld van deze gezellige ochtend. Koffieconcert VLO 14 juni 2015 70 Afbeeldingen Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Morgenavond vindt de afsluiting van het muzikale seizoen plaats: het Steenblazen, een jarenlange traditie. We sluiten hiermee ook de eerste helft van ons jubileumjaar af. Vanaf 19.00u spelen alle orkesten op de parkeerplaats achter het verenigingsgebouw ‘de Poort’ een verkorte repetitie. Er is ook aandacht voor de geslaagden van Het KunstPodium en een vrijwilliger wordt in het zonnetje gezet. Tot slot spelen alle muzikanten gezamenlijk het nummer ‘Happy’. Na afloop is er een gezellig samenzijn waarbij er alvast vooruit geblikt kan worden op de komende vakantie. Iedereen is welkom! Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Op de laatste donderdag voor de schoolvakanties is het al een jarenlange traditie om gezamenlijk het muzikale jaar af te sluiten. Het Steenblazen! Al onze orkesten verzorgen een korte laatste repetitie voor de eigen familie, vrienden, bekenden en vrijwilligers. Gelukkig waren de weergoden ons dit jaar ook goed gezind en kon het steenblazen buiten achter op de parkeerplaats van het verenigingsgebouw plaatsvinden. Het jeugdorkest onder leiding van Rolf Rombouts startte de avond met een viertal muziekstukken. Direct aansluitend ontvingen Kevin, Kelly, Fleur en Anouk hun HaFa-diploma uit handen van de voorzitter. Om al onze vrijwilligers te bedanken wordt er, namens al deze vrijwilliger, een persoon in het zonnetje gezet. Irma van den Meijdenberg heeft, samen met de overige commissieleden, tijdens de totstandkoming van het prachtige jubileumboek zeer veel werk verzet. Zij ontving namens de vereniging een bloemetje en een dinerbon. Vervolgens ging het muzikaal programma verder met het Volwassenen Leerlingen Orkest olv Ad van Groesen. Hierna mocht Ad weer aantreden, bij afwezigheid van Robert (op tournee met het vakantieorkest Ad Hoc), om met het harmonieorkest een optreden te verzorgen. De laatste mars werd gedirigeerd door Hans van Gorkum. De muzikale afsluiting was met het nummer ‘Happy’ gespeeld door alle muzikanten. Hierna werd er, onder het genot van een drankje en hapje, alvast vooruit geblikt op de komende vakantie. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties in Nederland met geld en met acties als NLdoet en Burendag. Om hen te steunen organiseert het Oranje Fonds een collecte voor én door sociale organisaties. Ook Musis Sacrum helpt hierbij. De helft van de opbrengst gaat naar Musis Sacrum. Het Oranje Fonds besteedt de andere helft aan (andere) sociale organisaties in onze provincie.

De instrumenten kunnen weer ‘uit het vet’. Aanstaande maandag 31 augustus starten de (basis)scholen weer na de zomervakantie. Dat is ook voor onze vereniging de start van het nieuwe muziekseizoen, het vervolg van ons jubileumjaar. Maandag bijt ons jeugdorkest om 18.00 uur het spits af in de, van nieuwe verf voorziene, grote zaal van JC De Poort. Voor het Volwassenen Leerlingen Orkest volgt dinsdag eigenlijk al de tweede repetitie. Zij hebben afgelopen week een extra repetitie gehad, dit in voorbereiding op het concert samen met Zanggroep Catalpa op 26 september in de kapel van de Zusters Franciscanessen. Donderdag 3 september volgt de eerste repetitie van het harmonieorkest. We gaan een mooi vervolg geven aan het jubileumjaar met tal van uitdagende muzikale projecten, check hiervoor de agenda op deze website. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Jumbo Dongen is gisteren weer gestart met de muntjes spaaractie. Ook onze jubilerende vereniging neemt hier, evenals voorgaande jaren, aan deel. Hoe meer muntjes, hoe groter de opbrengst voor Musis Sacrum. Voor elke €20 aan boodschappen ontvang je een spaarmuntje twv 10 cent. Er zijn ook speciale acties waarbij je extra muntjes kunt sparen. Dus shoppen maar bij Jumbo Dongen en steun onze vereniging! De Musis ‘spaarpijp’ bevindt zich in het rechtse blok, geheel in het midden. Steunt u ons ook en zorgt u ook voor een mooi financieel cadeau? Bedankt! Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Traditioneel op de jaarkalender staat ook een niet-muzikale activiteit voor onze jeugdleden; de jeugd-doe-dag. De jeugdcommissie had voor gisteren een leuke middag / avond voor onze jeugdleden georganiseerd. Met als centrale thema ‘beachtparty’ werden er diverse spellen gedaan, lekker gegeten en een disco-party georganiseerd. In het fotoalbum onder dit nieuwsbericht vind je veel foto’s van deze middag/avond, met dank aan Peter Damen.  Jeugd Doe Dag 2015 71 Afbeeldingen Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Ter gelegenheid van het 175-jarig bestaan van onze vereniging, zijn er in het jubileumjaar zo’n twintig extra activiteiten. Zo stond er gisteravond een ‘Zaterdagavondconcert’ op de kalender. Een samenwerking tussen ons Volwassenen Leerlingen Orkest onder leiding van Ad van Groessen en Zanggroep Catalpa (viert dit jaar haar 30-jarig jubileum), geleidt door Peter Claessens. De jubileumcommissie had een prachtige locatie voor dit concert gevonden: de kapel van Zusters Franciscanessen. Een schitterende ambiance, een prima concert en een ‘uitverkocht huis’ wat wil je nog meer? Ladyspeaker Lori introduceerde vakkundig de muziekstukken voor het aanwezige publiek. Een zeventiental nummers, waarbij drie gezamenlijk, werden ten gehoren gebracht. Na afloop van dit concert was er nog een gezellige naborrel in het verenigingsgebouw ‘de Poort’. In het fotoalbum hieronder een mooie fotoreportage van deze avond, met dank aan Peter Damen.  Zaterdagavondconcert VLO - Catalpa 93 Afbeeldingen Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Bij supermarkt Jumbo Dongen is enige tijd geleden de inmiddels traditionele muntjesactie weer gestart. Voor elke €20 of bij actieproducten ontvangt u een muntje voor onze muziekvereniging. Op zaterdag 10 oktober wordt het extra feestelijk winkelen bij Jumbo, leden van onze muziekvereniging zijn dan aanwezig en verzorgen een gezellig stukje muziek, ook ontvangen onze jeugdleden graag uw muntjes. Onze vereniging is van 10u tot 13u aanwezig. Tot dan! Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Sinds we de mogelijkheid hebben om via een banner aan De Poort om extra aandacht te vragen voor onze activiteiten, wordt hier natuurlijk veelvuldig gebruik van gemaakt. Zeker in ons jubileumjaar. Gisteren is weer een nieuwe banner geplaatst om de activiteiten op 27-28 en 29 november (in De Salamander) onder de aandacht te brengen. Onze preferred supplier, Leijten Digitaal Drukken, heeft voor de productie van deze banner gezorgd. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Vandaag vindt een nieuw evenement plaats in Dongen: De Dongense Dorps Quiz – DDDQ. Er nemen maar liefst 100 teams (bestaande uit 10-12 deelnemers) deel aan deze quiz. Natuurlijk heeft onze vereniging, als oudste vereniging in de gemeente Dongen, ook een team ingeschreven: Team 54, Musis One Seven Five. Zo meteen (om 19.00 uur) start de quiz en zal er vanuit ons verenigingsgebouw De Poort hard gewerkt worden om bij de doe- weet- en opzoekvragen het goede antwoord te vinden. Om 23.30 uur vanavond moeten de antwoorden ingeleverd zijn. Volgende week zaterdag vindt in De Cammeleur de feestelijke prijsuitreiking plaats. Wij wensen iedereen, maar natuurlijk onze eigen leden in het bijzonder, veel plezier en succes met deze quiz. Klik hier voor de website van DDDQ. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

  Uw bestelling voor toegangskaarten voor Frühshoppen op 29 november is in goede orde ontvangen.

Traditioneel op de 1e zondag in september, onze jaarlijkse tweedehands- cq rommelmarkt. In JC De Poort (Gasthuisstraat 3), het verenigingsgebouw van Musis Sacrum vind u een markt voor de hobbyist, liefhebber of koopjesjager. Een keur van artikelen wordt deze dag te koop aangeboden. Elektra, kleinmeubelen, LP´s, servies, glaswerk …. noem maar op. De traditionele veiling (waar de topstukken worden verkocht) ontbreekt ook dit jaar niet. De barcommissie zorgt als vanouds voor een hapje en drankje. De opbrengst komt ten goede aan het instrumenten- en kledingfonds. Entree € 1,50

Alle afdelingen sluiten het muzikale seizoen af door middel van een korte laatste repetitie in de vorm van een concert. Bij goed weer vindt het steenblazen buiten, achter het verenigingsgebouw (JC de Poort), plaats. Na afloop van het muzikale gedeelte wordt er onder het genot van een drankje alvast vooruit geblikt op de komende vakantie.  

Anjercollecte, door vrijwilligers van onze vereniging ten behoeve van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Vanaf 18.30 uur wordt er in de wijk Hoge Akker gecollecteerd. Een derde van de opbrengst komt ten goede aan onze vereniging.

Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Het harmonieorkest zorgt voor een muzikale serenade voor de duizenden lopers, voorzien van medailles en ongetwijfeld vele bloemen, die deel hebben genomen aan de Dongense Avondvierdaagse tijdens de feestelijke intocht. Evenals voorgaande jaren staat het harmonieorkest ter hoogte van de Hoge Ham / Biezen.

Tijdens de reünie van het jubileumweekend in juni, heeft de gemeente Dongen aan Musis Sacrum een notenboom geschonken. Deze boom zal op zaterdag 24 oktober, om 10 uur in het park Vredeoord geplant worden, in het bijzijn van de burgermeester en leden van Musis Sacrum. Het harmonieorkest en het VLO zullen dit muzikaal begeleiden.

Op zaterdag 10 oktober, van 10.00 tot 13.00 uur, presenteert Musis Sacrum zich bij Jumbo Dongen i.v.m. de muntjes spaaractie. Buiten spelen de muzikanten en binnen bieden leden de klanten een kleinigheidje aan. Hoe meer muntjes we verzamelen, hoe groter de opbrengst voor Musis Sacrum. Voor elke €20 aan boodschappen ontvangt de klant een spaarmuntje twv 10 cent. Er zijn ook speciale acties waarbij je extra muntjes kunt sparen. De Musis ‘spaarpijp’ bevindt zich in het rechtse blok, geheel in het midden.

Tijdens deze repetitie-avond van het VLO zal traditioneel de Paasbijeenkomst plaatsvinden. Natuurlijk zijn alle leden van Musis Sacrum van harte uitgenodigd. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Tijdens deze repetitie-avond van het VLO zal traditioneel de Paasbijeenkomst plaatsvinden. Natuurlijk zijn alle leden van Musis Sacrum van harte uitgenodigd.

Hieronder kunt u toegangskaarten bestellen voor het Frühshoppen met de Drie Donken Blaaskapel op zondag 29 november, aanvang 11.00 uur, in Sporthal ‘de Salamander’ (Belgiëlaan 2 Dongen). Na versturen van dit formulier ontvangt u een e-mail op uw opgegeven mailadres met verdere informatie over de betaling. Zitplaats € 5,00. Na betaling ontvangt u uw toegangstickets thuis.

Uw bestelling voor toegangskaarten voor Frühshoppen op 29 november is in goede orde ontvangen.

Gisteren vond tijdens een gezellige avond in de Cammeleur de bekendmaking van de Dongense Dorps Quiz plaats. Team Musis One Seven Five behaalde met 882 punten in deze quiz maar liefst de tweede prijs, van de honderd deelnemende teams, dat is grandioos natuurlijk en felicitaties zijn natuurlijk op zijn plaats. Op de foto een deel van het quizteam. De felicitaties gaan ook uit naar CVOD-Falkies Quizteam (907 pt). Ons team heeft een bier- of wijnproeverij voor twaalf personen bij Rovin Wijn en Dranken gewonnen. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

  Hieronder kunt u toegangskaarten bestellen voor het concert van Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ op vrijdag 27 november, aanvang 20.00 uur, in Sporthal ‘de Salamander’ (Belgiëlaan 2 Dongen). Na versturen van dit formulier ontvangt u een e-mail op uw opgegeven mailadres met verdere informatie over de betaling. Zitplaats € 5,00 (incl. koffie of thee). Na betaling ontvangt u uw toegangstickets thuis.

Uw bestelling voor toegangskaarten voor het concert van Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ op vrijdag 27 november is in goede orde ontvangen.

Vandaag was het weer een bijzonder moment voor onze muziekvereniging. Het cadeau van de gemeente Dongen, dat we ter gelegenheid van ons 175-jarig jubileum tijdens de jubileumreceptie op 12 juni jl van onze burgemeester Mevr. Marina Starmans hebben ontvangen, werd vandaag geplant in Park Vredeoord. Het park is weer een boom rijker, een notenboom. Onder aanwezigheid van een aantal belangstellenden, buurtbewoners, Stichting Parkplezier, pers, ereleden en heel bijzonder Cees van den Assem (heeft als kind in Hotel Musis Sacrum gewoond en gespeeld in de tuin daar waar nu de notenboom is geplant). Het Volwassenen Leerlingen Orkest en het Harmonieorkest speelden gezamenlijk onder leiding van dirigent Ad van Groesen een drietal nummers, waaronder Dongens’ Feestmarsch. Dit muziekstuk is de oudste mars nog in het bezit van de muziekvereniging daterend van 1898 en speciaal voor dit jubileumjaar opnieuw gearrangeerd door Remon Aarts. Dankzij de bereidwillige medewerking van Stichting ParkPlezier is er ook nog een bijpassend informatiebord onthuld vanochtend, het bord is geheel in stijl met de andere infoborden in het park en maakt onderdeel uit van het bomenpad. Na afloop werd er in De Cammeleur nog even gezellig nagepraat. De fotoreportage is gemaakt door David Janssen.  Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Onze voorzitter Kees Broeders is genomineerd voor de titel ‘Dongenaar van het Jaar 2015’. Klik hier voor het persbericht. Deze verkiezing wordt voor de vijfde maal georganiseerd door dongen.nieuws.nl en via dongen@nieuws.nl kan een ieder stemmen. Op oudjaarsdag wordt de uitslag bekend gemaakt. Wij feliciteren Kees met deze nominatie.   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

In Fanfare Kunst voor het Volk uit Den Haag speelt een oud lid van Musis Sacrum, genaamd Bas de Bont. Na zijn schooltijd in Dongen verhuisde Bas voor zijn vervolgstudie naar Den Haag, en kwam met dit orkest in aanraking. Omdat hij zijn mede-orkestleden graag kennis wil laten maken met zijn oude woonplaats Dongen, nam hij het initiatief voor een uitwisselingsconcert met Musis Sacrum.

Het traditionele nieuwjaarsconcert is de gelegenheid om de jubilarissen in het zonnetje te zetten. Joke Peeters werd gehuldigd voor haar 40-jarig lidmaatschap. Joke was begonnen als klarinettist bij het harmonieorkest. Maar al gauw leerde ze op zaterdagochtend jeugdige leden de kneepjes van het muziek maken (dit was eind jaren ’80). Dit zorgde voor een grote aanwas van de jeugd en deze groep groeide onder leiding van Joke uit tot het eerste jeugdorkest van Musis Sacrum. Joke is destijds voor deze verdiensten benoemd tot erelid. Bij de start van het Volwassenen Leerlingen Orkest heeft Joke een periode ter ondersteuning meegespeeld. Oprecht een lid om trots op te zijn. Liesbeth in ‘t Groen, Robin Kokx, Peter Kokx, Emiel Broeders en Frans Jacobs werden gehuldigd voor hun tienjarig lidmaatschap. Alle jubilarissen ontvingen uit handen van voorzitter Kees Broeders een speld en oorkonde van de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) en een mooie bos bloemen. Aansluitend was er in de foyer van De Cammeleur nog een gezellige bijeenkomst, waarbij onder het genot van een hapje en drankje alvast vooruitgeblikt werd om het komende jaar. De activiteitencommissie kan terugkijken op een geslaagd evenement. Nieuwjaarsconcert 2016 21 Afbeeldingen Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Op vrijdag 27 november 2015 verzorgt de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) een relatieconcert in Sporthal De Salamander in Dongen. De KMKJWF reist naar Dongen om het 175-jarig jubileum van Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum Dongen extra luister bij te zetten. Bovendien wordt met het optreden van het grootste orkest van de Landmacht de relatie van Defensie en de gemeente Dongen nog eens onderstreept, aangezien in Dongen al meer dan een halve eeuw het Militair Complex Dongen is gehuisvest. In Dongen brengt de KMKJWF een concert in het kader van ‘70-jaar bevrijding: het geluid van de Vrijheid’ ten gehore. Een gevarieerd programma met werken onder andere uit de landen van onze bevrijders. Klik hier voor meer informatie over dit concert en het bestelformulier voor uw toegangskaarten. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Optreden Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ in Dongen Op vrijdag 27 november 2015 verzorgt de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) een relatieconcert in Sporthal De Salamander in Dongen. De KMKJWF reist naar Dongen om het 175-jarig jubileum van Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum Dongen extra luister bij te zetten. Bovendien wordt met het optreden van het grootste orkest van de Landmacht de relatie van Defensie en de gemeente Dongen nog eens onderstreept, aangezien in Dongen al meer dan een halve eeuw het Militair Complex Dongen is gehuisvest. In Dongen brengt de KMKJWF een concert in het kader van ‘70-jaar bevrijding: het geluid van de Vrijheid’ ten gehore. Een gevarieerd programma met werken onder andere uit de landen van onze bevrijders. Toegangskaartjes Het optreden van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ in Dongen staat, naast genodigden, ook open voor overige belangstellenden. Via de website van Musis Sacrum (www.musissacrum.com) zijn toegangskaartjes voor het concert te koop. De kaartjes kosten € 5,- per stuk (inclusief een kopje koffie/thee). Gezien de verwachte interesse bij muziekliefhebbers, is enige snelheid om kaartjes te bestellen wel geboden; er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Jubileum Musis Sacrum Het concert van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ maakt onderdeel uit van de vele festiviteiten in het kader van het jubileumjaar van de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum Dongen. Dit jaar viert Musis Sacrum haar 175-jarig bestaan. In het weekend van 12 en 13 juni werd de daadwerkelijke ‘oprichtingsverjaardag’ gevierd. Toen verzorgde de Muziekvereniging zelf het Musis Event Jubileumconcert. Op 27 november kan Musis Sacrum als toehoorder genieten van de muzikale klanken van de KMKJWF. Relatie Defensie en gemeente Op 27 november treden Defensie (het Militair Complex Dongen) en de gemeente Dongen op als gastheer in Sporthal De Salamander. Zo willen beide partijen de speciale relatie, die ze met elkaar onderhouden, nog eens onderstrepen. Defensie en Dongen zijn in het verleden met elkaar verweven geraakt, aangezien veel inwoners van de gemeente op het Militair Complex Dongen hebben gewerkt.  In de volksmond beter bekend als ‘Rimi’ en tegenwoordig onderdeel van het Logistiek Centrum Woensdrecht, dat het onderhoud en logistiek van het Defensiematerieel verzorgt. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van afgelopen dinsdag is Esther Slangen gekozen tot bestuurslid, Esther gaat het secretariaat op haar nemen. De bestuursleden Sigrid van Beek en Frank Rombouts waren beiden aftredend en niet herkiesbaar. Voorzitter Kees Broeders bedankte hen voor hun inzet en zij ontvingen naast een mooi boeket een dinerbon. Verder heeft de vergadering unaniem ingestemd met een onderzoek naar de haalbaarheid van een fusie met onze muziekcollega’s van Harmonie Aurora. Een historisch besluit. Er worden een aantal commissies cq werkgroepen met leden uit beide verenigingen samengesteld. De leden worden via nieuwsbrieven geïnformeerd omtrent de vorderingen van deze commissies. Het tijdspad waar aan gedacht wordt is twee tot vier jaar. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Tijdens de carnavalsvakantie (8 tot en met 12 februari) vervallen alle repetities. Wij wensen iedereen een fijne en gezellige carnaval toe. Peeloof!       Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Alle leden van Musis Sacrum en Aurora zijn van harte uitgenodigd om zaterdag 16 april deel uit te maken van een eerste kennismakingsdag. Beide verenigingen zijn momenteel gezamenlijk actief om te onderzoeken of een fusie tot de mogelijkheden behoort. Onderdeel van dit onderzoek zijn een aantal -nog in te plannen- gezamenlijke activiteiten, waarvan zaterdag 16 april er een is. Op deze dag willen we elkaar beter leren kennen. Enerzijds door gezamenlijk muziek te maken, anderzijds door wederzijdse informatie verstrekking en discussie over b.v. de muzikale invulling van een toekomstige fusievereniging. Wat is die dag de bedoeling? Met alle orkesten van Aurora en Musis Sacrum vormen we één groot orkest en studeren daar enkele werken in. In de ochtend houden we groepsrepetities (in 4 blokken) waarbij iedere dirigent in ieder blok een andere groep heeft en het eigen werk repeteert. ’s Middags volgen tutti-repetities om de ingestudeerde stukken samen te brengen. Aan het eind van de dag zullen de 4 werken uitgevoerd gaan worden, elk gedirigeerd door de betreffende dirigent.

2016 Staat voor het harmonieorkest van Musis Sacrum in het teken van de concourswedstijd op zondag 27 november in De Schalm in Veldhoven. Om langzaam naar dit evenement toe te groeien, heeft Musis Sacrum het fanfare orkest Sint Joris uit Dorst uitgenodigd om gezamenlijk een concert te verzorgen. Het uitwisselingsconcert vindt plaats op zondagmiddag 30 oktober in theaterzaal de Volckaert, adres Dongepark 1 in Dongen. Musis Sacrum brengt haar concoursprogramma, Orion, Three Evocations en Postcard from Singapore aangevuld met het muziekwerk African Symphony. Voor de pauze speelt Sint Joris een mooi onderhoudend programma: Fanfare for a new age, Dances with Wolves, Rikudim, Sinatra in concert, Feeling Good en Hawaï 5-0. Het concert begint om 15.00 uur en de entree is gratis. U bent van harte welkom!      

Het bondsconcours in Veldhoven nadert voor het harmonieorkest. Het laatste voorbereidingsconcert wordt georganiseerd i.s.m. Nassau Harmonie Breda.

Na een intensieve voorbereidingstijd met extra repetities, workshops, repetitieweekend en concerten komen we tot de climax van het muzikale jaar van het harmonieorkest: de concertwedstrijd (voorheen bondsconcours genoemd). Via deze link vind u meer informatie over deze concertwedstrijd van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen. Volgens het vastgestelde schema is het harmonieorkest al om 09.30 uur aan de beurt, dit houdt in dat de busreis naar Veldhoven in de vroege uurtjes plaatsvindt. Daarna volgt het wachten op de juryuitslag wat om 13.30 uur gepland staat. Hierna volgt de terugreis naar Dongen, waar we in ons verenigingsgebouw de dag onder het genot van een hapje en drankje evalueren.

Het doel van de ‘De Dag van de Klank’ is het werken aan en het verbeteren van de klankvorming en techniek van de muzikanten binnen de harmonieorkesten van Aurora en Musis Sacrum. Per instrumentgroep zullen we onder leiding van professionele vakdocenten werken aan deze belangrijke aspecten. ‘s-Morgens zijn er sectierepetities per instrumentgroep en na een gezamenlijke lunch is er aansluitend een tutti-repetitie met waarschijnlijk een afsluitend concertje. De 7 instrumentgroepen zijn als volgt verdeeld: Fluit/Piccolo Hobo/Fagot Klarinet Saxofoon Trompet/Hoorn Trombone/Bariton/Bastuba Slagwerk Niet alle secties repeteren in de Cammeleur. I.v.m. de beschikbare ruimtes en het aantal groepen zal ook De Poort gebruikt worden.

Het Volwassenen Leerlingen Orkest is in voorbereiding op haar project-concert ‘Music Memories’ dat op 5 november wordt uitgevoerd. De uitnodiging van Stichting Parkplezier werd daarom met plezier geaccepteerd om op te treden tijdens de jaarlijkse ‘Dag van het Park’ Onder leiding van Ad van Groesen zal het orkest een mooi concert ten gehore brengen.

De Muziekfabriek, dé kindervoorstelling van 2016 ! Tijdens Koningsdag presenteert het Jeugdorkest van Musis Sacrum een eigen productie “De Muziekfabriek”. Jeugdorkest van Musis onder leiding van Rolf Rombouts, en een acterend popcombo met veel ‘Zomerspelen’ acteurs zetten wat bijzonders op de planken. De Muziekfabriek is een interactieve kindervoorstelling, geschreven door Rolf. De show is gericht op kinderen in de leeftijd van 4 t/m 10 jaar en bevat nummers uit onder andere Kinderen voor Kinderen, Disney en Ernst & Bobbie. De kinderen worden meegenomen in een meeslepend verhaal, waarbij ze worden uitgenodigd om te dansen en zingen. Na afloop kennen ze het MMMM-lied (MegaMagischeMuziekMachine-lied). Hier alvast een stukje over wat je kan verwachten: Wisten jullie dat er in Dongen een oude Muziekfabriek staat? Het geheim van de fabriek is namelijk een Mega Magische Muziek Machine  (MMMM) waar de meest prachtige klanken en tonen uitkomen. Ook kan de muziekmachine allerlei instrumenten maken. Evi (Maureen Kemmeren) , een meisje met maar één droom, namelijk een wereldberoemde zangeres worden, heeft ook van het bestaan van de Muziekfabriek gehoord. Ze is al tijden op zoek naar het allermooiste liedje dat ook goed bij haar stem past. Misschien dat de MMMM met al die prachtige klanken ook een lied voor haar kan maken! Samen Lizzy (Renate Borstlap) en Steef (Jesse Pfrommer) gaat ze op onderzoek uit. Het is natuurlijk belangrijk dat de Muziekmachine goed blijft werken. Hiervoor is een speciaal team aanwezig namelijk: conciërge Toon (Jorus Rompa), monteur Fred (Mark Jonkers) en schoonmakers Douwe (Lars Kemmeren), Annie (Dewy Bosters) en Hannie (Manon van Ginneken). Zij zorgen ervoor dat alles in de Muziekfabriek op rolletjes loopt. Maar dan… plotsklaps gaat de MMMM kapot! Wat nu? Kom mee beleven hoe dit spannende verhaal af gaat lopen. Kom woensdag 27 april naar het Oranjeparkfestival, de Muziekfabriek gaat om 11.00 uur open.

De laatste puntjes worden op de i gezet. Dat moet ook wel, want morgen gaat het harmonieorkest naar Veldhoven om deel te nemen aan het bondsconcours. Het is een openbare repetitie waarbij iedereen is uitgenodigd om te komen luisteren.

Een heel weekend studeren aan de concourswerken. Dat is de bedoeling deze 2 dagen. Maar natuurlijk kan de boog niet altijd gespannen staan, er is ook tijd voor ontspanning. Het is nog niet bekend op welke locatie de studieweekend plaatsvindt.

In Fanfare Kunst voor het Volk speelt een oud lid van onze muziekvereniging, Bas de Bont. Na zijn schooltijd verhuisde Bas voor zijn vervolgstudie naar Den Haag en kwam met dit orkest in aanraking.  Omdat hij zijn mede-orkestleden graag kennis wilde laten maken met zijn oude woonplaats Dongen, nam hij het initiatief voor een uitwisselingsconcert met Musis Sacrum. Ons harmonieorkest onder leiding van Robert van Enschot bracht achtereenvolgens de volgende muziekstukken: Orion, Aquarium, Lux Aurumque, Gulliver’s Travels, Highligths from ‘Annie’. (met dank aan Cris Schaap voor de foto’s).   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Ons Volwassenen Leerlingen Orkest, onder leiding van Ad van Groesen, verzorgde gisteren tijdens de Dag van het Park (in Park Vredeoord) een mooi concert. Gelukkig viel het mee met de regen, maar we waren blij dat we gebruik konden maken van de Starshade tent. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Onder zeer grote belangstelling werd de Muziekfabriek tijdens het Oranjeparkfestival opgevoerd. De organisatie had speciaal voor deze kindervoorstelling gekozen vanwege de prima recensies tijdens de uitvoering in ons jubileumweekend vorig jaar. Het bleek een schot in de roos. Een bomvolle tent met alleen maar enthousiaste kinderen (en ouders). De Muziekfabriek, een eigen productie onder leiding van bedenker en dirigent Rolf Rombouts, verhaalt over een zoektocht naar een mooi liedje. De Mega Magische Muziek Machine brengt hierbij uitkomst  Ons jeugdorkest, een acterend popcombo en een zevental acteurs (allemaal uit Dongen) zetten een unieke interactieve productie op de planken. De kids hebben genoten! En daar doen we het natuurlijk allemaal voor.  Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Ruim zestig muzikanten hebben vandaag deelgenomen aan de muzikale workshop georganiseerd voor alle leden van zowel Harmonie Aurora als onze muziekverenigingen. In vier secties werden evenzoveel muziekstukken ingestudeerd. De dirigenten, Ad van Groesen, Joost van Genugten, Robert van Enschot en Rolf Rombouts wisselden ieder half uur van sectie. In de pauze werden de leden kort geïnformeerd over de structuur van de beide verenigingen en ook kort bijgepraat door de stuurgroep ‘onderzoek fusie mogelijkheden’. Er was er tijd ingeruimd voor een kennismakingsspel en natuurlijk ontbrak de gezamenlijke lunch ook niet. Als afsluiting werd er een mini-concert gegeven van de vier ingestudeerde muziekstukken. We kijken terug op een leuke, interessante muzikale dag. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

In voorbereiding op de concertwedstrijd van ons harmonieorkest werd er een speciale ‘dag van de klank’ georganiseerd. Speciaal hiervoor waren een aantal externe vakdocenten hiervoor uitgenodigd. Samen met de leden van harmonieorkest Aurora werd er in zeven aparte muzieksecties hard gewerkt aan de techniek van de specifieke instrumentgroep. Na afloop vond er in de Cammeleur nog een kort afsluitend concert plaats, waarbij elke sectie ook een kort optreden verzorgde. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Vanochtend vond er een eerste ontmoeting plaats tussen onze jeugdleden en de leden van jeugdfanfare St. Joris uit Dorst. In januari 2017 gaan wij gezamenlijk een jeugdproject uitvoeren met deze twee orkesten. Twee werkgroepen van beide verenigingen hebben enige tijd geleden een eerste contact gehad en de kaders uitgezet. Vandaag was het de beurt aan de leden om middels een brainstormsessie in vier groepjes met ideeën voor dit project te komen. Uitkomst was dat er zeer veel input was waarmee de werkgroep uit de voeten kan. Aan de werkgroep worden ook nog jeugdleden toegevoegd. Natuurlijk kon er op deze ochtend de muzikale invulling niet ontbreken. Zowel St. Joris (olv dirigent Frans van Dun) als ons jeugdorkest met dirigent Rolf Rombouts verzorgden twee korte optredens. Een mooie opmaat naar een leuk project. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Vanavond zijn tien vrijwilligers de wijk West II ingegaan voor de collecte voor het Oranje Fonds. Een stevig buitje weerhield onze collectanten er niet van om er op uit te trekken. De totale opbrengst van de collecte wordt besteed aan sociale initiatieven in onze provincie, als collecterende vereniging ontvangen wij maar liefst de helft van de opbrengst die wij in twee dagen ophalen. Komende vrijdag collecteren we nog in West I.  Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Vanavond vond de jaarlijkse collecte voor het Prins Bernhard Cultuurfonds, beter bekend als de Anjeractie, plaats. Het motto was duidelijk: “Ik ben een (K)Anjer, Ik loop voor cultuur”. Tien collectanten van onze muziekvereniging (onze kanjers) zijn in de wijk Hoge Akker langs de deuren geweest. Wij danken de gulle gevers voor hun bijdrage, want ook bij deze collecte komt maar liefst de helft ten goede aan onze vereniging. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Onze muziekvereniging heeft tijdens deze collecte voor het Prins Bernhard Cultuurfonds maar liefst € 528,47 opgehaald! De helft van dit bedrag is voor Musis Sacrum, een erg mooie financiële bijdrage. Gulle gevers Hoge Akker èn natuurlijk onze collectanten ontzettend bedankt voor jullie bijdrage. Totaal heeft de collecte in Dongen € 2376,36 opgeleverd.   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Het programma op zaterdag 17 september draait om ‘DE MOL’ en start in De Poort. Verder kunnen we nog niets zeggen, maar het belooft een spannende dag te worden. Schrijf je in vóór maandag 8 juli.

Een maand voor het projectconcert ‘Music Memories’, organiseert de activiteitencommissie samen met het VLO en Koperkwintet Stuiver een uitwisselingsconcert in JC De Poort in Dongen. Beide zullen een mooi concert te gehore brengen waarbij iedereen natuurlijk van harte is uitgenodigd.

Wij feliciteren de volgende vijf leden van onze muziekvereniging met behalen van het HaFa-diploma op Het KunstPodium. HaFa-A: Stijn Kersbergen (saxofoon), Lieke Smetsers (klarinet), Bram Verdaasdonk (saxofoon); HaFa-B: Daan IJpelaar (trombone) en HaFa-C: Lara Bosters (dwarsfluit). Zij ontvangen aanstaande donderdag, tijdens onze traditionele laatste activiteit ‘Het Steenblazen’, het bijbehorende diploma. Nogmaals proficiat! Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Wat een mooie opbrengst van de collecte voor het Oranje Fonds. In de wijken West I & II werd door ons totaal €840,54 opgehaald. De helft van dit bedrag komt ten goede aan onze muziekvereniging! Collectanten en gulle gevers ontzettend bedankt!     Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Een project van Volwassenen Leerlingen Orkest Musis Sacrum Music Memories, muziek uit de 60-70-80-er jaren Het Volwassenen Leerlingen Orkest (VLO) van de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum staat in de startblokken voor de uitvoering van deze eigen productie. Zaterdag 5 november (20.00 uur) is het eindelijk zo ver en Cultureel Centrum ’t Schouw is de locatie. Een muzikale reis door de tijd met het VLO, genaamd ‘Music Memories’, muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Het is een feest der herkenning, meezingers maar ook luisterliedjes. Medewerking verlenen Zanggroep Easy Goin’ en dansgroep L-Joy. Het Volwassenen Leerlingen Orkest van Musis Sacrum bestaat uit vijfendertig muzikanten die op latere leeftijd zijn begonnen met muziek maken. Het doel van dit orkest is om in groepsverband gezamenlijk muziek te maken met muzikanten van ongeveer gelijk niveau. Dit orkest verzorgd een aantal maal per jaar optredens, onder andere uitwisselingsconcerten of koffieconcerten. Het orkest staat inmiddels bijna drie jaar onder leiding van dirigent Ad van Groesen. L-Joy Dancefactory is een bekende naam in Dongen, sinds 1998 bestaat deze dansschool en is gesitueerd aan de Lage Ham. In de afgelopen jaren heeft Musis Sacrum diverse grote projecten met L-Joy uitgevoerd. Voor het eerst zoekt Musis Sacrum voor een eigen project de samenwerking met zanggroep Easy Goin’. In januari 2014 is deze zanggroep uit Oosteind opgericht en staat onder leiding van dirigent Rowan van der Westen. Het actieve koor brengt een repertoire van lichte muziek. Er is voor dit evenement Music Memories een gevarieerd programma samengesteld, waar bij het orkest en het koor ook een aantal muziekstukken gezamenlijk verzorgen. Er worden ruim twintig muziekstukken ten gehore gebracht in de grote zaal van ’t Schouw. Wat kunt u zoal verwachten? Halleluja (Leonard Cohen); Who wants to live forever (Queen); O happy day (Les Humpries Singers); I never fall in love again (Burt Bacharach), Appels op een tafelsprei (Toon Hermans); Old and wise (Allan Parsons Project). De kaartverkoop is inmiddels gestart en deze zijn (à €7,50) verkrijgbaar bij Leijten Digitaal Drukken (Hoge Ham 80) en Cultureel Centrum ‘t Schouw, ook vindt er nog kaartverkoop aan de deur plaats (indien nog beschikbaar). De deelnemers zien u graag verschijnen op 5 november voor een heerlijk ontspannen avondje uit. Entreekaarten à € 7,50 zijn te koop bij ‘t Schouw of Leijten Digitaal Drukken. Met dank aan onze sponsoren  

Vandaag stond de jaarlijkse niet-muzikale activiteit op de agenda: de Jeugd Doe Dag. Dit jaar namen naast onze jeugdleden ook een aantal jeugdleden van Fanfare St. joris uit Dorst deel. Dit vanwege het komende jeugdproject ‘Live Music – The Movie’ dat wordt namelijk op 29 januari 2017 gezamenlijk uitgevoerd. De jeugdcommissie had vandaag flink uitgepakt met het spel ‘Wie Is De Mol – Editie Musis’. Er werden een aantal spellen gespeeld en er was ook voor een lunch gezorgd. De uiteindelijke winnaar was Coen (van Fanfare St. Joris). Dank aan de muzikanten voor hun deelname en de jeugdcommissie (incl. extra ondersteuning) voor de organisatie. In het fotoalbum hieronder een fotoreportage van deze dag, gemaakt door Peter Damen. Jeugd Doe Dag 2016 63 Afbeeldingen Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Onze jaarlijkse rommelmarkt werd dit keer vanwege de slechte weersvoorspellingen voor een groot gedeelte binnen georganiseerd. Het zorgde voor een knusse en gezellige opstelling voor de vele bezoekers. Een jaar lang inzamelen zorgde weer voor een volle opslagcontainer. Dankzij de inzet van veel leden kunnen we weer terugkijken op een geslaagde rommelmarkt met een mooie opbrengst voor onze vereniging.   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Voor het komende evenement Music Memories van ons Volwassenen Leerlingen Orkest is de kaartverkoop inmiddels van start gegaan. Tijdens de repetities van dit orkest, komende week dinsdag- en woensdagavond), kunt u toegangskaarten kopen. Verder zijn de kaarten vanaf heden ook te koop bij Leijten Digitaal Drukken en bij ‘t Schouw. Indien nog beschikbaar vindt er ook nog kaartverkoop aan de deur plaats. De toegangsprijs bedraagt €7,50 en is inclusief garderobe en programmaboekje. Klik hier voor meer informatie over dit evenement. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

2016 Staat voor het harmonieorkest van Musis Sacrum in het teken van de concourswedstrijd op zondag 27 november in De Schalm in Veldhoven. Aanstaande zondag 30 oktober vindt als voorbereiding hierop een uitwisselingsconcert met Fanfare St. Joris plaats in het Dongepark Theater van de Volckaert. Het concert vangt om 15.00 uur aan en start met onze gasten uit Dorst. Na de pauze brengt het harmonieorkest het concoursprogramma. Klik hier voor meer informatie over dit concert. De entree is gratis, u bent van harte welkom!  Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Stichting Amateurkunst Dongen ondersteunt het jeugdproject Live Music, The Movie van de ons jeugdorkest (ism jeugdfanfare St. Joris uit dorst) met een bedrag van € 250,00. Vanavond, direct na de repetitie van het jeugdorkest, reikte het bestuur (bestaande uit Peter Verharen, Rian Driesen en Pieter den Boer) van de Stichting de bijbehorende cheque uit aan Kees Broeders voorzitter van onze koninklijke muziekvereniging. Peter Verharen van de SAKD: “wij vinden het belangrijk dat er in Dongen allerlei culturele initiatieven op gang blijven komen en die hoeven van ons niet altijd grootschalig te zijn. Juist de wat kleinere initiatieven hebben soms een zetje in de rug nodig en daarom hebben we deze subsidie toegewezen aan Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum” Kees Broeders reageerde verheugd op de financiële steun. “Die wordt zeer gewaardeerd. Dit soort projecten zijn een behoorlijke investering voor onze vereniging, maar zeer belangrijk voor de muzikale ontwikkeling van onze jeugd. Het is fijn dat SAKD dit erkend en ons hierin ondersteund”. Klik hier voor meer informatie over Live Music, The Movie. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Ons jeugdorkest olv Rolf Rombouts èn de jeugdfanfare van St. Joris uit Dorst (olv Frans van Dun) gaan samen met een popcombo incl. zang (Isabelle Lafeber) een spetterende show op de planken zetten. Naast een mooi muzikaal programma spelen ze ook een hoofdrol in de film (regie en productie Paulien Janssen). Het is een spannend verhaal, geheel door de eigen leden verzonnen en uitgevoerd, compleet met bijbehorende muziek. Alles in eigen beheer geproduceerd. Bijzonder aan dit project is dat het op zondag 29 januari twee maal wordt uitgevoerd op twee verschillende locaties. Om 11.00 uur in De Klip in Dorst en om 16.00 uur in het Dongepark Theater van de Volckaert. Verkoopadressen voor het evenement in Dongen: Leijten Digitaal Drukken en DA Ingrid. Klik hier voor de sponsor / donateur pagina

Traditioneel vindt op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar ons Nieuwjaarsconcert plaats. Dit jaar in een andere locatie, namelijk Cultureel Centrum ‘t Schouw. Het jeugdorkest olv van Rolf Rombouts, het Volwassenen Leerlingen Orkest olv Ad van Groesen en het harmonieorkest olv Robert van Enschot verzorgen een kort concert. Na afloop is er alle gelegenheid om, onder het genot van een drankje, elkaar alle goeds voor het nieuwe jaar te wensen.  

Vanmiddag vond in een goed gevuld Dongepark Theater (De Volckaert) een uitwisselingsconcert plaats tussen Fanfare St. Joris en ons harmonieorkest. De gasten uit Dorst brachten onder leiding van dirigent Frans van Dun een afwisselend programma. Na een korte pauze stond dirigent Robert van Enschot op de bok om met ons harmonieorkest de muziekstukken, welke ook tijdens de concertwedstrijd (27 november a.s.) op het programma staan, te spelen. Er volgen nog een aantal (extra) repetities en ook nog een concert samen met Nassau Harmonie Breda in Cultureel Centrum ‘t Schouw op 13 november. Foto’s Weekblad Dongen (klik op de foto voor vergroting).  Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Er is door de leden van ons Volwassenen Leerlingen Orkest onder leiding van dirigent Ad van Groesen maanden naar toegeleefd en gewerkt: Music Memories. En gisteren was het eindelijk zo ver. Voor een prima gevulde grote zaal van Cultureel Centrum ‘t Schouw werden maar liefst 22 muziekstukken ten gehore gebracht. De samenwerking met Zanggroep Easy Goin’ en L-Joy Dancefactory paste als een bus. Bekende en iets minder bekende nummers uit de jaren 60, 70 en 80 passeerde de revue. Het was een feest der herkenning en het publiek genoot met volle teugen. Check hieronder het fotoalbum, met dank aan Peter Damen voor de foto’s.  Music Memories 110 Afbeeldingen Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Aanstaande zondag staat een laatste voorbereidingsconcert voor de concertwedstrijd (27 november in De Schalm Veldhoven) op het programma. Om goed voorbereidt naar dit evenement toe te groeien, heeft Musis Sacrum de Nassau Harmonie uit Breda uitgenodigd om gezamenlijk een concert te verzorgen. Het uitwisselingsconcert vindt aanstaande zondag plaats in Cultureel Centrum ’t Schouw. Harmonieorkest Musis Sacrum olv Robert van Enschot brengt haar concoursprogramma, Orion, Three Evocations en Postcard from Singapore aangevuld met het muziekwerk African Symphony. Voor de pauze speelt Nassau Harmonie Breda haar programma, bestaande uit vijf muziekstukken. Finlandia en Concerto Opus 35 voor twee klarinetten wordt gedirigeerd door Peter Csuka en Andrea Gasperin neemt de stukken Legende no.4 Opus 59, Amazing Grace en The Force Awakens (Star Wars) voor zijn rekening. Prima ingrediënten voor een heerlijk muziekmiddagje. Het concert begint om 14.00 uur en de entree is gratis. U bent van harte welkom! Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Het uitwisselingsconcert deze middag in Cultureel Centrum ‘t Schouw was het laatste in de rij van voorbereidingsconcerten voor ons harmonieorkest. Op zondagochtend 27 november aanstaande reizen ze af naar Veldhoven om daar deel te nemen aan de concertwedstrijd (voorheen muziekconcours). Vanmiddag startte het uit ruim 50 personen bestaande orkest van Nassau Harmonie Breda olv Peter Csuka en Andrea Gasperin met een vijftal muziekstukken. Na een korte pauze was het de beurt aan ons harmonieorkest olv dirigent Robert van Enschot om de drie muziekstukken welke ook over twee weken in Veldhoven gespeeld gaan worden te spelen. Het was wederom een nuttige en mooie muzikale middag. Er resten de komende twee weken nog vier (extra) repetities en tot slot ook een openbare repetitie in het Dongepark Theater (zaterdagmiddag 26 november 14.00 uur) Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Na een verkorte repetitie van het harmonieorkest, wordt er weer de traditionele kerstbijeenkomst georganiseerd in het verenigingsgebouw van Musis Sacrum, de Poort. Onder het genot van een hapje (wordt verzorgd door de barcommissie) en een drankje kunnen we terugkijken op het voorbije jaar en natuurlijk vooruitblikken op de komende feestdagen en het nieuwe kalenderjaar. Alle leden en vrijwilligers van onze muziekvereniging zijn van harte uitgenodigd om deze Kerstbijeenkomst bij te wonen.

Met een totaal van maar liefst 82,75 punten behaalde ons harmonieorkest vandaag tijdens de concertwedstrijd een schitterende eerste prijs. Tevreden gezichten bij dirigent, muzikanten en bestuur. De vele (extra) repetities, een repetitieweekend, dag van de klank, workshop ademsteun en een aantal voorbereidende concerten hebben hun vruchten afgeworpen. Onder leiding van dirigent Robert van Enschot werd een openings- cq inspeelwerk ‘Orion’ van Jan van der Roost gebracht. Van Enschot vervolgt met het eerste beoordelingswerk ‘Three Evocations’ van Hans Aerts. Deze componist is enige weken geleden nog op een repetitie van het harmonieorkest geweest en heeft ook zijn eigen muziekstuk gedirigeerd, erg bijzonder. Als tweede beoordelingswerk is gekozen voor ‘Postcard from Singapore’ (Philip Sparke). Na de laatste klank klinkt het applaus op. Dan is het een aantal uur wachten op de juryuitslag. En die mag er zijn: een eerste prijs met 82,75 punten, een schitterende prestatie die in verenigingsgebouw De Poort goed gevierd werd.   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Vijf december is het pakjesavond, dat is bij iedereen bekend, tijdens het Sinterklaasfeest wordt je dan verwend. Om te zorgen dat je krijgt wat volgens je lijstje verlangt, moet een jeugdlid wel thuis zijn zodat hij/zij de pakjes ontvangt. Vandaar voor jullie deze korte mededeling in sinterklaasrijm, komende maandag vervalt de repetitie, dat is nu geen geheim. Mocht Sint nog niet weten wat voor cadeau hij moet schenken, ‘Live Music – The Movie’ tickets, daar hoeft hij dan niet langer over na te denken. Wij wensen jullie deze avond veel plezier met de Sint, en hopen dat je een leuk cadeau in je schoentje vindt! Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Tijdens het traditionele nieuwjaarsconcert zijn acht jubilarissen in het zonnetje gezet. Dewy Bosters, Hugo van Blokland, Nel Broeders, Elly Louwet, Anke Vermeule en Bert Verhagen kregen vanwege hun 10-jarig jubileum uit handen voor voorzitter Kees Broeders een insigne opgespeld en een bijbehorende oorkonde en bloemen. Koen van den Heijkant werd vanwege zijn zilveren jubileum in het zonnetje gezet en Peter van Vorstenbosch is maar liefst 40 jaar lid van onze muziekvereniging. Alle jubilarissen van harte gefeliciteerd. Het nieuwjaarsconcert werd geopend door het jeugdorkest olv Rolf Rombouts met een leuke act. Voordat het harmonieorkest olv dirigent Robert van Enschot de avond muzikaal afsloot kon het publiek nog van een aantal muziekstukken van Music Memories genieten gebracht door het Volwassenen Leerlingen Orkest olv Ad van Groesen. Na afloop was er gezellige naborrel in de foyer van Cultureel Centrum ‘t Schouw. Foto’s Peter Damen. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Dankzij donaties van onderstaande bedrijven, stichtingen en fondsen is het voor ons mogelijk zo’n groot project te organiseren. Bedankt voor deze financiële bijdrage. * Fonds Coöperatief Dividend | Rabobank Tilburg en omstreken * Tivolifonds * Zapbudget JONG | Gemeente Oosterhout * Stroomversnellingsfonds | Rabobank Amerstreek  * Stichting Amateur Kunst Dongen * Stichting Jacques de Leeuw * Gemeente Dongen * AV Event Supply * Anonieme Donateurs Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Op de dag van de vrijwilliger willen wij via dit medium iedereen die zich op wat voor manier dan ook vrijwillig inzet voor onze muziekvereniging bedanken. Zonder jullie enthousiaste inzet is het niet mogelijk iets in verenigingsverband te organiseren. Toppers bedankt!     Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

De datum 29 januari van volgend jaar komt nu snel dichterbij. Vandaag vond er een gezamenlijke repetitie plaats voor Live Music, The Movie. Twee orkesten aangevuld met een popcombo doorliepen het complete programma. Een zeer aangenaam intermezzo was de komst van Dhr. Dikmans van Rabobank Amerstreek, hij kwam vanuit het stroomversnellingsfonds een cheque van €500 overhandigen. Wij zijn super blij met deze donaties, evenals de andere bedrijven en instellingen welke een donatie cq sponsoring hebben toegezegd voor dit project. Klik hier voor de sponsorpagina. Na deze repetitie en de lunch vonden de laatste filmopnamen plaats. De regie / productie voor deze film is in handen van Paulien Janssen. Het wordt een prachtig project wat geheel in eigen beheer wordt georganiseerd. Ga hier naar de speciale evenementpagina. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

  Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Komende zondag is er een laatste gezamenlijke repetitie van jeugdfanfare St. Joris,  jeugdorkest Musis Sacrum het het popcombo, met aansluitend een algehele doorloop: “de generale”, dit alles in voorbereiding op het unieke evenement Live Music, The Movie (klik hier voor de evenementenpagina). De repetitie / doorloop vindt plaats in jeugdcentrum De Poort, zondag van 10 tot 14 uur, er zijn dan ook nog toegangskaarten te koop (naast onze reguliere voorverkoopadressen DA Ingrid en Leijten Digitaal Drukken. Onze producent/regisseur van de film (The Movie) Paulien Janssen, heeft nog een mooie teaser gemaakt. Klik hier voor het filmpje.   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties in Nederland met geld en met acties als NLdoet en Burendag. Om hen te steunen organiseert het Oranje Fonds een collecte voor én door sociale organisaties. Ook Musis Sacrum helpt hierbij. De helft van de opbrengst gaat naar Musis Sacrum. Het Oranje Fonds besteedt de andere helft aan (andere) sociale organisaties in onze provincie.

De eigen productie Live Music, The Movie kreeg na afloop een staande ovatie. Er is ruim een half jaar naar toegeleefd. Vele (extra) repetities, maar ook de vier draaidagen voor de film liggen ten grondslag aan deze prachtige productie. Muzikanten en dirigenten van ons jeugdorkest en fanfare St. Joris, het popcombo zorgden vandaag muzikaal voor een mooi concert, de film (regie/productie Paulien Janssen) maakte het tot een uniek geheel. Vandaag vielen al deze puzzelstukjes in elkaar. Twee voorstellingen op twee locaties, een grote uitdaging. Maar dankzij onze vele vrijwilligers is dit klusje gefixed. Uniek en bijzonder. In de ochtend de voorstelling in De Klip in Dorst en ‘s middags in Dongepark Theater De Volckaert. Tweemaal een nagenoeg uitverkochte zaal. Wat een feest en wat een voldoening na zo veel voorbereidingstijd door alle betrokkenen. Wat rest zijn de foto’s en die hebben we volop. Check de vele, vele foto’s (met dank aan David & Paulien Janssen). Live Music The Movie 29jan2017 252 Afbeeldingen Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

De Anjercollecte, door vrijwilligers van onze vereniging ten behoeve van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Vanaf 18.30 uur wordt er in de wijk Hoge Akker gecollecteerd. Een derde van de opbrengst komt ten goede aan onze vereniging.

Zondagmiddag sluiten we dit mooie project Live Music The Movie af met een feestje voor alle deelnemers en vrijwilligers. Er wordt ook een film van het concert vertoond wordt en als klap op de vuurpijl is er ook een optreden van Wicked Wood.     Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Vanavond tijdens onze drukbezochte algemene ledenvergadering, zijn er maar liefst drie nieuwe bestuursleden in ons bestuur gekozen. Els van Hoof, Monique van Riel en Kees Klaassen gefeliciteerd en succes met jullie benoeming. Welkom! Daarnaast is Kees Broeders herkozen als voorzitter. Mooi dat de leden unaniem het vertrouwen gaven in het (nieuwe) bestuur. Het bestuur is op volle sterkte en bestaat nu uit acht personen.  Op de foto vlnr Cris Schaap, Kees Broeders, Esther Slangen, Els van Hoof, Monique van Riel, Menno Tjeerdsma en Kees Klaassen. Hans van Gorkum was verhinderd. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties in Nederland met geld en met acties als NLdoet en Burendag. Om hen te steunen organiseert het Oranje Fonds een collecte voor én door sociale organisaties. Ook Musis Sacrum helpt hierbij. De helft van de opbrengst gaat naar Musis Sacrum. Het Oranje Fonds besteedt de andere helft aan (andere) sociale organisaties in onze provincie.

Traditioneel op de 1e zondag in september, onze jaarlijkse tweedehands- cq rommelmarkt. In JC De Poort (Gasthuisstraat 3), het verenigingsgebouw van Musis Sacrum vind u een markt voor de hobbyist, liefhebber of koopjesjager. Een keur van artikelen wordt deze dag te koop aangeboden. Elektra, kleinmeubelen, LP´s, servies, glaswerk …. noem maar op. De traditionele veiling (waar de topstukken worden verkocht) ontbreekt ook dit jaar niet. De barcommissie zorgt als vanouds voor een hapje en drankje. De opbrengst komt ten goede aan het instrumenten- en kledingfonds. Entree € 1,50

Op 11 april was er aansluitend aan de repetitie van het Volwassen Leerlingen Orkest weer de traditionele Paasbijeenkomst. Het was een gezellige drukte en we hebben genoten van de lekkere hapjes. Fijne Paasdagen allemaal!         Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

De Anjercollecte, door vrijwilligers van onze vereniging ten behoeve van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Vanaf 18.30 uur wordt er in de wijk Hoge Akker gecollecteerd. Een derde van de opbrengst komt ten goede aan onze vereniging.

Vanmiddag vond de afsluiting van dit toch wel geslaagde project plaats. De ‘movie’ van Live Music The Movie werd onder grote belangstelling vertoond. De popcorn en gratis drankjes zorgde voor een prima sfeertje. Zowel leden / ouders / vrijwilligers van St. Joris en onze vereniging waren hierbij aanwezig. Na de film gaf de band Wicked Wood (3 leden maakte deel uit van het popcombo) nog een top miniconcert. Iedereen bedankt voor deelname en aanwezigheid.    Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Vanochtend gezamenlijke repetitie gehad van Harmonie Aurora, het VLO en ons Harmonieorkest, voorbereiding op het concert wat we gaan uitvoeren op 21 mei 2017 in CC ‘t Schouw. Een orkest van zo’n 80 personen!     Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Daar is hij dan! De DVD van het mooie project Live Music The Movie. Indien je deze hebt besteld dan ontvang je hem binnenkort in huis. Veel kijk- en luisterplezier.   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum en Harmonie Aurora gaan een belangrijke stap zetten op weg naar een muzikale samenwerking. De leden van beide verenigingen zijn akkoord gegaan om na de fusie samen verder te gaan als één muzikale vereniging. De huidige harmonieorkesten worden samengevoegd tot één groot orkest. Daarnaast zal er een orkest blijven bestaan dat vergelijkbaar zal zijn met het Volwassen Leerlingen Orkest van Musis Sacrum. Ook het Jeugdorkest van Musis Sacrum krijgt ruimte binnen de nieuwe vereniging en er komt een mogelijkheid om deel te nemen aan projectorkesten op verschillende muzikale niveaus en met verschillende thema’s. De goedkeuring van de leden in het fusieproces is vorig jaar van start gegaan en is hierin een zeer belangrijke stap, maar er zullen nog een aantal belangrijke stappen moeten worden gezet voordat de fusie definitief rond is. Het streven is om vanaf januari 2018 samen te starten. Op 21 mei zal er een gezamenlijk concert gaan plaatsvinden in ’t Schouw om 14.00 uur, de toegang is gratis dus we hopen dat we veel bezoekers mogen ontvangen. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Tijdens deze repetitie-avond van het VLO zal traditioneel de Paasbijeenkomst plaatsvinden. Natuurlijk zijn alle leden van Musis Sacrum van harte uitgenodigd.

Alle afdelingen sluiten het muzikale seizoen af door middel van een korte laatste repetitie in de vorm van een concert. Bij goed weer vindt het steenblazen buiten, achter het verenigingsgebouw (JC de Poort), plaats. Na afloop van het muzikale gedeelte wordt er onder het genot van een drankje alvast vooruit geblikt op de komende vakantie.

Traditioneel vindt op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar ons Nieuwjaarsconcert plaats. Het jeugdorkest olv van Rolf Rombouts, het Volwassenen Leerlingen Orkest olv Ad van Groesen en het harmonieorkest olv Jeroen Geevers verzorgen een concert. Na afloop is er alle gelegenheid om, onder het genot van een drankje, elkaar alle goeds voor het nieuwe jaar te wensen.

Na een verkorte repetitie van het harmonieorkest, is er een kerstbijeenkomst in het verenigingsgebouw van Musis Sacrum. De barcommissie heeft weer lekkere hapjes gemaakt en gezorgd voor een gezellige sfeer. Alle leden van Musis Sacrum zijn van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen.

De orkesten van Musis Sacrum en Aurora musiceren tijdens deze middag in CC ‘t Schouw.

Ook dit jaar weer een prachtige opbrengst voor de Anjeractie! Onze muziekvereniging heeft tijdens deze collecte voor het Prins Bernhard Cultuurfonds maar liefst €778.96 opgehaald! De helft van dit bedrag is voor Musis Sacrum, een erg mooie financiële bijdrage. Gulle gevers Hoge Akker ontzettend bedankt voor jullie bijdrage. Totaal heeft de collecte in Dongen €2466.60 opgeleverd. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Bij De Poort is gisteren een mooie banner opgehangen met de aankondiging voor het gezamenlijk concert op 21 mei van Harmonie Aurora en onze vereniging. Dank aan Kees Jacobs voor het ophangen, Leijten Digitaal Drukken voor de productie en Margreet van Bergen voor het ontwerp.     Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Afgelopen donderdag heeft Robert van Enschot, dirigent van ons Harmonieorkest, de orkestleden geïnformeerd dat hij na dit muziekseizoen gaat stoppen. “Een beslissing die ik met gemengd gevoel heb genomen. Er komt een aantal dingen samen waardoor ik keuzes moet maken in de invulling van mijn tijd” aldus Robert. Hij heeft zijn besluit enkele weken geleden besproken met het bestuur en de muziekcommissie. Robert gaat actief meezoeken naar een dirigent op interim basis voor de tweede helft van dit kalenderjaar. Momenteel is het Harmonieorkest volop in voorbereiding op het gezamenlijk concert met Harmonie Aurora voor 21 mei aanstaande. Het laatste optreden van Robert zal het traditionele ‘Steenblazen’ zijn op donderdag 13 juli. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Bij de Poort was er op donderdag 13 april weer een gezamenlijke repetitie van Musis Sacrum en Harmonie Aurora. Ook de leden van het Volwassenen Leerlingen Orkest en de Jeugdleden waren aanwezig, het wordt echt een groots concert op 21 mei!   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Op maandag 15 mei en woensdag 17 mei gaan wij weer met de collectebussen langs de deur voor het Prins Bernard Cultuurfonds, ook wel bekend als de Anjercollecte. Onze collectanten zullen te vinden zijn in de wijk Hoge Akker. Wij danken alvast de gulle gevers, want bij deze collecte komt maar liefst de helft ten goede aan onze vereniging.       Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Vrijdag 19 mei zullen wij zorgen voor een muzikale ondersteuning tijdens de intocht van de Avondvierdaagse. We wensen alle wandelaars alvast veel wandelplezier toe. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Harmonie Aurora en de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum zijn bezig met een fusieproces en in aanloop daar naar toe werd zondagmiddag een gezamenlijk concert verzorgd. Dit concert maakt deel uit van een nadere muzikale kennismaking met elkaar. Bijna honderd muzikanten, drie dirigenten, vijftien muziekstukken dat waren de ingrediënten van het bijzondere gezamenlijke concert . De conclusie was duidelijk: ‘Muziek Verbindt’ Vanwege de grootte van het orkest was de zaal voor het grootste gedeelte ingericht als concertruimte, een kwart voor zitplaatsen publiek en ook het podium was ingericht voor het publiek. Ondanks het mooie weer en andere buitenactiviteiten in de gemeente was de publieke belangstelling prima te noemen, zo’n honderdvijftig mensen hadden de weg naar ’t Schouw weten te vinden. Er was door de beide muziekcommissies een zeer gevarieerd programma samengesteld, waarbij de dirigenten (Joost van Genugten, Ad van Groesen en Robert van Enschot) elkaar afwisselden. Het eerste muziekblok bestond uit een viertal stukken, dit werd gebracht door de beiden harmonieorkesten. Begonnen werd met het toepasselijke stuk ‘Ouverture to a new age’, gevolgd door oa ‘El camino real’. Na een korte break was het de beurt aan het Volwassenen Leerlingen Orkest (VLO) van Musis Sacrum. Hier stond oa ‘California Dreamin’’ en ‘Tir Ná Noir’ op de standaard, bij het laatste stuk sloot ook het jeugdorkest van deze muziekvereniging aan voor het bekende nummer ‘Hello’ van Adele. Na de pauze werd er door alle muzikanten een groot orkest gevormd, bijna honderd personen. Een indrukwekkend orkest. Het publiek kreeg nog een zevental muziekstukken voorgeschoteld waaronder‘Dixieland Jamboree’,  een stuk waarbij de zes solisten de handen flink op elkaar kregen. Ook het nummer ‘A Klezmer Karnival’ werd vol overtuiging gebracht. Voordat het laatste nummer ‘Tulpen aus Amsterdam’, de muzikale uitsmijter van deze middag, werd gespeeld was er een slotwoordje en bedankje door de beide voorzitters. De organisatie kan zeker terugkijken op een mooie muziekmiddag onder het mom ‘Muziek Verbindt’. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Na de beide ledenvergaderingen bij Musis Sacrum en Harmonie Aurora heeft de grote meerderheid van de leden “groen licht” gegeven voor een voorstel tot een fusie. Daarom is er reden om iets te vieren en heeft de werkgroep verenigingsgevoel het idee gebracht voor het organiseren van een BBQ/feestje op zondag 11 juni v.a. 16.00 uur. Locatie : Kees Jacobs, Kardinaal van Rossumstraat 95 in Dongen. Er zijn geen kosten aan verbonden, en we hopen natuurlijk dat iedereen hierbij aanwezig kan zijn.   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Onze collectanten zijn op woensdagavond 7 juni op pad geweest voor het Oranje Fonds in de wijk West II en op vrijdagavond 9 juni in West I. Wij bedanken de gulle gevers en onze collectanten, die werden door het Oranje Fonds bedankt met een appeltaart.             Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */ Musis Sacrum en Aurora Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Drie jeugdleden van onze muziekvereniging mogen we feliciteren met het behalen van het HaFa-diploma op ‘Het KunstPodium”, deze mogen ze tijdens ‘Het Steenblazen’ op donderdag 13 Juli in ontvangst nemen. HaFa-A : Mirthe van Gestel voor de Dwarsfluit, HaFa-B : Kevin Wempe voor de Trompet, HaFa-B : Joris IJpelaar voor de Cornet. Van harte gefeliciteerd allemaal! Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

De eerste repetitie na de zomervakantie start voor alle orkesten in de week van 4 september dat is dus na de rommelmarkt op zondag 3 september. Jeugdorkest : maandag 4 september VLO : dinsdag 5 september Harmonieorkest : donderdag 7 september Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Heb je nog mooie tweedehands spullen, dan kun je die tijdens de wekelijkse repetities van het VLO op dinsdagavond en het Harmonieorkest op donderdagavond meenemen naar de Poort. Kees Jacobs is de coördinator en is bereikbaar op telefoonnummer : 06-54366246     Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Aanstaande zondag 3 september organiseert de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum weer haar jaarlijkse tweedehands- cq rommelmarkt. Deze markt vindt plaats in en achter Jeugdcentrum De Poort, Gasthuisstraat 3 in Dongen. Op deze zondagochtend gaan om 10.30 uur de deuren open en de markt duurt tot ongeveer 14.30 uur. De entree bedraagt slechts € 1,50 en kinderen tot en met zes jaar mogen gratis naar binnen. Het is een markt voor de ware koopjesjagers, maar ook voor mensen die op zoek zijn naar juist dat ontbrekende stukje servies of onderdeel van hun verzameling. De leden van de organiserende muziekvereniging zijn al enige tijd in de weer om de aangeboden spullen te sorteren. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij in het welslagen van deze jaarlijkse markt, muzikanten worden ware verkopers in spé. De spullen zijn per categorie gerubriceerd, oa huishoudelijke artikelen, klein meubelen, audioapparatuur, speelgoed, puzzels, (oude) muziekinstrumenten, boeken om maar wat op te noemen. Natuurlijk kunt u tijdens deze gezellige markt ook even genieten van een kopje koffie of een ander drankje. Ook wordt er door de barcommissie voor de inwendige mens gezorgd. Verder kunt u tijdens de rommelmarkt deelnemen aan de enveloppenactie en kans maken op een van de vele leuke prijsjes, dit alles ter ondersteuning van de muziekvereniging. De opbrengst van deze dag komt ten goede aan het instrumenten- en kledingfonds van de muziekvereniging. Tot zondag bij JC de Poort, Musis Sacrum, Maximaal Muziekplezier.   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Traditioneel op de 1e zondag in september, onze jaarlijkse tweedehands- cq rommelmarkt. In JC De Poort, Gasthuisstraat 3 in Dongen, het verenigingsgebouw van Musis Sacrum vind u een markt voor de hobbyist, liefhebber of koopjesjager. Een keur van artikelen wordt deze dag te koop aangeboden. Elektra, kleinmeubelen, LP´s, servies, glaswerk …. noem maar op. De traditionele veiling (waar de topstukken worden verkocht) ontbreekt ook dit jaar niet. De barcommissie zorgt als vanouds voor een hapje en drankje. De opbrengst komt ten goede aan het instrumenten- en kledingfonds. Entree € 1,50. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

De fusie tussen Musis Sacrum en Aurora is weer een stapje dichterbij gekomen. Tijdens de algemene ledenvergaderingen op 23 mei 2017 gaven de leden van beide muziekverenigingen hun besturen groen licht voor het opstellen van een definitief voorstel tot fusie. Dit voorstel wordt tijdens twee bijzondere algemene ledenvergaderingen aan de leden voorgelegd. Daarbij worden in elk geval de conceptstatuten voorgelegd. Inmiddels is de datum voor deze extra ledenvergadering bekend: woensdag 6 september om 20.00 uur. Langzaam maar zeker beginnen alle puzzelstukjes op zijn plaats te vallen ! Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Afgelopen donderdag hebben wij kennis mogen maken met Jeroen Geevers, hij is dirigent, arrangeur en slagwerker. Hij speelde bij verschillende orkesten, zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Gelders Orkest, het Metropole Orkest en Het Brabants Orkest. Ook was hij gedurende een periode van tien jaar verbonden aan Stage Entertainment/ Joop van den Ende Theaterproducties. waarin hij vele grote producties speelde en dirigeerde zoals Petticoat, Saturday Night Fever, Evita en Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. We hopen dat Jeroen bij ons orkest een nieuwe uitdaging gaat vinden en dat wij met zijn allen nog veel muziekplezier met hem mogen beleven. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

In de wijken West I en II is door onze collectanten een bedrag van totaal  € 687,91 opgehaald voor het ‘Oranje Fonds’, hiervan komt de helft ten goede aan onze muziekvereniging. Een bedrag om trots op te zijn. Collectanten bedankt en ook de gulle gevers bedankt! Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Traditionele jaarafsluiting met Steenblazen. Na een woordje van voorzitter Kees Broeders, werd de muzikale opening verzorgd door het jeugdorkest onder leiding van Rolf Rombouts, voor deze gelegenheid sloot de popband van Het KunstPodium ook aan.  Er werden drie jeugdleden in het zonnetje gezet voor het behalen van het HaFa-diploma, dat waren Mirthe van Gestel: Dwarsfluit A, Kevin Wempe: Trompet B en Joris IJpelaar: Cornet B. Na de jeugd volgde het Volwassenen Leerlingen Orkest met Ad van Groesen als dirigent. Hierna was er aandacht voor de vrijwilliger van het jaar, met deze vrijwilliger bedankt het bestuur alle vrijwilligers van Musis Sacrum, de onmisbare schakels van een vereniging. Jozet Janssen werd verrast met een mooie bos bloemen, zij verzorgd de nieuwsbrieven. Het laatste optreden was van het harmonieorkest onder leiding van dirigent Robert van Enschot die voor de laatste keer voor dit orkest heeft gedirigeerd. Hij heeft ervoor gekozen om na dit seizoen te stoppen, hij is drie-en-een-half jaar dirigent van het orkest geweest. Robert werd na het optreden verrast met een fles Whisky en een Ukelele. Na de vakantie neemt Jeroen Geevers het stokje van hem over. Monique van Riel, één van de nieuwe bestuursleden mocht ook nog even het stokje van Robert overnemen om het groot orkest een mars te laten spelen, en dat deed ze prima. Tot slot speelde alle muzikanten gezamenlijk het slotnummer ‘Hello’ van Adele. Na afloop kon men nog genieten van de popband van Het KunstPodium met hun geweldige zangeres. Iedereen werd bedankt voor de aanwezigheid en hele mooie zonnige vakantie toegewenst! Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Wij zijn op zoek naar uw spullen ! ! !  Ook dit jaar zetten we de traditie voort met een tweedehands- cq rommelmarkt georganiseerd door de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum op zondag 3 september. Het inzamelen van bruikbare spullen en gebruiksvoorwerpen voor de rommelmarkt (witgoed, kleinmeubelen en pc-apparatuur worden niet ingenomen) is al begonnen. Ruimt u binnenkort uw zolder, schuur of garage op èn heeft u daar spullen staan voor ‘een tweede ronde’, dan is Musis Sacrum het adres om contact op te nemen. U kunt uw spullen inleveren bij Jeugdcentrum De Poort (Gasthuisstraat 3) tijdens de repetitietijden op dinsdag- en donderdagavond vanaf 19.00 uur, u kunt ook contact opnemen met Kees Jacobs, coördinator van de rommelmarkt via 06-54366246. Alvast bedankt voor uw bijdrage!   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Alle leden, ereleden en ouders/verzorgers van onze jeugdleden worden van harte uitgenodigd tot het bijwonen van deze bijzondere Algemene Ledenvergadering (ALV) in De Poort, met het belangrijke onderwerp fusievoorstel met harmonie Aurora op de agenda. Op hetzelfde moment vindt bij harmonie Aurora ook een ALV plaats. Het belang van een goede opkomst is groot. Om deze beslissing te kunnen nemen is een opkomst nodig van tenminste 2/3 van de leden van beide verenigingen en is aansluitend een “ja” nodig van tenminste 2/3 van de aanwezige leden. Mocht het aantal aanwezig leden onder het vereiste minimum van 2/3 blijken te zijn, dan zal de vergadering worden gesloten. Eén uur na het officiële aanvangstijdstip van de vergadering zal opnieuw tot opening van vergadering worden overgegaan. Door deze methode vervalt de eis van de minimale opkomst, waardoor in elk geval een geldig besluit kan worden genomen op 6 september 2017. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde rommelmarkt. Bezoekers, kopers, maar vooral ook onze vele vrijwilligers ontzettend bedankt! Alles is weer opgeruimd, we kunnen weer een jaar verzamelen.       Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

De fusie tussen Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum en Harmonie Aurora gaat definitief door. De leden van beide verenigingen hebben tijdens een speciale ledenvergadering op woensdag 6 september het licht op groen gezet. Aurora en Musis Sacrum gaan samen verder onder de nieuwe naam Koninklijke Muziekvereniging Dongen. 81% van de leden had z’n voorkeur voor deze naam uitgesproken, nadat alle leden de kans hadden gekregen een nieuwe naam te bedenken. Koninklijke Muziekvereniging Dongen gaat officieel per 8 januari 2018 van start. Musis Sacrum zal op zaterdag 6 januari voor de laatste keer als zelfstandige vereniging haar traditionele nieuwjaarsconcert verzorgen. Harmonie Aurora gaat in oktober nog een keer op concertreis naar Berlijn en geeft op  9 december haar laatste concert onder deze naam. In de nieuwe vereniging zijn de harmonieorkesten van Aurora en Musis Sacrum samengevoegd tot één groot harmonieorkest. Het huidige VLO ( het Volwassenen Leerlingen Orkest) van Musis Sacrum   blijft als apart orkest bestaan, net als het huidige jeugdkorkest van Musis Sacrum. Het fusieproces is in 2015 al van start gegaan. Een stuurgroep en een aantal werkgroepen van leden van beide verenigingen hebben de fusie stap voor stap vorm gegeven. In de aanloop naar de fusie hebben de muzikanten van beide verenigingen al een aantal malen gezamenlijke uitvoeringen gegeven. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Aanstaande zaterdag vindt de derde editie plaats van De Dongense Dorps Quiz – DDDQ. Er nemen maar liefst 144 teams deel aan deze quiz. Natuurlijk is onze muziekvereniging, als oudste vereniging in de gemeente Dongen, ook dit jaar weer van de partij. Tijdens de eerste editie behaalde we een prachtige tweede plaats (100 teams) en vorig jaar met 149 deelnemende teams een zeer verdienstelijke dertiende stek. Team Musis 177 is dit jaar flink uitgebreid, met dertig personen pakken we de vele doe- weet- en opzoekvragen aan. Vol vertrouwen gaan we de strijd aan met de overige teams. Het crisiscentrum van Team Musis 177 is ons verenigingsgebouw De Poort, kom gerust een kijkje nemen. Wij wensen iedereen, maar natuurlijk onze eigen leden in het bijzonder, veel plezier en succes met deze quiz. Klik hier voor de website van DDDQ. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

We kunnen trots terugkijken op een schitterend nieuwjaarsconcert en tevens ook ons afscheidsconcert. Alle muzikanten, dirigenten, zangers, gastmuzikanten, genodigden, Familie van Dijk en overige aanwezigen bedankt voor jullie aanwezigheid en bijdrage aan dit bijzondere concert. Bedankt ! Rest ons nog de vele foto’s (zie album hieronder), gemaakt door Lotte van Rijen. We zien jullie graag terug bij Koninklijke Muziekvereniging Dongen Nieuwjaarsconcert 2018 193 Afbeeldingen Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Harmonie Aurora en onze muziekvereniging hebben op 6 september jongstleden het besluit genomen om te gaan fuseren tot Koninklijke Muziekvereniging Dongen. Het beoogd bestuur van de nieuwe muziekvereniging heeft inmiddels een eerste constructieve vergadering gehad. Een belangrijke taak is het zoeken naar een dirigent voor het harmonieorkest, hiervoor is een sollicitatiecommissie geformeerd uit leden van Aurora en Musis Sacrum. De werkgroep muzikaal heeft een dirigentvacature opgesteld welke binnen afzienbare tijd gepubliceerd wordt op de websites van de KNMO, BBM, BvOI en dirigent-vacature.nl. Ook op deze site (klik op de link hieronder) en die van Aurora komt de vacature, alsmede ook een link via de social media. De reacties op deze vacature kunnen tot 1 november worden ingestuurd, hierna gaat de sollicitatiecommissie aan de slag. Vacature dirigent Harmonieorkest Koninklijke Muziekvereniging Dongen Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

#gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-2 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-2 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */ Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Vandaag stond de traditionele Jeugd Doe Dag op de agenda. Een door de jeugdcommissie georganiseerde niet-muzikale activiteit voor onze Musis-jeugd.  Er was een uitdagend en creatief dagprogramma samengesteld. In een recordtijd wisten de jeugdleden te ontsnappen uit een escape-room en hierna volgde een graffiti-workshop. De dag werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Jeugdcommissie bedankt voor de organisatie.         Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

De activiteitencommissie heeft zo’n 70 leden op een bijzonder leuke dag getrakteerd. De teams werden eerst ‘random’ verdeeld in instrumentsecties en daarna kon men op pad voor een echte speurtocht, waarbij een groot gedeelte van Dongen werd aangedaan. Kaas proeven, herfststukje maken, darten, puzzelen, selfies maken, koekhappen en nog tal van andere opdrachten moesten worden verricht. Waarbij gezelligheid voorop stond. Ook voor het eten was prima gezorgd, een heuse eetkraam recht voor de deur. In het avondprogramma werden oud-hollandse spellen gedaan en daarna gezellig geborreld. Kortom, een feestelijke en zeer gezellige verenigingsdag. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Op uitnodiging van Bigband Djazzkefet uit Wagenberg verzorgt het VLO o.l.v. Ad van Groesen een concert in Ontmoetingscentrum De Zonzeel, Poolsestraat 13 in Hooge Zwaluwe. Aanvang 20.00 uur. Bigband Djazzkefet sluit deze avond muzikaal af.     Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Het Volwassenen Leerlingenorkest organiseert samen met Bigband Djazzkefet een uitwisselingsconcert in Ontmoetingscentrum De Zonzeel, Poolsestraat 13 in Hooge Zwaluwe. Beide zullen een mooi concert te gehore brengen waarbij iedereen natuurlijk van harte is uitgenodigd.

PUUR Poporkest onder leiding van Rolf Rombouts ontvangt op zondag 22 oktober het harmonieorkest van Musis Sacrum voor een uitwisselingsconcert in Gemeenschapshuis De Poel te Netersel.

Het Harmonieorkest o.l.v. Jeroen Geevers gaat naar een van de acht zaligheden in Netersel voor een koffieconcert met PUUR Poporkest o.l.v. Rolf Rombouts. Zondag 22 oktober, aanvang 10.30 uur. Gemeenschapshuis De Poel, De Hoeve 2 in Netersel.     Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Het voelt vertrouwd om samen met het opleidingsorkest van St. Joris uit Dorst een uitwisselingsconcert te geven. Het Jeugdorkest van Musis Sacrum ontvangt de muzikanten uit Dorst met open armen voor een gezellige en muzikale middag.

Sinterklaas komt ook in 2017 weer naar Dongen en het jeugdorkest van Musis Sacrum is vereerd om deze intocht muzikaal op te mogen luisteren.

Op zaterdag 21 oktober verzorgde het Volwassenen Leerlingen Orkest (VLO) in Hooge Zwaluwe een mooi concert, aansluitend speelde Bigband Djazzkefet waarbij de dirigent van het VLO (Ad van Groesen) ook aan deel aan nam; Muziek verbroedert.    Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Vanavond ontving onze voorzitter Kees Broeders uit handen van Rianne Hendriks van Rabobank Tilburg en omstreken een schitterend bedrag van €615,73 vanuit de Rabobank Clubkas Campagne. We bedanken naast de Rabobank (natuurlijk) alle mensen die een of meerdere stemmen aan ons hebben gegeven.   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Op Zondag 22 oktober heeft het harmonieorkest een koffieconcert gegeven in ‘De Poel’ in Netersel o.l.v. dirigent Jeroen Gevers. Daarna konden we genieten van Poporkest PUUR o.l.v. Rolf Rombouts. Het prima opgekomen publiek heeft kunnen genieten van twee mooie concerten. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Als een soort afsluiting van de oude vereniging organiseren wij op zaterdag 25 november een feestdag voor alle leden en vrijwilligers van Musis Sacrum. Je kunt de hele dag meedoen of alleen een dagdeel als je voor de rest geen tijd hebt. Programma 14:00 VERZAMELEN IN DE POORT 14:30 – 17:30 UUR MIDDAGPROGRAMMA 17:30 – 19.30 UUR ETEN 19:30 – 21:30 UUR AVONDPROGRAMMA VANAF 21:30 UUR BORRELEN

Het project “Live Music, The Movie” ligt ons nog vers in het geheugen, vandaar dat we vanmiddag blij waren om de muzikanten van het Opleidingsorkest St. Joris weer te ontmoeten. Dit keer voor een zondagmiddag matinee uitwisselingsconcert. Het concert startte stipt om 14.00u met onze gasten uit Dorst, zij  hebben sinds enige tijd een nieuwe dirigent, Hilco Elshout. Na een vijftal muziekstukken en een korte pauze was het de beurt aan het jeugdorkest van onze muziekvereniging. Het was voor een vijftal muzikanten de eerste keer dat ze een openbaar optreden haden met dit jeugdorkest  olv van dirigent Rolf Rombouts. Muzikale uitsmijter was de ‘grand-finale’ waar alle muzikanten aan deelnamen. We kunnen onder dankzegging van de jeugdcommissie en activiteitencommissie terugkijken op een gezellige muzikale middag. Klik op onderstaand album voor meer foto’s van deze middag.  Uitwisseling St. Joris met Jeugdorkest 16 Afbeeldingen Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Vandaag heeft ons Jeugdorkest (met extra uitbreiding) bij de intocht van Sinterklaas onder leiding van (inval)dirigent Ad van Groesen een prima optreden verzorgd. De vele duizenden mensen, maar ook Sinterklaas en zijn Pieten hebben genoten van de sfeervolle muziek. Stichting Dongense Jeugdraad bedankt voor de uitnodiging. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

  OVERZICHT VAN HET JUBILEUMJAAR 3 januari – Nieuwjaarsconcert 27 januari – Algemene Ledenvergadering 7 februari – Musis Carnavalskapel 28 maart – Koffieconcert VLO in de Volckaert 31 maart – Paasbijeenkomst 26 april – Jeugdorkest op Oranjeparkfestival 26 april – Oranjepromsconcert door Harmonieorkest 17 mei – Dauwtrappen 31 mei – Cross-over Jeugdorkest tijdens Dag van het Park 1 juni – Anjeractie 5 juni – Intocht Avondvierdaagse 12 juni – Presentatie Jubileumboek 12 juni – Reünie ter gelegenheid van het 175 jarig jubileum 13 juni – De Muziekfabriek 13 juni – Musis Event Jubileumconcert 14 juni – Koffieconcert VLO met gasten 16 juli – Steenblazen 6 september – Rommelmarkt 19 september – Jeugd-Doe-Dag 26 september – Zaterdagavondconcert VLO ism Catalpa 8 november – Regio Muziekconcours 22 november – Musis presents Urban Style Festival 18 december – Slotfeest      

Gisterenavond was de generale repetitie van de Musis Carnavalskapel. Dit is een eenmalig project geïnitieerd ter gelegenheid van ons 175 jarig jubileum. Alle leden en oud-leden die in een carnavalskapel spelen of hebben gespeeld, waren uitgenodigd om hier aan deel te nemen. Straks staan op het podium bijna vijftig muzikanten. Het unieke optreden vindt plaats tijdens het carnavalsevenement “Ut Grote Veurspel” van Stichting ‘de Peeënstekers’, op zaterdag 7 februari aanstaande. De avond heeft als thema een Tiroleravond meegekregen “Wir snapsen was festen ist”, laat niets aan de verbeelding over. Via deze link: Repetitie Musis Carnavalskapel 30jan2015 is een filmpje van de repetitie van het nummer ‘Rosamunde’ (geheel in de sfeer van de avond) te bekijken.   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Op zaterdag 2 januari viert Musis Sacrum het nieuwe jaar met haar traditionele nieuwjaarsconcert. Centrale Accommodatie De Cammeleur is werderom plaats van handeling, waarbij alle afdelingen acte de precense geven. Toegang is gratis.

Bijna twee jaar geleden is er de commissie “Jubileumboek” samengesteld met als doel een jubileumboek samen te stelling in het kader van het 175 jarig jubileum van onze muziekvereniging. Deze negen personen hebben ongelofelijk veel werk verzet, met als resultaat een schitterend full-colour jubileumboek (met harde kaft) van 192 pagina’s dik. Een ‘must-have’. Op deze eerste dag van het jubileumweekend wordt dit boek gepresenteerd en te koop aangeboden. Het jubileumboek is te koop voor slechts €12,50. Interesse? Stuur een mail naar contact@musissacrum.com Foto’s  Berry Boelens Reunië - Receptie - Boekpresentatie 51 Afbeeldingen

Vandaag is het de nationale ‘Dag van de Vrijwilliger’. Ook onze vereniging kan niet zonder vrijwilligers. Dankzij hun onvoorwaardelijke inzet kunnen wij onze activiteiten organiseren. Dank voor jullie inzet! Bedankt.       Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

De online kaartverkoop is vanaf heden niet meer mogelijk. Je kunt je entreebewijzen alleen nog kopen bij DA Ingrid (Looiersplein) en indien voorradig, aan de deur.     Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Mooie muziek bij een kopje koffie. In het kader van ons 175 jarig jubileum gaf het Volwassenen Leerlingenorkest een ‘Jubileumkoffieconcert’. Aan dit feestelijke concert nemen ook het Gelegenheidsorkest Oosteind en Harmonie OVU uit Wagenberg deel. Bekijk het fotoalbum van deze zeer geslaagde ochtend. Foto’s gemaakt door Peter Damen. Koffieconcert VLO 14 juni 2015 70 Afbeeldingen

Een bijzondere activiteit uit de vervlogen jaren, gaan we dit jaar vanwege ons jubileumjaar weer eens uit de kast halen. De harmonie gaat dauwtrappen! Vroeg in de ochtend met muzikale klanken door de Dongense straten, vertrek vanuit ons verenigingsgebouw. Het harmonieorkest speelt tijdens de rondgang en de leden van het volwassenen leerlingen orkest lopen mee. Het VLO musiceert tijdens de kerkdienst en leden van harmonieorkest zijn hierbij aanwezig. Programma 06.30 uur – Ontvangst leden in De Poort 07.00 uur – Vertrek voor de rondgang door Dongen, harmonieorkest speelt 07.45 uur – Pauze 08.00 uur – Vervolg van rondgang 08.45 uur – Aankomst bij De Poort 09.00 uur – Ontbijt 10.00 uur – Inspelen VLO in Laurentiuskerk 10.30 uur – Eucharistieviering in de Laurentiuskerk, muzikaal ondersteund door het VLO

Ruim 250 bezoekers hebben gisteren kunnen genieten van een sfeervol Musis Event Winterconcert. Het was een prachtige ambiance in de Laurentiuskerk, met passende muziek verzorgd door het harmonieorkest van onze vereniging. Popkoor Spirit olv Tom Mordang zorgde voor de vocale klanken. Na afloop was er in ‘ons’ verenigingsgebouw nog een zeer gezellig slotfeestje. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Receptie Vanzelfsprekend hoort bij een jubileum ook een receptie. Hiervoor nodigen wij, naast onze eigen leden en vrijwilligers, ook onze relaties uit. Reünie In het 175 jarig bestaan heeft de muziekvereniging ongelofelijk veel leden, vrijwilligers, bestuursleden gehad. Voor de jubileumcommissie een mooi moment om tijdens dit jubileumjaar een reünie te organiseren. Gezellig herinneringen ophalen en foto’s kijken tijdens deze reünie. Iedereen die op wat voor manier betrokken is of is geweest bij Musis Sacrum wordt uitgenodigd zich hiervoor aan te melden. Dat kan via het mailadres reunie@musissacrum.com Vermeld naast je naam, ook je adresgegevens en van welke afdeling je lid bent geweest. Je ontvangt te zijner tijd een uitnodiging en een inschrijfformulier. Hieronder interviews met oud leden met dank aan Weekblad Dongen Interview met Kees van Dongen Interview met Cees van den Assem en Ton Dirkse Interview met Elly Kimenai – Broeders Interview met Simone Willemen Foto’s Berry Boelens Reunië - Receptie - Boekpresentatie 51 Afbeeldingen

Het nieuwjaarsconcert, traditioneel op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar, had een extra feestelijk tintje dit jaar. Het was de start van ons jubileumjaar, 175 jaar Musis Sacrum, en er werden ook maar liefst twaalf jubilarissen gehuldigd. Het jeugdorkest olv Rolf Rombouts trad als eerste op, gevolgd door het Volwassenen Leerlingen Orkest olv Ad van Groesen. Hierna werden de tienjarige jubilarissen gehuldigd (Lisa Asselman, Kees Broeders, An van Dongen, Annemiek Kimenai, Ria Kools, Conny Snijders, Henk Snijders en Timo Schaap). Alvorens dat het harmonieorkest het programma vervolgde werden Rolf Rombouts, Caroline van Dongen (beide 25 jaar) en Gerard Kerkhofs (40 jaar) gehuldigd. Aan het slot van het programma werd ons erelid Kees van Dongen door Joop van de Meulenreek (voorzitter Brabantse Bond Muziekverenigingen) gehuldigd voor zijn 80 jarig lidmaatschap, hij ontving een erepenning en oorkonde. Uit handen van voorzitter Kees Broeders ontving de jubilaris ook nog een prachtig fotocollage. Na afloop was er nog een gezellig naborrel in de foyer. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Herinnert u nog de Night of the Promsconcerten en later de Musis Events? Dat gaat het groot harmonieorkest uitgebreid met een popcombo, onder leiding van Robert van Enschot,  nog eens dunnetjes overdoen. Op de dag dat de muziekvereniging exact 175 jaar bestaat, wordt er een muziekfeest der herkenning georganiseerd. Tal van bekende artiesten uit ons eigen Dongen die in het verleden ook aan deze succesvolle concerten hebben meegewerkt verlenen hun medewerking. De volgende zangsolisten treden voor u op: Dewy Bosters, Dré van den Bosch, Rob Heijkant, Isabelle Lafeber, Babs Levens en Annemieke Verharen. Binnenkort meer informatie. Dat het dak van de Cammeleur er afgaat, dat staat vast! Via deze website kunt u alleen nog staanplaatsen bestellen. Zitplaatsen, zo lang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij DA Ingrid en De Cammeleur. Programma Klik hier voor de poster Musis Event Jubileumconcert Foto’s (Berry Boelens) Musis Event Jubileumconcert 76 Afbeeldingen

Mede door het feit dat onze vereniging eind vorig jaar een nieuw logo heeft gekregen en geluisterd naar de wens van onze jeugdleden, is het jeugdorkest in het nieuw gestoken. Een mooi paars poloshirt inclusief natuurlijk ons nieuw logo op de borst. Deze nieuwe kleding is dankzij sponsoring van de Dongense firma Sport Print tot stand gekomen. Namens de jeugdleden bedankt hiervoor! Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Van harte nodigt het verenigingsbestuur alle leden uit voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV). Deze vergadering is het hoogste bestuursorgaan binnen onze vereniging. Tijdens deze ALV legt het bestuur verantwoording af of het gevoerde beleid en stelt besluiten voor die door de ALV dienen te worden goedgekeurd alvorens ze kunnen worden uitgevoerd. De leden hebben dus niet alleen inspraak op het beleid, maar zij kunnen hier ook duidelijk invloed op uit oefenen. In de agenda wordt ook de totaal presentatie van het jubileumjaar opgenomen. Een ieders aanwezigheid is van harte gewenst.

Het jeugdorkest speelt een programma tijdens deze jaarlijks terugkerende Dag van het Park, georganiseerd door Stichting Parkplezier. Bijzonder dat ze ook samen met de leden van Scouting De Stormvogels een slagwerknummer ten gehore zullen brengen. Een leuke cross-over waarbij genieten en samen muziekmaken voor op staan.

De eerste uitgave van ‘het Muziek-kantje’, ons verenigingsblad, verschijnt binnenkort weer. Heb je wat leuks, interessants te melden? Stuur dit voor aanstaande vrijdag 30 januari in naar de redactie: muziek-kantje@musissacrum.com     Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Op deze zondag voor Koningsdag 2015 is ons harmonieorkest uitgenodigd voor het Oranje Park Festival. Onder leidng van dirigent Robert van Enschot gaat het orkest (uitgebreid met een popcombo) een spetterend promsconcert op mainstage verzorgen. De volgende zangsolisten treden voor u op: Dewy Bosters, Dré van den Bosch, Rob Heijkant, Isabelle Lafeber, Babs Levens en Annemieke Verharen. Aan het eind van dit promsconcert speelt het orkest een zestal nummers samen met de landelijk bekende band Pater Moeskroen.

Tijdens Algemene Ledenvergadering Musis Sacrum Kees Jacobs benoemd tot erelid Afgelopen dinsdag werd in het ‘verenigingsgebouw’ van de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum (JC de Poort) de jaarlijkse ledenvergadering gehouden. Tegen het einde van deze prima bezochte vergadering nam voorzitter Kees Broeders het woord voor een extra agendapunt. “Het is al een bijzonder jaar vanwege het 175-jarig jubileum, maar we gaan het nog extra bijzonder maken”, aldus Broeders. Het extra agendapunt bestond uit een voordracht voor een erelidmaatschap van Kees Jacobs. Onder luid applaus werd dit voorstel unaniem door de vergadering aangenomen.  Kees is het vijfde erelid van de vereniging, hij heeft gezelschap van Marianne Beex, Cees van Dongen, Joke Peeters en Frank Rombouts. “Kees, jij bent dit jaar al 23 jaar lid van onze muziekvereniging en musiceert in twee orkesten, het harmonieorkest en volwassenen leerlingenorkest”, leidde de voorzitter de argumentatie in. Naast het muziek maken is Kees Jacobs ook een vrijwilliger waar menig vereniging jaloers op kan zijn, Musis is er super blij mee. In zijn begin jaren bij de vereniging heeft Kees nog deel uitgemaakt van het bestuur, daarnaast is hij jaren de beheerder van het oude verenigingsgebouw aan de julianastraat geweest. De vereniging kon ook altijd een beroep op hem doen als er wat vervoerd moest worden, met name slagwerk. Hij stelde belangeloos de bedrijfsbusjes van zijn schildersbedrijf ter beschikking. Voor allerlei hand- en spandiensten kan de vereniging een beroep op Kees doen, hij staat altijd klaar. Kees is voor de vereniging de coördinator naar de gemeente toe met betrekking tot het oud-papier ophalen, hij deelt de roosters in zodat de vrachtwagen op de ophaaldagen altijd voldoende bemenst is. Belangrijk voor de broodnodige inkomsten. Samen met zijn broer Frans heeft hij er voor gezorgd dat de verhuizing naar de Gasthuisstraat soepel verliep. Zij hebben de complete inrichting van de twee instrumentenopslagruimten voor hun rekening genomen en om niet te vergeten het oude verenigingsgebouw, de schoenmakersvakschool, aan de julianastraat mee leeg te halen. Maar Kees heeft zich vooral ontpopt als ‘Mister Rommelmarkt’. Toen Musis met de verhuizing naar ‘de Poort’ even zonder opslagruimte voor de spullen kwam te zitten, kon de vereniging ‘gewoon’ gebruik maken van zijn loods. Door zijn gedrevenheid lukt het altijd weer om op de eerste zondag in september voldoende spullen te hebben voor de verkoop en zodoende ook de kassa van de vereniging te vullen. Hij heeft hierbij een gevleugelde uitspraak “Agge niks doet, hedde ok niks”. Hij prijst als echte veilingmeester de ‘topstukken’ extra aan, om er zo het maximale er uit te halen. Als lid van de activiteitencommissie zijn heel wat activiteiten en evenementen mede dankzij de inzet van Kees tot een goed einde gebracht. In 2013 is hij lid geweest van de benoemingscommissie voor een nieuwe dirigent, Kees heeft daar toen een constructieve bijdrage aan geleverd. Kees speelt bij twee orkesten en is zodoende ook veel bij de vereniging. Twee keer in de week zet hij de stoelen voor de repetitie klaar en met het opruimen helpt hij ook mee. En na zijn ‘verplichte’ rookpauze is Kees aanwezig bij de bar, voor de gezellig nababbel, waarbij hij niet kijkt op een rondje meer of minder. Voorzitter Broeders sloot af met: “Kees, jij bent de olie in de raderen van onze vereniging, jij kan met iedereen opschieten en je staat altijd klaar. Kees jij bent een Musis-man in hart en nieren”. Hierna ontving het kersverse erelid een oorkonde en een mooie bos bloemen, onder luid applaus van de aanwezige leden. Het was wederom een bijzonder moment in het jubileum jaar van deze koninklijke vereniging. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

De jaarlijkse niet muzikale activiteit voor onze jeugdleden. Traditiegetrouw blijft het nog even geheim wat de invulling van deze dag is.

Platform Dongense Muziekverenigingen Het Platform Dongense Muziekverenigingen is de ontmoetingsplaats van acht Dongense Muziekverenigingen en de muziekschool Dongen, waar zij hun gezamenlijke belangen organiseren. www.pladom.nl/ Het KunstPodium Het KunstPodium is een instelling die in de gemeenten Dongen, Gilze & Rijen zorg draagt voor cultuureducatie. Zij doet dit door het aanbieden van allerlei activiteiten zoals korte cursussen, lessen gedurende het hele schooljaar en workshops. hetkunstpodium.nl Harmonie Aurora Dongen Harmonie Aurora is een stichting opgericht in 1908 en bestaat uit drie geledingen (Groot Orkest; Entree Orkest; Lesgroep). www.harmonieaurora.nl Drumfanfare Beatrix Dongen Drumfanfare Beatrix bestaat uit zo’n 50 leden en is een graag geziene gast in binnen- en buitenland. www.drumfanfare-beatrix.nl Christelijke Muziekvereniging Crescendo ‘s Gravenmoer Muziekvereniging Crescendo bestaat uit een Brassband, Slagwerkgroep en Toneelgroep en telt ongeveer 60 leden. www.crescendo-sgravenmoer.nl Fanfare Euterpe ‘s Gravenmoer Euterpe staat bekend als een gezelligheidsclub waarbinnen het gezamenlijk musiceren de boventoon voert. Momenteel zijn er zo’n 35 muzikanten actief in deze vereniging. http://www.fanfare-euterpe.nl/ Koninklijk Nederlandse Muziek Organisatie KNMO De KNMO is een fusie tussen de VNM en de KNFM, per 1 januari 2014 www.knmo.nl Brabantse Bond van Muziekverenigingen BBM Op 1 januari 2014 zijn alle verenigingen aangesloten bij de Brabantse Bond van Muziekverenigingen en afdeling Brabant van de KNFM ondergebracht in een krachtige Brabantse organisatie voor blaasmuziek. De BBM is met 397 verenigingen de grootste bond aangesloten bij de KNMO www.brabantse-muziekbond.nl   

Benoeming Kees Jacobs tot erelid Kees, jij bent sinds 1 september 1992 lid onze muziekvereniging, dit jaar dus 23 jaar, jij musiceert in twee orkesten, het volwassenen leerlingen orkest en het harmonieorkest. In jouw beginjaren bij Musis was je ook bestuurslid, dat was geen makkelijke periode. Jij bent ook jarenlang beheerder van ons verenigingsgebouw aan de julianastraat geweest, samen met je vrouw Ria die de bar runde stonden jullie altijd klaar voor de vereniging voor allerlei hand- en spandiensten. We konden ook altijd een beroep op je doen als er wat vervoerd moest worden, vaak het slagwerk. Dan konden wij belangeloos gebruik maken van de bedrijfsbusjes van je schildersbedrijf. En zelf was jij er dan, haast vanzelfsprekend, ook bij om mee te sjouwen. Het oudpapier. We halen daar als vereniging jaarlijks ruim €3000 mee op, broodnodige inkomsten. Jij bent onze contactpersoon naar de gemeente toe om alles goed te laten verlopen. Jij verzorgt ook de indeling van de zaterdagen, zodat de vrachtwagen voldoende bemenst is en dan loop je zelf ook nog wel eens een ronde mee. Samen met je broer Frans heb je er voor gezorgd dat de verhuizing vanuit de julianastraat naar deze nieuwe locatie soepel verliep. De beide opslagruimten zijn door jullie voorzien van rekken, zodat er voldoende bergruimte is ontstaan. En dan heb ik het nog niet over het vele werk wat door jullie,  en ook andere vrijwilligers, is verzet om het oude verenigingsgebouw leeg op te leveren. De rommelmarkt. Ook een niet te missen inkomstenbron voor Musis. Jij bent oprecht ‘Mister Rommelmarkt’. Door jouw gedrevenheid en inzet lukt het steeds weer om op de eerste zondag in september voldoende spullen voor de verkoop te hebben. Toen we vorig jaar even geen opslagruimte hadden, stelde jij direct je eigen loods beschikbaar. Jij zorgt er nu voor dat de ontvangen spullen gesorteerd en wel netjes de container in gaan. En als volleerde veilingmeester zorg jij ervoor dat de topstukken nog extra aangeprijsd worden om er het maximale er uit te halen. Jij heb ook een gevleugelde uitspraak met betrekking tot de rommelmarkt: “Agge niks doet, hedde ok niks”!   Als lid van de activiteitencommissie zijn er mede dankzij jouw inzet heel wat evenementen, concerten en activiteiten tot een goed einde gebracht. Als de meeste aan de bar staan, was jij er nog bij om de boel mee op te ruimen. In 2013 ben jij als muzikant van het VLO lid geweest van de benoemingscommissie voor de nieuwe dirigent. Jij hebt daar een constructieve bijdrage aan geleverd. Zoals gezegd, je speelt bij twee orkesten. Je bent dus veel bij de vereniging. Jij bent altijd tijdig voor de repetities aanwezig en zorgt dan ook dat de stoelen voor de overige muzikanten klaar staan. Na afloop help je ook weer mee om de stoelen weer op te ruimen Dankzij jouw contacten met de beheerder van De Poort, is het voor Musis inmiddels een vertrouwde stek hier. Na de repetities ben je ook altijd aanwezig bij de zogenaamde derde helft. Dat hoort er ook bij. Kees, jij bent de olie in de raderen van onze muziekvereniging, jij kan met iedereen opschieten en je staat echt altijd klaar voor Musis. Nee, zeggen komt niet voor in jouw woordenschat. Wij waarderen jouw positief kritische instelling. Kees, jij bent een Musis-man in hart en nieren. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Het Volwassenen Leerlingen Orkest verzorgt in samenwerking met Zanggroep Catalpa in de sfeervolle kapel van de Zusters Franciscanessen een concert. Speciaal vanwege het jubileumjaar van onze vereniging is voor deze unieke locatie gekozen. Er zijn voor dit concert nog slechts een beperkt aantal gratis toegangskaarten beschikbaar, deze kunt u aanvragen via contact@musissacrum.com. U ontvangt bericht indien er nog toegangskaarten beschikbaar zijn.

Heeft u een vraag of opmerking? We horen het graag! Vul onderstaand formulier in om contact met ons op te nemen. Voornaam:* Eventueel bedrijfsnaam: Adres: Postcode + plaats:  Telefoon: E-mailadres: Uw bericht: Gelieve dit veld leeg te laten. Δdocument.getElementById( "ak_js" ).setAttribute( "value", ( new Date() ).getTime() ); Verenigingsgebouw Gasthuisstraat 3 – Dongen Postadres secretariaat Postbus 125 – 5100 AC  Dongen Inlichtingen Esther Slangen

Gisteren stond de jaarlijkse algemene ledenvergadering op de agenda. Tegen het einde van deze prima bezochte vergadering nam voorzitter Kees Broeders het woord voor een extra agendapunt. “Het is al een bijzonder jaar vanwege het 175-jarig jubileum, maar we gaan het nog extra bijzonder maken”, aldus Broeders. Het extra agendapunt bestond uit een voordracht voor een erelidmaatschap van Kees Jacobs. Onder luid applaus werd dit voorstel unaniem door de vergadering aangenomen.  Kees is het vijfde erelid van de vereniging, hij heeft gezelschap van Marianne Beex, Cees van Dongen, Joke Peeters en Frank Rombouts. Kees ontving uit handen van de voorzitter de bijbehorende oorkonde en een mooie bos bloemen. Kees van harte gefeliciteerd met dit welverdiende erelidmaatschap. Klik hier voor de toespraak van de voorzitter of het persbericht.   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Een gedenkwaardige vandaag. Precies 175 jaar geleden werd de aanzet gegeven tot oprichting van de oudste vereniging van Dongen: Musis Sacrum. 22 november 1839 Koffiehuis De Hoop, Kerkstraat in Dongen. We gaan terug naar vrijdag 22 november 1839. Het is die dag Sint Cecilia, de dag van de patrones van de muziek. In koffiehuis ‘De Hoop’ aan de Kerkstraat in Dongen wordt er uitbundig feest gevierd. Speciaal voor deze bijzondere gelegenheid heeft het zangkoor Laurentius namelijk een strijkorkestje uit de eigen gelederen samengesteld. Een groot succes, zo blijkt, want al op dezelfde avond wordt besloten om vaker van dit soort concerten te verzorgen. Jan Smits, uitbater van koffiehuis De Hoop, en daarnaast ook voorzanger van het toenmalige Laurentiuskoor, neemt het initiatief om meer instrumenten aan te schaffen, om deze uitvoeringen mogelijk te maken. Om tot concrete plannen te komen wordt er een vergadering belegd op 13 juni 1840. Onder toeziend oog van de leden van het koor, de muzikanten en andere belangstellenden vindt de officiële oprichting plaats van ’Musis Sacrum’, de naam die het gezelschap zal dragen. Meer lezen? Medio 2015 wordt een boek uitgegeven over 175 jaar Musis Sacrum. Op de foto: het interieur van de concertzaal van Musis Sacrum, die in 1885 voor de muziekvereniging gebouwd zou worden. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Via bovenstaande balk kunt u informatie met betrekking tot de organisatie van onze muziekvereniging vinden. Ook is hier informatie over de Club van 50 en beknopte informatie over de historie van de vereniging te lezen.

Es geht los mit das Oktoberfest Dongen. Voor de eerste keer wordt er in Dongen een groots Oktoberfest georganiseerd. Speciaal vanwege het 175 jarig bestaan van de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum wordt dit in samenwerking met Café ‘de Salamander’ georganisseerd. Sporthal ‘de Salamander’ wordt omgetoverd tot een uiterst gezellig bierstube van ongekend formaat en natuurlijk zorgt een grandioze band ‘Woenderbaar‘ [100% Stimmungsgarantie!] voor de juiste sfeer. Schaf je dirndl of tirolbroek alvast aan, want es wird ein super tolles Oktoberfest! Speciaal voor dit evenement is er een speciale website gemaakt Oktoberfest Dongen, hier vind je alle nadere informatie.  

Misschien heeft u ons verenigingsblad al ontvangen, anders valt het deze week in de bus. De redactieleden Lisa en Marianne hebben een 49 pagina’s dik Muziekkantje voor u samengesteld, vol met verenigingsnieuws. Zij wensen u veel leesplezier.     Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Het beoordelingsconcert zit er op! Veel gerepeteerd, maar het resultaat mag er zijn. Het was best spannend. Ons jeugdorkest olv Rolf Rombouts heeft een prima prestatie weg gezet. Bedankt iedereen voor jullie inzet.     Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Volgend jaar viert onze vereniging haar 175 jarig bestaan. Omdat er zeer veel (oud)leden van onze vereniging in een carnavalskapel spelen of hebben gespeeld is het idee bij de jubileumcommissie ontstaan om een Musis-Carnavalskapel op te richten, voor een eenmalig optreden tijdens een evenement van de carnavalsstichting. Speciaal dus voor (oud)leden die OOK in een carnavalskapel spelen of gespeeld hebben. Dit eenmalige unieke optreden is op 7 februari a.s. en de repetities vinden plaats op vrijdagavond 9 en 30 januari. Lijkt het je leuk om mee te doen? Stuur een mail naar contact@musissacrum.com Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

In het kader van het 175 jarig bestaan van onze muziekvereniging komt de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) een relatieconcert verzorgen in Dongen. Dit concert wordt samen georganiseerd met de Commandant van het Militaire Complex in Dongen en de Gemeente Dongen. De KMKJWF is het grootste orkest van de Landmacht (70 muzikanten) en staat onder leiding van chef-dirigent Tijmen Botma. Klik hier voor meer informatie over KMKJWF. Online bestellen is niet meer mogelijk. Er zijn nog een beperkt aantal kaarten à €5 verkrijgbaar aan de deur. Persbericht

Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Een prachtig cross-over project waar vele disciplines aan bod komen. Muziek, zang, en dans  noem maar op, een ‘urban festival’, waar een educatief programma op de basisscholen is voorafgegaan. Deze dag vindt er een eindpresentatie plaats in het Cambreur College voor alle leerlingen van groep 7/8 van de Dongense basisscholen, totaal zo’n 560 kids. De presentatie wordt in de aula gegeven en flitst van de ene naar de andere kant. Alle leerlingen die aan het betreffende project hebben deelgenomen geven een presentatie van de verschillende disciplines. Met medewerking van Rolf Rombouts, Lidian de Ronde, Stephan van Leijsen, Sasha Rangas, Daniëlle Deleij en Gerard Janssen.

Onze muziekvereniging bestaat uit een zestal afdelingen, van beginner tot ervaren en van jonge tot oudere muzikant. Via de balk hierboven kun je alle informatie met betrekking tot verschillende afdelingen vinden.

Win twee entreebewijzen voor het Musis Event Winterconcert! Wat moet je doen? Stuur een mail naar contact@musissacrum.com met je adresgegevens en je ontvangt zsm een poster thuis. Hang deze achter je raam op een zichtbare plek. Uit alle deelnemers wordt op 14 december een winnaar of winnares geloot. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Ook in ons jubileumjaar verzorgt onze harmonie een muzikale bijdrage tijdens de intocht van de Goedheiligman in Dongen. Vanaf de loswal volgt er een wandeling via de Wilhelminastraat, Tramstraat, Looiersplein, Hoge Ham naar de Cammeleur.

persbericht week 44 Musis Event Winterconcert, sfeervol genieten Het muzikale verenigingsleven in Dongen bruist! Het enen muziekspektakel (Swint-iT) is nog niet voorbij of het andere wordt al weer aangekondigd. Het harmonieorkest (uitgebreid met popcombo) van de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum organiseert in samenwerking met Popkoor Spirit het Musis Event Winterconcert. De Laurentiuskerk in het centrum van Dongen is de bijzonder sfeervolle locatie. Op zaterdagavond 20 december (aanvang 20 uur) vindt in deze markante kerk het concert plaats. De dirigenten Robert van Enschot en Tom Mordang van respectievelijk het harmonieorkest en popkoor hebben in gezamenlijk overleg met de beider muziekcommissies een mooi en zeer afwisselend programma samengesteld. Er staan bijna twintig muziekstukken op de muziekstandaard van de muzikanten. Het wordt oprecht genieten van heerlijke herkenbare muziek in een sfeervolle ambiance. De bezoekers van het concert worden in het naastgelegen Jeugdcentrum De Poort ontvangen en via de ‘rode loper’ naar de kerk geleid. Als extra service ontvangen de aanwezigen in de pauze een gratis kopje koffie of thee naar keuze, ook de garderobe en programmaboekje alsmede toegang tot de afterparty in De Poort zijn in de entreeprijs van slechts €7,50 inbegrepen. Kaartverkoop start op 11 november aanstaande bij het voorverkoopadres DA Ingrid en via de website van Musis Sacrum www.musissacrum.com. Het belooft een heerlijk avondje uit te worden, geheel verzorgd door twee enthousiaste Dongense verenigingen. Binnenkort leest u hier meer over dit evenement. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Het harmonieorkest organiseert een beoordelingsconcert, waarbij collageverenigingen die dit jaar nog op concours gaan of een beoordeling willen ontvangen van een deskundige jury, voor worden uitgenodigd. Deelname, naast ons eigen harmonieorkest, is reeds bevestigd door Harmonie Aurora (Dongen), Harmonie St. Bavo (Raamsdonk) en Harmonie Kaatsheuvel. De jury bestaat uit Rob Goorhuis en Jan Bosveld. Programma 14.00 u – Harmonie Musis Sacrum 15.00 u – Harmonie St. Bavo 16.00 u – Harmonie Kaatsheuvel 17.00 u – Harmonie Aurora

Kaartverkoop van het Musis Event Winterconcert start op dinsdag 11 november. Voorverkoop via DA Ingrid en www.musissacrum.com. Het concert vindt op 20 december plaats en wordt georganiseerd door Harmonieorkest en Popcombo Musis Sacrum ism Popkoor Spirit.   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Een afsluitend feestje hoort er natuurlijk bij. Speciaal voor al onze leden en alle vrijwilligers die het afgelopen jubileumjaar onze vereniging hebben geholpen bij de vele extra jubileumactiviteiten.

Sinds kort heeft onze vereniging een spetterend nieuw logo. Natuurlijk moest onze aanhangwagen ook omgepimpt worden. Met dank aan Eastwood Car Design is dit in korte tijd gerealiseerd.     Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Het Volwassenen Leerlingen Orkest verzorgt deze middag een koffieconcert voor de bewoners (en familieleden) van De Volckaert. Het concert wordt samen met de activiteitenbegeleiding georganiseerd en vindt plaats op het middenplein, de ontmoetingsruimte. Het orkest staat onder leiding van Ad van Groesen en brengt deze middag een programma van 2x 30minuten.

Met gepaste trots presenteren wij het nieuwe logo van onze muziekvereniging. Met het oog op ons bijzondere jubileumjaar heeft het Dongense bedrijf Buro Pracht de opdracht gekregen om een nieuw logo te ontwerpen. Het is een krachtig, modern logo geworden met een frisse eigentijdse uitstraling, waarbij de kroon gecombineerd is met de M van Musis. Het jubileumvaandel blijft vanaf heden tot en met heel 2015 gevoerd worden. De vervanging van het oude logo op deze website gaat binnenkort plaatsvinden bij de introductie van onze nieuwe website. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Alle afdelingen sluiten het muzikale seizoen af door middel van een korte laatste repetitie in de vorm van een concert. Bij goed weer vindt het steenblazen buiten, achter het verenigingsgebouw (JC de Poort), plaats. Na afloop van het muzikale gedeelte wordt er onder het genot van een drankje alvast vooruit geblikt op de komende vakantie.

Binnenkort verandert er iets bij onze muziekvereniging. Als je deze site, het Facebook-account (/KoninklijkeMuziekverenigingMusisSacrum) of Twitteraccount (@KMVMusisSacrum) volgt, dan merk je dit ook binnenkort.     Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Anjercollecte, door vrijwilligers van onze vereniging ten behoeve van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Vanaf 18.30 uur wordt er in de wijk Hoge Akker gecollecteerd. Een derde van de opbrengst komt ten goede aan onze vereniging.

Het Musis Event Winterconcert wordt in samenwerking met Popkoor Spirit gebracht. Dit Dongense koor bestaat uit 19 enthousiaste mensen die samen veel plezier beleven aan het maken van muziek en theater. Spirit heeft haar sporen met het organiseren en maken van theatershows de laatste 20 jaar ruimschoots verdiend. Met diverse orkesten en op verrassende locaties zijn steeds zeer verschillende producties op de planken gezet. Wilt u meer weten over Popkoor Spirit ga dan naar www.popkoorspirit.nl of volg hen via www.facebook.com/popkoorspirit Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Vanaf vandaag start de Jumbo Jos Sengers verenigingsactie weer. Bij elke €20,= aan boodschappen ontvangt u een verenigingsmuntje, ook zijn er wekelijks aanbiedingen om extra muntjes te sparen. Hoe meer muntjes voor Musis, hoe hoger de opbrengst voor Musis. De actie loopt t/m zondag 22 juni. Doe uw boodschappen bij Jumbo en spaar voor Musis. Wij bedanken op voorhand Jos en Carolien Sengers voor deze schitterende ondersteuning voor onze vereniging.

Het Winterconcert vindt plaats in de Laurentiuskerk (Gasthuisstraat 1) te Dongen. In een sfeervolle entourage kunt u genieten van een twintigtal muziekstukken verzorgd door het harmonieorkest van Musis Sacrum in samenwerking met Popkoor Spirit, begeleidt door een popcombo. Meer informatie over deze monumentale kerk is te vinden via deze link. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Tijdens deze Witte Donderdag zal traditioneel de Paasbijeenkomst plaatsvinden. Natuurlijk zijn alle leden van Musis Sacrum van harte uitgenodigd.

Jaarlijks wordt er een niet muzikale activiteit voor onze jeugd georganiseerd, gisteren stond de Jeugd-Doe-Dag op de agenda. De jeugdcommissie had een schitterende dag in elkaar gezet. Van 10.00 tot 20.30 uur werd de jeugd vermaakt met interactieve spellen, waarbij een hapje en drankje natuurlijk ook niet vergeten werden. Aan het eind van deze dag alleen maar tevreden gezichten. Klik op de foto voor een reportage en hier voor het verslag van deze dag. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Harmonieorkest Moyenne is, zoals de naam al aangeeft, het middelste orkest van harmonie Drunen. Dit mooie muziekgezelschap en het harmonieorkest van Musis Sacrum treden voor u op tijdens een uitwisselingsconcert in de Voorste Vennen. Het adres is: Anton Pieckplein 71 te Drunen.

Donderdag 18 september | 19.30 – 21.45 | Harmonieorkest | De Poort Donderdag 25 september | 19.30 – 21.45 |Harmonieorkest – Popcombo (na pauze) | De Poort Donderdag 2 oktober | 19.30 – 21.45 |Harmonieorkest – Popcombo (na pauze) | De Poort Donderdag 9 oktober | 19.30 – 21.45 |Harmonieorkest – Popcombo (na pauze) | De Poort Donderdag 16 oktober | 19.30 – 21.45 |Harmonieorkest – Popcombo (na pauze) | De Poort Donderdag 23 oktober | 19.30 – 21.45 |Harmonieorkest – Popcombo (na pauze) | De Poort Donderdag 30 oktober | 19.30 – 21.45 |Harmonieorkest – Popcombo (na pauze) | De Poort Donderdag 6 november | 19.30 – 21.45 |Harmonieorkest – Spirit – Popcombo | Laurentiuskerk Zondag 9 november |13.00 – 16.00 | Harmonieorkest – Spirit – Popcombo | De Poort Donderdag 13 november | 19.30 – 21.45 |Harmonieorkest – Popcombo (na de pauze) | De Poort Donderdag 20 november | 19.30 – 21.45 |Harmonieorkest – Popcombo (na de pauze) | De Poort Donderdag 27 november | 19.30 – 21.45 |Harmonieorkest – Popcombo (na de pauze) | De Poort Donderdag 4 december | 19.30 – 21.45 |Harmonieorkest – Popcombo (na de pauze) | De Poort Donderdag 11 december | 19.30 – 21.45 |Harmonieorkest – Popcombo | De Poort Zondag 14 december | 10.00 – 13.00 | Harmonieorkest – Spirit – Popcombo | De Poort Donderdag 18 december |19.00 – 21.30 | Harmonieorkest – Spirit – Popcombo | De Poort Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Remon Aarts is bezig aan zijn laatste maanden als dirigent van Fanfare St. Joachim uit de Moer. Het VLO nodigde daarom dit blaasorkest uit voor een uitwisselingsconcert in De Poort, Gasthuisstraat 3 in Dongen. Aanvang van het concert is 11.00 uur en de toegang is gratis.

Onder ideale weersomstandigheden werd vandaag onze rommelmarkt georganiseerd. Bijna 400 bezoekers wisten de weg naar onze nieuwe locatie te vinden. In en om JC de Poort was het een gezellige drukte. Mede dankzij onze leden, vrijwilligers en natuurlijk de bezoekers hebben we weer een geslaagde rommelmarkt gehad. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Op zondag 11 mei 2014 organiseert de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum in samenwerking met Vieya, Stichting Donckhuys en Jumbo Jos Sengers het ‘Moederdag Ontbijtconcert’ op het Rembrandtplein bij Cultureel Centrum ‘t Schouw. Een ieder wordt uitgenodigd om op dit plein, onder het genot van een lekker ontbijt en de mooie klanken van twee orkesten, deze Moederdag in te luiden. De jeugdorkesten van Musis Sacrum, onder leiding van Rolf Rombouts, en het Volwassenen Leerlingen Orkest waar Ad van Groesen de muzikale leiding heeft, gaan voor u twee concertjes verzorgen. Het ontbijtconcert gaat…

Ruimt u binnenkort uw garage, schuur of zolder op en heeft u daar spullen staan voor ‘een tweede ronde’, dan is onze vereniging daar op voorhand heel blij mee. Witgoed, meubelen en pc-apparatuur worden niet ingenomen, al het overige is van harte welkom. Het aanleveren kan in deze vakantieperiode na telefonische afspraak met Kees Jacobs (06-54366246). De markt is op 7 september aanstaande.   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Op het Looiersplein in Dongen vindt een unieke samenwerking plaats tussen de Seniorenharmonie Dongen, Scouting De Stormvogels en Musis Sacrum. De middag heeft als thema: Onbeperkt Muziek. We laten zien dat muziek grensoverschrijdend werkt voor iedereen. Komt allen, U zult verrast zijn! Klik op het item ‘persbericht’ voor aanvullende informatie

Tijdens de zomervakantie vinden er geen repetities plaats. De eerste repetities na dit zomerreces starten in de eerste week van september. Maandag 1september de jeugd, dinsdag de 2e het VLO en op donderdag 4 september vindt de eerste repetitie voor het harmonieorkest plaats. De tijden zijn ongewijzigd. Iedereen een fijne vakantie toegewenst.   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum repeteert sinds enkele maanden in Jongerencentrum de Poort aan de Gasthuisstraat 3 in Dongen. Ter kennismaking met al de huurders/gebruikers organiseren we gezamenlijk een Welkom concert.

Gisteravond is er door de eigenaren van AVEvent Supply en onze voorzitter Kees Broeders (namens het bestuur) een intentieverklaring ondertekend, overeengekomen is dat deze Dongense firma vanaf september dit jaar gedurende drie jaar ‘preferred supplier’ is. Zij gaan alle techniek bij onze verenigingsbrede projecten verzorgen. AVEvent Supply is een ‘no-nonsens’ firma met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en zeker geen onbekende voor Musis. Zij hebben al vele projecten en evenementen voor onze vereniging naar volle tevredenheid verzorgd. Het bestuur hecht er aan om primair met leveranciers uit het Dongense bedrijfsleven te werken. Het eerst project wordt het ‘Winterconcert’ door ons Harmonieorkest ism Popkoor Spirit (20 december 2014). Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Tijdens deze ‘Dag van het Park’ zal de jeugd van Musis Sacrum met Scouting de Stormvogels optreden in park Vredeoord. De middag begint om 12.00 uur en zal tot 18.00 uur duren. Het optreden van de Musis-jeugd en Scouting De Stormvogels staat om 13.45 uur gepland.

De laatste donderdag voor de zomervakantie staat bij onze vereniging altijd in het teken van het Steenblazen, een jarenlange traditie. Alle orkesten verzorgen een kort optreden, een vrijwilliger van het jaar wordt in het zonnetje gezet (dit jaar Elly Louwet), de HaFa-diploma’s worden uitgereikt, Jorik Bosters viel de eer te beurt dat hij de laatste mars mocht dirigeren (hij was cum laude geslaagd voor Hafa C, trompet). Tot slot de muzikale afsluiting door alle aanwezige muzikanten. Hierna volgde een gezellig samenzijn waarbij vooruit geblikt wordt op de zomervakantie. Klik op de foto voor een reportage van deze jaarlijkse muzikale afsluiting. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

De jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum wordt op donderdag 30 januari gehouden in de zaal van De Poort. Na de ingekorte repetitie van het harmonieorkest zal om 21.00 uur de ALV beginnen.

Omdat wij als vereniging al bijna een jaar in JC De Poort gehuisvest zijn, werd er voor de buurtbewoners een ‘welkomconcert’ georganiseerd. Al onze orkesten een ook twee popbands (The Claim en This Side Up) verleende hun medewerking. De weergoden waren ons goedgezind zodat het concert buiten op de parkeerplaats gehouden werd. Klik op de foto voor een paar afbeeldingen. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Op zaterdag 4 januari viert Musis Sacrum het nieuwe jaar met haar traditionele nieuwjaarsconcert. Centrale Accommodatie De Cammeleur is werderom plaats van handeling, waarbij alle afdelingen acte de precense geven. Toegang is gratis.

Dirigent Ad van Groesen van ons Volwassenen Leerlingen Orkest werd verrast met een welgemeende felicitatie vanwege het behalen van zijn Hafa-directie diploma. Aansluitend was er een gezellig feestje voor Ad en de orkestleden.       Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

U wordt op zaterdagavond 26 oktober tijdig verwacht bij de incheckbalie, in de vertrekhal van de Cammeleur. Het Volwassenen Leerlingen Orkest neemt u met de reisgenoten ‘de Zingende Koffiekar’ en ‘Dutch Celtic Dance Academy’ mee op een wervelende muzikale reis. De reis start in De Cammeleur, maar u waant zich al snel in een drukke vertrekhal met een en al chaotische bedrijvigheid. Zorg dat u uw boarding card gereed hebt bij binnenkomst om voor geen oponthoud te zorgen bij de controles. Via de passagierstunnel komt u uiteindelijk bij uw zitplaats. Neem rustig plaats en kijk en luister wat uw reisgenoten deze avond samen met u gaan beleven. Juffrouw Gerda, E Louwise de Diridingus, Freule Francien Le Grand (voor intimi Fransje de Groot), Barrie en Neef Herbert hebben zo hun eigen karakters en reisbestemmingen. Gepakt en gezakt reizen de orkestleden ook met u mee en zorgen voor passende klanken uit alle werelddelen. Zij nemen u mee van Europa naar Azië en van Amerika naar Afrika en verder. Een muzikale reis rond de wereld. Gaat u mee op reis? De reis rond de wereld duurt ongeveer tweeënhalf uur en u arriveert weer veilig op uw vertrekadres,  zonder jetlag, dat wel. Na de reis kunt u in de lounge nog gezellig naborrelen over uw belevenissen. Gegarandeerd een gezellig avondje uit. Nieuwsberichten

Ad van Groesen, dirigent van ons Volwassenen Leerlingenorkest, is gisteren geslaagd voor zijn Hafa-directie. Vijf jaar studie, veel inzet en vrije tijd hebben tot dit prachtige resultaat geleid. Wij feliciteren Ad van harte met dit schitterende resultaat. (foto Charlotte van Delft)     Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Het harmonieorkest zorgt voor een muzikale serenade voor de duizenden lopers, voorzien van medailles en ongetwijfeld vele bloemen, die deel hebben genomen aan de Dongense Avondvierdaagse tijdens de feestelijke intocht. Evenals voorgaande jaren staat het harmonieorkest ter hoogte van de Hoge Ham / Biezen.

Aanstaande zaterdag worden Hafa examens afgenomen op Het KunstPodium. Van onze vereniging gaan de volgende leden op examen: Hafa A; Daan IJpelaar (trombone), Joris IJpelaar (cornet), Emiel Broeders (percussie slagwerk); Hafa B Maartje Bastiaansen (dwarsfluit), Charlotte Jansens (dwarsfluit), Anouk van der Lee ((klarinet), Jill Voskuil (saxofoon), Hafa C Jorik Bosters. Veel succes!   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Heb jij altijd al een muziekinstrument willen spelen? Heb jij zin om muziek te maken met leeftijdgenootjes? Vind jij het super leuk om met een orkest op te treden? Zit jij minimaal in groep 4? Dan is deze actie iets voor jou! Musis Sacrum organiseert het Musis Miniconcert. Je mag zes weken gratis mee repeteren met het aspirantenorkest van Musis, waarna je samen met dit orkest een spetterend optreden neerzet. Ook als je nog geen instrument kunt spelen, mag je mee doen. Je kunt dus altijd mee doen! Dit muzikale project vindt plaats in Jeugdcentrum De Poort op de maandag (17.30 – 18.00 uur) onder leiding van Rolf Rombouts. De eerste repetitie is op maandag 26 mei en op donderdag 10 juli vindt het afsluitende concertje plaats. Vragen of meer informatie? Stuur een mail naar contact@musissacrum.com. We kijken er naar uit om jou terug te zien op de eerste repetitie op maandag 26 mei.

Op zaterdag 21 juni a.s. studeert Ad van Groesen, sinds 26 november 2013 dirigent van ons Volwassenen Leerlingen Orkest, af in het kader van zijn opleiding Hafa-directie, van Bourdon Hogeschool voor muziek te Bilthoven. Dit afstudeerconcert vindt plaats in het Cultureel Centrum Swanla, Burgemeester Klinkhamerweg 86,Zevenhuizen (ZH). Aanvang is om 20:00 uur. Ad, veel succes namens alle leden en het bestuur van Musis Sacrum!   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Een nieuwe locatie voor onze jaarlijkse tweedehands- cq rommelmarkt. Ons nieuwe verenigingsgebouw De Poort (Gasthuisstraat 3). Een markt voor de hobbyist, liefhebber of koopjesjager. Een keur van artikelen wordt deze dag te koop aangeboden. Elektra, kleinmeubelen, LP´s, servies, glaswerk …. noem maar op. De traditionele veiling (waar de topstukken worden verkocht) ontbreekt ook dit jaar niet. De barcommissie zorgt als vanouds voor een hapje en drankje. De opbrengst komt ten goede aan het instrumenten- en kledingfonds. Entree € 1,50

Vandaag bestaat onze muziekvereniging op de kop af precies 174 jaar. Op 13 juni 1840 werd Musis Sacrum (Aan de Muzen gewijd) opgericht.De voorbereidingen voor ons 175 jarig jubileum volgend jaar zijn in volle gang. We houden u hiervan natuurlijk op de hoogte. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Op 21 september 2014 wordt voor alle jeugdleden van Musis Sacrum een jeugd doe dag georganiseerd. De locatie is nog geheim, maar het zal zeker weer leuke en actieve dag worden.

De collecte voor het Prins Bernhard Cultuurfonds, ook wel Anjeractie genaamd, heeft voor onze vereniging een schitterend resultaat opgebracht. Een bedrag van €545,58 is er in de wijk Hoge Akker opgehaald (totaal in de gemeente Dongen bijna €3.000). Een derde van dit bedrag komt ten goede aan de collecterende verenigingen. Alle vrijwilligers en gulle gevers ontzettend bedankt!   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Het jeugdorkest van onze vereniging opent deze feestelijke middag, de dag voor Koningsdag 2015. Onder leiding van dirigent Rolf Rombouts wordt er een mini-promsconcert gebracht, compleet met popcombo en enkele zangsolisten.

Als afsluiting van zijn studie hoorn aan het conservatorium doet Remon Aarts binnenkort examen. Dit examen vindt plaats op woensdag 11 juni om 16:00u, in de muziekzaal (A016) van het Fontys Conservatorium te Tilburg (adres: Zwijsenplein 1, 5038TZ Tilburg). Wij wensen Remon veel succes bij het afleggen van dit examen!   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Een meisje en jongen hebben gehoord dat er hier ergens een Muziekfabriek is, waar ze de mooiste muziek kunnen maken. Het meisje wil graag een beroemde zangeres worden en ook een mooi lied voor haar. Ze zien de fabriek, ze zien de Magische Mega Muziek Machine…. maar dan, de MMMM gaat kapot. Kom dit mee beleven hoe dit spannende verhaal af gaat lopen. De voorstelling is een eigen productie van Rolf Rombouts Muziek in nauwe samenwerking met jet jeugdorkest van Musis Sacrum en een enthousiaste werkgroep. Een echte kindervoorstelling voor kinderen van 4 tot ongeveer 10 jaar, natuurlijk ook voor de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. Kaartverkoop start 1 mei.   Klik hier voor de poster Muziekfabriek Foto’s (Berry Boelens) De Muziekfabriek 95 Afbeeldingen

Aanstaande donderdag is het Hemelvaartsdag. Op deze dag vervalt de repetitie van het harmonieorkest. Voor wie van toepassing: fijn lang weekend. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Musis Carnavalskapel In het kader van het het 175 jarig bestaan van de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum worden in het jaar 2015 allerlei activiteiten georganiseerd om dit heugelijke feit feestelijk te vieren. Als oudste en enige koninklijke vereniging in Dongen willen we daar natuurlijk ook bijzondere momenten in pakken, waarin we graag alle bevolkingsgroepen willen bereiken. Voor een van die momenten hierbij een oproep aan (oud)Musis-leden die ooit OOK in een carnavalskapel hebben gespeeld cq nog spelen. Musis Sacrum heeft in de afgelopen 175 jaar zeer veel muzikanten opgeleid en een groot aantal van die leden hebben zeker ook gespeeld (of spelen nog) in een carnavalskapel. Ons idee is nu om te komen tot een eenmalig carnavalskapel die op zaterdagavond 7 februari 2015 in de Cammeleur in Dongen gaat deelnemen aan het evenement van Stichting ‘de Peeënstekers’ genaamd ‘Ut Grote Veurspel’, voorheen het Groot Peeënlands Galaconcert (GPGC) geheten, de grote opwarmer voor het naderende carnaval. Dat optreden gaat 20-15 minuten duren. Het wordt een Duits-Oostenrijkse avond met bijbehorend muziek en entourage. We willen graag komen tot een zo groot mogelijke kapel met een zo divers mogelijk instrumentarium, waarbij een zestal muzieknummers ten gehore zullen worden gebracht. We willen tijdens twee repetitieavonden (op 9 en 30 januari 2015) in ons verenigingsgebouw Jeugdcentrum De Poort (Gasthuisstraat 3) de muzieknummers doornemen. Aanvang van de repetities is 20.00 uur. Natuurlijk zorgt Musis voor passende muziekstukken die bij jullie waarschijnlijk nog wel bekend zullen zijn. Van veel oud Musis leden hebben we helaas geen adressen meer en wij vragen jullie dan ook om via de social media deze oproep zo veel mogelijk te delen, om hier zoveel mogelijk mensen mee te bereiken. Lijkt het jou ook een leuk idee om mee te doen met deze uniek Musis Carnavalskapel? Geef je dan (liefst digitaal met adresgegevens en telefoonnummer) bij ondergetekenden op. Doe dit voor 20 november aanstaande. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

Tijdens een zeer zonnige Dag van het Park, georganiseerd door Stichting Parkplezier, was er een schitterend cross-over project. Onze Musis-jeugd verzorgde een concert met leden van Scouting De Stormvogels. Gezamenlijk een slagwerkstuk gespeeld en ook ‘vlieg met me mee…’ en ‘heb je even voor mij’ werden prima vertolkt. Een zeer geslaagd optreden wat op een klaterend applaus kon rekenen.   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Traditioneel op de 1e zondag in september, onze jaarlijkse tweedehands- cq rommelmarkt. In JC De Poort (Gasthuisstraat 3), het verenigingsgebouw van Musis Sacrum vind u een markt voor de hobbyist, liefhebber of koopjesjager. Een keur van artikelen wordt deze dag te koop aangeboden. Elektra, kleinmeubelen, LP´s, servies, glaswerk …. noem maar op. De traditionele veiling (waar de topstukken worden verkocht) ontbreekt ook dit jaar niet. De barcommissie zorgt als vanouds voor een hapje en drankje. De opbrengst komt ten goede aan het instrumenten- en kledingfonds. Entree € 1,50

Een spetterend Winterconcert wordt voor u verzorgd door het Harmonieorkest uitgebreid met een popcombo in samenwerking met Popkoor Spirit. Locatie is een sfeervol ingerichte en verlichte Laurentiuskerk. Voor u worden maar liefst twintig zeer gevarieerde muziekstukken gebracht. De entreeprijs is inclusief garderobe, een gratis kopje koffie of thee in de pauze, programma en toegang tot de afterparty in De Poort. Harmonieorkest                                              Popkoor Spirit Kaartverkoop                                                   Poster-actie Laurentiuskerk                                                Repetitieschema Persberichten

Ons harmonieorkest stond vrijdagavond op de hoek Hoge Ham / Biezen om de vele duizenden wandelaars een serenade te brengen. Onze muziekcollega’s van Drumfanfare Beatrix opende de intocht en brachten nog een groet aan ons orkest. Klik op de foto voor enkele plaatjes van de intocht. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Musis Sacrum heeft iets nieuws, iets leuks. Speciaal voor kids vanaf groep 4 wordt er een workshop van zes weken gegeven door Rolf Rombouts. Het slot van deze workshop is een echt concertje. Klik snel op de link hieronder voor meer informatie en meld je aan. De workshop wordt in Jeugdcentrum De Poort gegeven. Tot maandag!   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Alle afdelingen sluiten het muzikale seizoen af door middel van een korte laatste repetitie in de vorm van een concert. Bij goed weer vindt het steenblazen buiten, achter het verenigingsgebouw (JC de Poort), plaats. Na afloop van het muzikale gedeelte wordt er onder het genot van een drankje alvast vooruit geblikt op de komende vakantie.

Gisterenmiddag was het op een zonovergoten Looiersplein genieten voor de muziekliefhebbers. De Seniorenharmonie, harmonieorkest Musis Sacrum en de Stormvogels hebben een prachtig cross-over project weggezet. Twee concerten door beide orkesten waarbij de leden van Scouting De Stormvogels ook in participeerden. Zij hadden zelfs een eigen dirigent afgevaardigd.  Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Het harmonieorkest zorgt voor een muzikale serenade voor de duizenden lopers, voorzien van medailles en ongetwijfeld vele bloemen, die deel hebben genomen aan de Dongense Avondvierdaagse tijdens de feestelijke intocht. Evenals voorgaande jaren staat het harmonieorkest ter hoogte van de Hoge Ham / Biezen.

Zaterdagmiddag a.s. vanaf 14.00 uur bruist het winkelhart van Dongen van de muzikale activiteiten. De Seniorenharmonie Dongen, Harmonieorkest Musis Sacrum èn Scouting De Stormvogels verzorgen dit deze middag in het kader van het project Dongens Diamant. Dit project is door Daniëlle Deleij geschreven voor haar opleiding Kunsteducatie aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Alle dongense muziekverenigingen worden gekoppeld aan een andere vereniging, cross-over genoemd. De Seniorenharmonie en Musis Sacrum hebben gekozen voor de combinatie met De Stormvogels. Deze scoutinggroep is er voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Tijdens deze repetitie-avond van het VLO zal traditioneel de Paasbijeenkomst plaatsvinden. Natuurlijk zijn alle leden van Musis Sacrum van harte uitgenodigd.

Vanavond en woensdagavond collecteren onze vrijwilligers voor het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Anjeractie, in De Hoge Akker. Eenderde van de opbrengst is voor onze vereniging. U draagt de cultuur in uw omgeving toch ook een warm hart toe? Alvast bedankt voor uw gulle gift.   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Anjercollecte, door vrijwilligers van onze vereniging ten behoeve van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Vanaf 18.30 uur wordt er in de wijk Hoge Akker gecollecteerd. Een derde van de opbrengst komt ten goede aan onze vereniging.

Moederdag ontbijtconcert: lekker èn prima bezocht. VLO & jeugd/aspirantenorkest verzorgden de muzikale inbreng. Als afsluiting een alcoholische versnapering voor alle aanwezige moeders. Jeugd- en activiteitencommissie bedankt! Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Het Volwassenen Leerlingen Orkest is uitgenodigd om deel te nemen aan het Kersconcert in Den Hout door het comité Houts Twaalf Uurtje en Muziekvereniging Amicitia. Vanaf 16.00 uur vindt de uitvoering plaats in de Corneliuskerk.

Deze week ontvangt u weer ons verenigingsblad ‘t Muziek-kantje in de bus. In deze tweede uitgave van dit jaar onder andere aandacht voor het Musis-miniconcert, speciaal voor nieuwe jeugdige muzikanten. Verder informatie over de Jumbo-muntjesactie, 175-jarig jubileum en een oproepje voor onze Rommelmarkt. Maar ook vaste rubrieken zoals estafettepen en activiteitenagenda. Veel leesplezier.   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Voor de zesde keer vindt het tweejaarlijkse festival voor jeugd- en opleidingsorkesten plaats in Ammerzoden. Dit jaar zal het festival een extra bijzonder tintje hebben omdat Fanfare St. Caecilia 125 jaar bestaat. Het jeugdorkest heeft zich ingeschreven om aan dit beoordelingsconcert deel te nemen. Musis Sacrum speelt in van 13.30 – 14.00 uur waarna van 14.30 – 14.50 uur het optreden gepland staat. De festivallocatie is: Verenigingsgebouw ‘De Heerlijkheid’ met adres Hoge Weiden 16 in Ammerzoden

In oktober vorig jaar zijn we dit traject ingegaan en begin april hebben wij eindelijk de definitieve vergunning ontvangen. Vandaag is na de lange procedure eindelijk een opslagcontainer (tbv rommelmarktspullen) achter ons verenigingsgebouw De Poort geplaatst. Dit is vanmiddag door de Firma Vermeer Containers verzorgd, wij danken dit bedrijf voor hun zeer bereidwillige medewerking. Het inzamelen van spullen was reeds begonnen en vanaf heden kunnen de spullen (tijdens de repetitietijden) bij De Poort afgeleverd worden. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Op zaterdag 3 januari viert Musis Sacrum het nieuwe jaar met haar traditionele nieuwjaarsconcert. Centrale Accommodatie De Cammeleur is werderom plaats van handeling, waarbij alle afdelingen acte de precense geven. Toegang is gratis.

Op zondag 11 mei 2014 wordt er weer een ontbijtconcert georganiseerd in samenwerking met Vieya, Stichting Donckhuys en Jumbo Jos Sengers. Ook dit keer weer op het sfeervolle Rembrandtplein. Een ieder wordt uitgenodigd om op dit plein, onder het genot van een lekker ontbijt en de mooie klanken van twee orkesten, deze Moederdag in te luiden. Meer informatie via onderstaande link.   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Na een verkorte repetitie van het harmonieorkest, is er een kerstbijeenkomst in het verenigingsgebouw van Musis Sacrum. De barcommissie heeft weer lekkere hapjes gemaakt en gezorgd voor een gezellige sfeer. Alle leden van Musis Sacrum zijn van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen.

Jumbo Jos Sengers Supermarkt in Dongen is gisteren weer gestart met de muntjes spaaractie. Ook onze vereniging neemt hier, evenals voorgaande jaren, aan deel. Jos en Carolien Sengers hopen dat er evenals vorig jaar zo’n € 18.000,= verdeeld kan gaan worden onder de deelnemende verenigingen. Hoe meer muntjes, hoe groter de opbrengst voor Musis Sacrum. Voor elke €20 aan boodschappen ontvang je een spaarmuntje twv 10 cent. Er zijn ook speciale acties waarbij je extra muntjes kunt sparen. Dus shoppen maar bij Jumbo en steun onze vereniging! Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Een muzikaal spektakel door door jeugd, voor iedereen. Na twee edities van Young Promises in Concert hebben we de lijn van de naamsbekendheid van het ‘grote’ Musis Event door getrokken. Aan het format wijzigt niets! Muziek, zang en dans door de jeugd zijn ook nu weer de ingrediënten die u als bezoeker voorgeschoteld krijgt. Het jeugdorkest onder leiding van Rolf Rombouts gaat dit spetterende concert muzikaal invullen, ondersteund door een jeugdig popcombo en overige jeugdmuzikanten van onze vereniging. Jeugdige zangsolisten, instrumentalisten, dansgroep L-Joy, jeugdslagwerk Crescendo en Kinderkoor Het KunstPodium completeren het geheel. Na afloop van het concert mag een vette afterparty natuurlijk niet ontbreken! Nieuwsberichten                                                  Promotiemateriaal Foto’s Bart Teunis                                                Foto’s David Janssen Foto’s Jan Sprangers                                            Filmpjes Maatschappelijk Doel                                         Productieteam Regie & Presentatie                                            Rolf Rombouts – dirigent Zangsolisten / Instrumentalisten                   Sponsors

Je kunt voor vrijdag een artikeltje insturen voor ons verenigingsblad ‘t Muziek-kantje (muziek-kantje@musissacrum.com). Klim in de pen en zorg voor een creatieve bijdrage voor het verenigingsblad. Namens de redactie bedankt voor de input. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Op Witte Donderdag is de traditionele Paasbijeenkomst van onze muziekvereniging. Na de repetitie van het harmonieorkest stond er een heerlijk paasbuffet klaar. We kunnen terugblikken op een zeer gezellige avond, prima verzorgd door de barcommissie. Fijne Paasdagen! Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Vanavond was ons bestuur vertegenwoordigd bij de eerste Algemene Ledenvergadering van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM). Deze bond is een fusie van de KNFM Noord-Brabant en de Brabo. Joop van de Meulenreek werd gekozen tot voorzitter van de BBM. Voorts werd de nieuwe website en facebook-pagina geïntroduceerd. Tijdens het agendapunt ‘Samenspraak’ was er door de aanwezige gelegenheid om met het bestuur van gedachte te wisselen over wat de speerpunten zouden moeten zijn van de bond. Educatie en binding van de jeugd kwam hierbij met stip bovenaan. Ons bestuur wenst de het BBM-bestuur veel succes toe. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Dit jaar valt de meivakantie in de weken 18 en 19. In verband met de voorbereiding op de komende concerten is besloten om in week 19 ( de week van 5 mei) alle repetities op de normale tijden doorgang te laten vinden.       Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Vanmiddag bezocht een kleine delegatie van Musis Sacrum op uitnodiging de opening van het nieuwe Kessels Museum in Tilburg. Dit museum is gevestigd in het Dröge gebouw van het Textielmuseum aan de Goirkestraat, en is geheel gewijd aan de gebroeders Jos en Mathieu Kessels. De broers waren muzikant, componist en dirigent. Zakelijke activiteiten begonnen in Heerlen, met een eigen muziekuitgeverij, gestart door Mathieu Kessels. Uiteindelijk belandden Jos en Mathieu in Tilburg. Enerzijds omdat Jos in 1884 dirigent werd bij de Nieuwe Koninklijke Harmonie te Tilburg, anderzijds omdat Tilburg meer centraal in het afzetgebied voor muziekstukken lag. Gaandeweg startte Kessels met reparatie van instrumenten, en de stap naar productie van nieuwe instrumenten was vervolgens niet zo groot meer. Hiermee groeide het bedrijf uit tot een van de grootste werkgevers in Tilburg. Jos en Mathieu Kessels waren dus vooraanstaande personen voor de harmoniemuziek in Nederland. Beide broers zijn eind 19e eeuw als dirigent actief geweest bij Musis Sacrum. In het jubileumboek, wat uitgebracht zal worden ter gelegenheid van het 175-jarig jubileum in 2015, zullen de heren Kessels uitgebreider worden belicht. Voor geïnteresseerden in cultuur en de geschiedenis ervan is het museum zeker een aanrader! Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Enkele weken geleden organiseerde Elly van Bragt van E3O Professional Organizing een ‘Loslaatdag’. Een dag over oa loslaten van overtollige spullen. Veel mensen hebben spullen ingeleverd. E3O heeft een deel van deze opbrengst aan Musis geschonken voor de komende rommelmarkt. Daar zijn wij natuurlijk super blij mee en danken haar hiervoor hartelijk. U kunt rechtstreeks ook uw spullen voor een tweede ronde aan Musis kwijt. Aanleveren kan bij Kees Jacobs, na telefonische afspraak 06-54366246, Kardinaal van Rossumstraat 95 (ingang via Torenstraat). Gun uw spullen een tweede ronde! Zo zorgen we gezamenlijk weer voor een mooie opbrengst met de jaarlijkse rommelmarkt. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

          Vanochtend vond er een koffieconcert plaats waarbij ons Volwassenen Leerlingenorkest en muziekvereniging St. Joachim uit De Moer twee mooi optredens verzorgde. De gasten uit De Moer stonden onder leiding van Remon Aarts. Voor dirigent Ad van Groesen was het (ha het nieuwjaarsconcert) het eerste echte optreden samen met zijn orkest. De activiteitencommissie kan terugkijken op een geslaagd koffieconcert. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

          Ons harmonieorkest was vanavond te gast in Drunen. Op uitnodiging van Moyenne, het Middenorkest van Harmonie Drunen, werd er een uitwisselingsconcert gehouden. Voor een goed gevulde Brugzaal in De Voorste Vennen verzorgde beide orkesten een prima concert. Dit optreden was het voor dirigent Robert van Enschot het eerste officiële concert met het harmonieorkest. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Aanstaande zondag 30 maart vindt in de verenigingslocatie “De Poort” van de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum een Koffieconcert plaats. Ons Volwassenen Leerlingen Orkest (VLO) olv Ad van Groesen heeft muziekvereniging St. Joachim uit De Moer (olv Remon Aarts) hiervoor uitgenodigd. U wordt getrakteerd op een mooi en gevarieerd muzikaal programma van beide orkesten. Tot aanstaande zondag 30 maart 11.00 uur. De koffie staat klaar! Tot zondag.   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Een delegatie van ons bestuur was gisteravond in het gemeentehuis aanwezig bij de afscheidsreceptie van oud-wethouder Joop Velthoven. De contacten met het college van B & W, en dus ook met Dhr. Velthoven, zijn altijd positief en constructief. Joop Velthoven beloofde om toch zeker nog eens naar een van onze vele concerten te komen luisteren en dankte de bestuursleden voor hun attente aanwezigheid.   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Inzamelen spullen rommelmarkt (zondag 7 september) kan beginnen! Kees Jacobs heeft een deel van zijn loods tijdelijk beschikbaar gesteld, dit in afwachting van de definitieve vergunning voor plaatsing van een opslagcontainer achter ‘De Poort’. Aanleveren kan bij Kees, na telefonische afspraak 06-54366246, Kardinaal van Rossumstraat 95 (ingang via Torenstraat). Zegt het voort, zegt het voort! Gun uw spullen een tweede ronde! Zo zorgen we gezamenlijk weer voor een mooie opbrengst voor onze vereniging. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Komende week (3 t/m 7 maart) vervallen alle repetities vanwege de carnavalsvakantie. Voor wie van toepassing fijne vakantie en wie gaat feesten: veel plezier! PeeLoof Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Jarenlang heeft ons harmonieorkest deelgenomen aan het carnavalsevenement ‘Groot Peejenlands Gala Concert’ (GPGC). De organiserende stichting heeft enige tijd geleden besloten een andere invulling aan deze avond te geven. Als dank voor de succesvolle bijdrage van ons harmonieorkest ontving onze voorzitter afgelopen zaterdag, uit handen van Prins Andreo LIII, een bloemetje en een flesje schrobbelaer.   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Deze week ontvangen onze leden, donateurs en sponsors weer het verenigingsblad ‘t Muziekkantje in de brievenbus. In deze eerste editie van 2014 oa een kort verslag van de algemene ledenvergadering en een oproep voor vrijwilligers Oranjeparkfestival. De redactie wenst u veel leesplezier.     Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Rolf, dirigent van onze jeugdorkesten, is deze week gestart als dirigent van Koninklijke Muziekvereniging ‘Harmonie’ Oosterhout. Rolf blijft daarnaast ook gewoon dirigent van onze jeugdafdeling. Hij dirigeert ook de Fanfare van Muziekvereniging St. Martinus uit Achtmaal en hij maakt deel uit van ‘Pater Moeskroen’. Wij feliciteren Rolf en wensen hem succes met deze nieuwe uitdaging.   Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Beste leden, tot en met aanstaande donderdag kun je kopij inleveren voor ons verenigingsblad ”t Muziek-kantje’. Dus heb je wat te melden, klim in de pen of achter het toetsenbord en stuur het in naar muziekkantje@musissacrum.com. Bedankt namens de redactie. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gisteren is tijdens een goed bezochte Algemene Ledenvergadering (ALV) Menno Tjeerdsma gekozen als bestuurslid. Menno zal zich specifiek gaan bezig houden met fondsenwerving en projecten. Frank Rombouts (activiteiten) en Kees Broeders (voorzitter) zijn herkozen in het bestuur. Henk Snijders heeft afscheid genomen van zijn bestuurstaken. Henk heeft zich het afgelopen jaar ingezet in mbt de procedure nieuwe dirigenten en de jubileumcommissie, bij de laatste commissie blijft Henk betrokken. Onder applaus ontving Henk als dank voor zijn inzet een flesje wijn. Het was voor de vereniging de eerste ALV in de nieuwe locatie, De Poort. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

          Musis Sacrum werd officieel opgericht in 1840, dus de oudste en enige koninklijke vereniging binnen onze gemeente viert in 2015 haar 175-jarig jubileum. Natuurlijk is dit een mijlpaal, die niet ongemerkt voorbij zal gaan. Naast de nodige muzikale en feestactiviteiten wil een speciale commissie het jubileum opluisteren met een boek. Deze uitgave, die op voorhand een prachtexemplaar lijkt te worden, zal worden gevuld met informatie uit het eigen archief van Musis Sacrum. Helaas hebben niet alle archiefstukken de diverse verhuizingen uit het verleden overleefd. Daarom is de commissie op zoek naar bruikbare materialen uit het verleden. Vooral van de periode vóór de huisvesting in de Julianastraat (1981) zoeken wij materiaal. Heeft u historische foto’s van Musis? Statiefoto’s van orkesten, foto’s van voormalige repetitielokalen, van optredens in zaal of op straat? Of heeft u andere, waardevolle aanvullingen voor onze vereniging? Wij zijn zeer benieuwd naar uw spulletjes, en, indien niet in ons bezit, zouden wij ze graag van u willen lenen, om ze professioneel te laten inscannen. Wij zullen de foto’s of documenten met zorg behandelen. Na het inscannen worden uw materialen natuurlijk aan u terugbezorgd door één van onze commissieleden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cris Schaap, bij voorkeur via mail: contact@musissacrum.com Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

De eerste zaterdag in het jaar is traditiegetrouw de dag van het nieuwjaarsconcert van onze vereniging. Alle orkesten speelden een kort programma. Voor de pauze werden vijf jubilarissen gehuldigd. Dit concert was het eerste optreden voor de twee nieuwe dirigenten, Ad van Groesen (VLO) en Robert van Enschot (Harmonieorkest). Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Also Sprach Zarathustra Comp. R. Strauss, arr. R. Rombouts Losing My Religion Anouk, comp. R.E.M., arr. R. Rombouts River Flows In You Comp. Yiruma, arr. R. Rombouts. Denise, harp Demon Kitty Rag Katzenjammer, comp. Katzenjammer, arr. R. Rombouts. Caroline, zang Zij Gelooft In Mij André Hazes / Do, comp. J. van de Ven, arr. R. Rombouts. Isabelle, zang. Mr. Bean-act (door Teun en Emiel) en aansluitend Saterday Night Fever Bee Gees, comp. Bee Gees, arr. J. Vinson. L-Joy Dancefactory, dans. Rolling In The Deep Adele, comp. Adele, arr. R. Rombouts. Lisanne, zang. L-Joy Dancefactory, dans. Caro Medley Caro Emerald, comp. Caro Emerald, arr. R. Rombouts. Maureen, zang. Cold Play Mix Cold Play, comp. Cold Play, arr. M. Brown. Slagwerkgroepen Crescendo & Musis Sacrum, Joeri, piano. Son Of A Preachter Man Joss Stone, comp. J. Hurly & R. Wilkins, arr. R. Rombouts. Caroline, zang. L-Joy Dancefactory, dans. Nick & Simon Medley Nick & Simon, comp. Nick & Simon, arr. R. Rombouts. Deborah & Isabelle, zang. Bad Romance Lady GaGa. Chloë, Isabelle, Caroline, Deborah, Lisanne, Maureen, zang. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

                                                                                                                                                      Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

                                                                                                                                                                                                                                            Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

                                                                                                                                                                                                                  Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

    Vol trots en met veel enthousiasme mag ik me aan u voorstellen als presentator van Musis Event Young Edition. Mijn naam is Teun Aarden,  een jonge twintiger, geboren en getogen in Dongen en vanaf jonge leeftijd al volop bezig met muziek. Begonnen als slagwerker bij diverse muziekgezelschappen en later de drang gekregen om te presenteren.  Als presentator was ik meerdere malen betrokken bij evenementen van Musis Sacrum, zo presenteerde ik de eerste en tweede editie van Young Promises in Concert, waarvan de eerste editie mijn presentatiedebuut was. Andere evenementen in Dongen waar ik als presentator voor tekende waren enkele edities van het Oranjeparkfestival, meerdere activiteiten van het Kunstpodium, verschillende kapellenfestivals,  Studio DongenIce en het Groot Peejelands Gala Concert.  Niet alleen binnen Dongen was  ik de afgelopen jaren actief, maar ook daarbuiten, zo mocht ik medewerking verlenen aan enkele Benefietfestivals (o.a. in Zevenbergen i.s.m. NoNonsense), maar mocht ik het ook verderop zoeken, onder andere in de regio Utrecht. In Utrecht presenteerde ik de meest uiteenlopende evenementen waaronder een groots kinderconcert op een drijvend podium en een festival met een jazzprogrammering in de gemeente Vleuten en stond ik meerdere malen in Maarssen met o.a Hans Kraaij Jr., Monique Smit en Henk Westbroek. Overigens vervul ik tijdens dit evenement ook de functie van regisseur. Als muzikant heb ik al een groot aantal soort gelijke evenementen mogen ervaren en ben ik bij een aantal van deze concerten ook organisatorisch betrokken geweest. De afgelopen jaren is mijn passie voor regisseren gegroeid en heb ik daarin ervaringen op mogen doen. Zo heb ik de afgelopen drie jaren werkzaam mogen zijn bij verschillende filmcrews. Als regiemedewerker was ik betrokken bij “De film van Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot”, “De film van Sinterklaas en het pakjesmysterie” en “De film van Sinterklaas en het raadsel van 5 december” en heb ik onlangs als assistent regisseur gewerkt bij een deels in Cyprus opgenomen familiefilm getiteld “Joris en Boris en het geheim van de Tempel”,  die in juli verschijnt  in een groot aantal bioscopen in Nederland. Ik ben blij dat ik als regisseur en presentator mijn bijdrage mag leveren aan dit bijzonder evenement, en hoop dat iedereen, van bezoeker tot vrijwilliger, van sponsor  tot muzikant, van danseres tot zangeres zal genieten van Musis Event Young Edition 2012. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Dirigent van alle jeugdorkesten bij Musis Sacrum is Rolf Rombouts. Hij is ook voor dit project muzikaal eindverantwoordelijk. Dominique heeft Rolf even flink aan de tand gevoeld en een interview afgenomen, dat kun je hieronder lezen. 1.Hoe ben je bij Musis Sacrum terecht gekomen? Ik zat op bs. de Hoeksteen (nu Vlinderboom) en was net begonnen met trompetles bij de Muziekschool (nu KunstPodium). Op de Vlinderboom gaf Juffrouw Joke muziekles en zij hoorde dat ik trompet speelde: ze vroeg of ik een keer wilde komen kijken bij het jeugdorkest van Musis Sacrum………ben toen meteen gaan meespelen en nooit meer weggegaan. 2.Wat vind je ervan om de dirigent te zijn van het Jeugdorkest? Wat vind je er zo leuk aan? (of vind je het juist helemaal niet leuk) Ik vind het erg leuk om samen met jeugd muziek te maken. Alle partijen instuderen en zorgen dat alle puzzelstukjes op z’n plaats vallen en met z’n allen samenwerken ; dan wordt het gaandeweg een mooi muziekstuk. En zeker met zang en band en koor en dans en licht en geluidstechniek erbij is het natuurlijk erg gaaf optreden. Waar ik me soms aan irriteer is het geklets tijdens de repetitie: natuurlijk moet het ook “leuk” zijn, maar volgens mij is het vooral leuk als we straks met de concerten alle 22 muziekstukken zo mooi mogelijk kunnen spelen…..dus muzikanten…. Verder vind ik het jammer als we niet compleet zijn tijdens een concert: Het is net als bij sporten. Je “traint” iedere week om samen iets moois te maken; en dan is het jammer als er bij de “wedstrijd” ineens een paar spelers niet kunnen…….das jammer: je kan ook niet met z’n zevenen een voetbalwedstrijd winnen….. 3.Hoe bereid je je voor op kleine/grote optredens? Als we een nieuw muziekstuk gaan oefenen, zorg ik dat ik al precies weet hoe het gespeeld moet worden en wat ik mooi vind en wil overbrengen aan de muzikanten. Als er dan een optreden is, zit het muziekstuk al zo goed in ieders hoofd, dat we het alleen maar hoeven te laten horen. Daarvoor is natuurlijk wel een goede concentratie vereist. 4.Hoe lang doe je dit werk al? Wanneer ben je begonnen met dit werk? Ik ben begonnen toen ik een jaar of 17 was, als dirigent bij de Bend van D’end. Ik ben nu 32, dus tel maar uit….. Daarna heb steeds meer werk gekregen in “de muziek” als dirigent, leraar, muzikant, bandleider, arrangeur….. 5.Waar help/werk/zit je nog meer bij dan alleen het Jeugdorkest? Ik ben ook dirigent bij fanfare st. Martinus in Achtmaal en docent Popworkshops bij Het KunstPodium. Daarnaast besteed ik veel tijd aan het arrangeren van muziek voor orkesten (uitschrijven van alle partijen). Verder speel ik bij Blaosband de Uitslaopers de sousafoon en verder in allerlei clubjes de tuba of de basgitaar. 6.Zijn er meer ‘Rombouts’ in de muziek business? Mijn broer(tje) Mark heeft ook bij Musis gezeten, maar is nu werkzaam achter de schermen; als geluidstechnicus. Mijn moeder speelt klarinet bij het VLO van Musis. Mijn vader is bestuurslid geweest bij Musis, maar is a-muzikaal (zegt hij zelf). Mijn neefje Robin is nu ook druk aan de weg aan het timmeren als muzikant/ dirigent/ muziekdocent. 7.Heb je veel plezier in wat je nu doet? Jazeker! 8.Heb je nog een bepaald doel in de muziek wat je wil bereiken? Mijn doel is vooral: leuke projecten/concerten doen met enthousiaste mensen die er zin in hebben. Je wilt dan natuurlijk en zo goed mogelijk resultaat neerzetten. Ik heb niet echt de behoefte bij een zo “hoog” mogelijk niveau orkest te dirigeren, ik vind de omgang met mensen vooral leuk. 9.Wil je dit werk blijven doen of heb je nog een bepaald beroep wat je zegt dat wil ik ook nog eens gaan doen? Eigenlijk kan ik niet zoveel anders als muziek maken…….Of het zou moeten zijn dat er een professionele Zomerspelen komen, dan zou ik daar wel willen werken 10.Zou je op TV iets met muziek willen doen of gaan doen? Niet perse, al heb ik “vroeger” een aantal keren als muzikant bij Paul de Leeuw’s “Mooi Weer” gezeten (met “Adje, de dorpsgek”) en ik vond het wel erg leuk om te zien hoe snel dat allemaal gaat (en hoe rommelig het achter de schermen is.) 11.Welke opleiding(en) heb je hiervoor moeten doen allemaal? Ik heb gestudeerd aan het conservatorium in Tilburg en ben daar afgestudeerd als Musicus Bastuba en Harmonie/fanfare-dirigent. 12.Studeer je nu nog steeds? Nee, nu niet meer….en ik moet er nu ook even niet aan denken….ik vond het wel best: van mijn 4e tot mijn 25e iedere dag naar school. Misschien dat ik nog eens een gerichte cursus ga doen, maar dat weet ik nu nog niet. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

De organisatie van Musis Event Young Edition heeft aan dit project een maatschappelijk doel verbonden: Stichting De Kinderen. ‘Even je zorgen vergeten’ is het motto van deze stichting. De stichting is vernoemd naar Fred de Kinderen uit Dongen, vader van Jesse en Kevin. Fred is in 2008 overleden aan kanker. De stichting zet zich in voor kinderen van ouders met kanker en brengt deze kinderen in contact met andere kinderen die hetzelfde meegemaakt hebben, en zo ervaringen te delen en een stukje troost te vinden. De stichting heeft als doel begeleiding en ontspanningsactiviteiten te organiseren voor kinderen van ouders met kanker. Meer informatie over Stichting De Kinderen op de eigen website http://www.stichtingdekinderen.nl/ Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Op 14 juni 2011 zijn er audities gehouden voor Musis Event Young Edition. Uit 33 deelnemers heeft de auditiecommissie zes zangsolisten en twee instrumentalisten geselecteerd. Bovenste rij (vlnr): Joeri Kock (piano); Lisanne van der Heijden; Denise Kock (harp). Midden rechts: Caroline Krijnen Onderste rij (vlnr): Isabel Lafeber; Maureen Kemmeren; Deborah Hinz; en Chloë Verkooijen. Bijzonder is dat alle deelnemers uit Dongen komen, talent genoeg in onze woonplaats! Hieronder stellen ze zich kort aan je voor (binnenkort wordt dit aangevuld met de overige solisten) Naam: Chloë Verkooijen Leeftijd: 11 jaar Hobby’s: dansen,tennissen,maar mijn grootste hobby is ZINGEN! Welke opleiding/ school: BS Achterberg Auditie gedaan, waarom / hoe te weten gekomen dat er audities plaats vonden / wat vond je ervan: Ik heb al eerder meegedaan met young promises in concert, en ik heb al een keer in de Efteling opgetreden! Ik heb auditie gedaan omdat zingen eigenlijk heel uniek is, en het is natuurlijk supercool als je het kunt! De auditie ging best goed ondanks de zenuwen… Wil je zelf nog iets vertellen: In ieder geval heb ik er nu al zin in!!! Naam: Joeri Kock Leeftijd: 16 jaar Hobby’s: Pianospelen, waterpolo Welke opleiding/ school: 5 VWO, Cambreur College Auditie gedaan, waarom / hoe te weten gekomen dat er audities plaats vonden / wat vond je ervan:Lisanne van der Heijden deed al auditie voor Musis Event, en toen had ze mij gevraagd of ik ook auditie wilde doen. Ik vond de auditie erg leuk en het is me heel erg meegevallen Wil je zelf nog iets vertellen: Ik heb er zin in! Naam: Maureen Kemmeren Leeftijd: 12 jaar Hobby’s: Zingen en dansen Welke opleiding/ school: ik zit op het Effent in Oosterhout. Auditie gedaan, waarom / hoe te weten gekomen dat er audities plaats vonden / wat vond je ervan:Omdat ik zingen heel leuk vind en het leek me wel een uitdaging, Via Via, ik vond het heel spannend maar super leuk. Wil je zelf nog iets vertellen: Ik heb er heel veel zin in! Ik hoop dat het heel gezellig wordt. Maar denk van wel hoor. Naam: Denise Kock Leeftijd: 14 Hobby’s: Hockey, harp, lezen, leuke dingen doen met vriendinnen, shoppen. Welke opleiding/ school: Cambreur College Auditie gedaan, waarom / hoe te weten gekomen dat er audities plaats vonden / wat vond je ervan:Mijn moeder liet me het artikel over de auditie in de krant lezen en vroeg of ik interesse had. Mijn broer deed ook al mee en ik dacht: Waarom ook niet? Ik kan het altijd proberen. De auditie zelf vond ik leuk, al was ik wel wat zenuwachtig. Naam: Deborah Hinz Leeftijd: 12 jaar Hobby’s: zingen en waterpolo Welke opleiding/ school: Cambreur college Auditie gedaan, waarom / hoe te weten gekomen dat er audities plaats vonden / wat vond je ervan:Mijn zang docente vertelde er wat over en het leek mij leuk om het te doen. Ik vond het aan het begin wel eng maar later niet meer, en best wel leuk. Wil je zelf nog iets vertellen: Dat ik het super leuk vind dat ik kan optreden en de auditie heb gehaald. Naam: Lisanne van der Heijden Leeftijd: 16 jaar Hobby’s: zingen, gitaar spelen, drummen, squash, golfsurfen en snowboarden. Welke opleiding/ school: 5 vwo op het Cambreur college in Dongen. Auditie gedaan, waarom / hoe te weten gekomen dat er audities plaats vonden / wat vond je ervan: Ik deed mee aan een schoolevenement genaamd: Boejuh. Na afloop kwam Henk Snijders naar mij toe of ik zin had om auditie voor Music Event te doen. Dit vond ik een leuk idee. Wil je zelf nog iets vertellen: Ik heb zin in de eerste repetities! Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Er is inmiddels een productieteam geformeerd met als taak dit project mede vorm te geven. Het productieteam bestaat uit: Cris Schaap, Saskia Bosters, Sigrid van Beek, Mark Snijders, Rolf Rombouts, Emiel Broeders, Hugo Blokland, Dominique van Kuijk, Henk Snijders. Aangevuld met David Janssen voor het uitzoeken van de muziekstukken. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Musis is weer een mooie DVD rijker zaterdag 16 juni 2012 / 16:23 Gisteravond vond onder grote belangstelling de DVD-presentatie van Musis Event Young Edition in ons verenigingsgebouw plaats. Vooraf werd Victor Stierman (Foto Betsie Cloïn) in het zonnetje gezet. Hij ontving de ‘eerste’ DVD en een dinerbon als dank voor zijn vele werk wat hij in verzet heeft in de tot standkoming van de DVD (ook verkrijgbaar op Blu-Ray). Ook werd het bedrag onthuld wat voor het maatschappelijk doel verbonden aan dit evenement, Stichting de Kinderen, is opgehaald: € 2686,55. En toen was eindelijk het moment daar, de DVD kon gestart worden. Het is een resultaat waar men trots op kan zijn en nog zeker kan nagenieten van het unieke evenement: Musis Event Yound Edition 2012. Wilt u ook in het bezit komen van zo’n schitterende DVD, stuur een mail naarcontact@musissacrum.com en wij nemen contact met u op. Klik op de foto voor enkele plaatjes van deze feestelijke avond. Nog meer foto’s Musis Event Young Edition dinsdag 24 april 2012 / 19:48 Er zijn weer ruim honderd foto’s toegevoegd van het evenement van afgelopen weekend. De foto’s zijn stills van camerabeelden, gemaakt door Jan Sprangers Producties. Musis Event Young Edition was weergaloos zondag 22 april 2012 / 22:11 Een jaar van voorbereiding heeft zijn vruchten afgeworpen. Bijna 1000 bezoekers hebben tijdens de drie concerten genoten van een onwaarschijnlijk leuk programma. De gehele organisatie was perfect. De teamspirit tussen alle deelnemers was gewoon uniek en zij hebben wat moois weggezet. Een prachtige herinnering om op terug te kijken. Jeugdorkest zet een prima concert weg zaterdag 21 april 2012 / 12:48 Gisterenmiddag èn -avond waren de eerste twee voorstellingen van Musis Event Young Edition. Alleen maar waardering viel het jeugdorkest onder leiding van dirigent Rolf Rombouts ten deel. De hele entourage met zo’n 100 jeugdige deelnemers oogste zeer veel lof bij de bezoekers. Vanavond al weer de laatste mogenlijkheid om naar dit concert te gaan. Binnenkort veel foto’s op deze site. Soundcheck cq doorloop was al genieten vrijdag 20 april 2012 / 00:16 Vandaag (vrijdag) gaat het dan gebeuren. Maanden van voorbereiding en dan is het eindelijk zo ver. ‘s Middags komen 270 basisschoolleerlingen (groep 7) uit Dongen genieten en ‘s avonds is de eerste echte voorstelling voor zo’n 350 bezoekers. Gisteravond was de soundcheck met een korte doorloop. Het zag er al indrukwekkend. Het wordt een grote belevenis, voor de deelnemers èn de bezoekers. Er zijn nog staanplaatsen te koop donderdag 19 april 2012 / 16:24 Er bereiken ons de nodige telefoontjes en mailtjes met de vraag of er nog toegangskaarten verkrijgbaar zijn voor Musis Event Young Edition. De zitplaatsen zijn uitverkocht, maar er zijn nog staanplaatsen te koop bij Bruna of voor het concert aan de deur. Een bevlogen regisseur en presentator bij MEYE woensdag 18 april 2012 / 23:37 Dongen is rijk aan talent. Muzikaal talent. Maar ook regie-talent. Dongenaar Teun Aarden heeft tijdens het project een dubbelfunctie. Zowel de presentatie als de regie neemt hij voor zijn rekening. Vanochtend is gestart met de opbouw Musis Event woensdag 18 april 2012 / 13:58 De logistieke klus loopt sinds vanochtend op rolletjes. Met het aanleveren en opbouwen van de truss tbv het licht en geluid voor het evenement Musis Event Young Edition is een vlotte start gemaakt. In de middag is begonnen met het opbouwen van het podium voor de muzikanten en zangeressen van dit muziekspektakel. Kaartjes alleen nog via Bruna te koop! donderdag 12 april 2012 / 21:16 Het is vanaf heden niet meer mogelijk om via deze website toegangskaarten voor Musis Event Young Edition te bestellen. U kunt uitsluitend nog bij Bruna Dongen (Hoge Ham 154) kaartjes kopen. De zitplaatsen voor beide dagen zijn uitverkocht, er zijn alleen nog staanplaatsen te koop. Groot spandoek geplaatst bij Cambreur College woensdag 4 april 2012 / 22:36 Over precies twee weken is er al een begin gemaakt met de ombouw van de aula tot concertzaal. In de voortuin van het Cambreur College is het vanavond al gestart met het plaatsen van een promotionele banner. Een grote blikvanger. Met dank aan Bouwbedrijf OSDO voor de steigerpijpen en het Cambreur College voor het frame. Nog een beperkt aantal zitplaatsen te koop dinsdag 20 maart 2012 / 00:03 Goed nieuws, er komen vanaf vandaag nog een zeer beperkt aantal zitplaatsen voor het concert op vrijdagavond in de verkoop. Deze zijn uitsluitend via deze website te bestellen. Staanplaatsen zijn via Bruna en deze website nog te koop (overigens voor zaterdag ook nog beperkt). Eerste doorloop MEYE prima verlopen maandag 12 maart 2012 / 08:15 Gisteren vond in de aula van het Cambreur College een doorloop plaats van Musis Event Young Edition. Voor de eerste keer dat alle deelnemers aanwezig waren om het komende concert door te nemen. Het podium was op de grond uitgetaped, zodat goed duidelijk was hoeveel ruimte een ieder had. Het was een lange dag (10-16u), maar de concentratie kon goed vastgehouden worden. Dirigent, regie, productie en techniek gaan nu de puntjes op de i zetten. Op 2 april is er in het verenigingsgebouw van Musis Sacrum de volgende doorloop. Kaartverkoop loopt als een speer maandag 5 maart 2012 / 20:56 Na een stormachtige eerste verkoopdag zijn de zitplaatsen voor het zaterdagavondconcert van Musis Event Young Edition reeds uitverkocht. Voor vrijdagavond zijn er nog een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar, uitsluitend via Bruna te koop. Staanplaatsen voor beide dagen zijn nog, zowel via deze website als via de Bruna Dongen (contante betaling), verkrijgbaar. Jeugdslagwerk Crescendo te gast bij Musis dinsdag 7 februari 2012 / 08:07 Vijftien slagwerkers waren gisteravond aanwezig tijdens de repetitie. De collega’s van de jeugdslagwerkgroep Crescendo (‘s Gravenmoer) olv AnneJaap van Eersel repeteerden samen met de slagwerkers en het jeugdorkest van Musis. Dit alles in het teken van Musis Event Young Edition, 2 slagwerkstukken en een stuk samen met het jeugdorkest. Een klinkend spektakel! Intensieve extra repetitie voor MEYE2012 maandag 23 januari 2012 / 08:15 Gisteren stond er weer een extra repetitie voor het Musis Event Young Edition op het programma. Het jeugdorkest aangevuld met de instrumentalisten repeteerden voor de pauze in twee secties (hout- en kopersectie) en het popcombo repeteerde met de zangsolisten. Na de lunch (broodje knakworst en fruit) werd nog bijna twee uur gerepeteerd met de volledige bezetting en de zangsolisten. ‘Er is hard gewerkt en we zijn weer een beetje dichterbij het eindresultaat’, aldus dirigent Rolf Rombouts. Tweede nieuwsbrief Musis Event Young Edition vrijdag 23 december 2011 / 21:03 Deze middag is de tweede digitale nieuwsbrief van het evenement Musis Event Young Edition verschenen. In deze editie een item over het Cambreur College (de locatie van het concert), een terugblik op de extra repetitie en een kerst- en nieuwjaarswens. Wil je ook de nieuwbrief ontvangen? Stuur een mail naarcontact@musissacrum.com ovv nieuwsbrief en je wordt in het mailbestand opgenomen. Nieuwe promo nu online woensdag 21 december 2011 / 12:56 Afgelopen zondag zijn tijdens de extra repetitie met jeugdorkest, zangsolisten en popcombo, filmopnames gemaakt. Uit deze opnames is een nieuwe promo gemaakt en staat nu op het YouTube filmkanaal van Musis Event Young Edition. Prima extra repetitie jeugdorkest zondag 18 december 2011 / 16:46 In het kader van de voorbereidingen naar het evenement Musis Event Young Edition vond er vandaag een extra repetitie plaats. Het was ook gelijk een eerste kennismaking van de zangsolisten met het jeugdorkest en popcombo. Alle vocale nummers zijn met de zangsolisten gerepeteerd. Voor de ouders was er een korte info mbt de stand van zaken en aan het slot van de repetitie konden de ouders van de deelnemers een kijkje nemen bij het laatste half uurtje van de repetitie bijwonen. Klik op de foto voor een impressie van deze extra repetitie. Eerste nieuwsbrief Musis Event Young Edition donderdag 24 november 2011 / 14:34 Vandaag is de eerste digitale nieuwsbrief van Musis Event Young Edition verschenen. Oa een terugblik op de kickoff en coöperatief dividend, verder informatie over het maatschappelijk doel. De nieuwsbrief wordt verspreidt aan de deelnemers van het evenement, leden, sponsors en relaties van Musis Sacrum. Meld u aan viacontact@musissacrum.com ovv nieuwsbrief. Veel leesplezier. Extra repetitie van jeugdorkest maandag 21 november 2011 / 18:13 In het kader van het komende Musis Event Young Edition vond er gisterochtend een extra repetitie onder leiding van Rolf Rombouts en Mark Snijders plaats voor het jeugdorkest. In twee groepen (houtsectie en kopersectie met slagwerk) werd er gedurende vier uur gerepeteerd. Musis Event Young Edition ontvangt groot bedrag! woensdag 19 oktober 2011 / 00:59 Gisteravond vond de jaarlijkse ledenvergadering van Rabobank Tilburg en omstreken afdeling Dongen plaats. Vast item is de uitkering van het Coöperatief Dividend, een fonds voor organisaties met een maatschappelijk doel. Via een film (gemaakt met Gijs Wanders) werden de doelen aan de Rabo-leden geïntroduceerd. Onze jeugdleden Dominique, Emiel en Hugo verzorgden de presentatie in deze flitsende film. Met een overweldigende meerderheid werd Musis Event Young Edition uit de vier genomineerde projecten gekozen tot winnaar (met 156 van de 358 uitgebrachte stemmen). Dit resulteerde in een bedrag van net boven de € 3.000,–. Schitterende natuurlijk. Helaas was Dominique verhinderd, maar Hugo en Emiel namen trots de felicitaties in ontvangst. Vakantiekaart voor onze zakelijke relaties donderdag 21 juli 2011 / 20:24 Al onze zakelijke relaties hebben deze week een speciale vakantiekaart ontvangen. We wensen via deze kaart een ieder een prettige vakantie toe. Met het oog op de volgende businessmeeting (eind september), met betrekking tot Musis Event Young Edition, stond hier ook een vooraankondiging op. De vakantiekaart is mede mogelijk gemaakt door buro PRACHT & Leijten Digitaal Drukken. Kickoff Musis Event Young Edition druk bezocht zaterdag 2 juli 2011 / 08:53 Onder grote belangstelling werd gisteravond het officiële startsein gegeven van het Musis Event Young Edition 2012. Alle deelnemers en ouders/verzorgers werden geïnformeerd over dit grootse project. Muzikale bijdragen waren er van het jeugd- en aspirantenorkest, popcombo met Isabel en Joeri begeleidde Lisanne op piano. Verder was er een korte demo van L-Joy Dancefactory. Voorzitter Henk Snijders, van de Projecten Stichting, vertelde over de ins-and-outs van dit unieke project. Ook werd het maatschappelijk doel, verbonden aan dit evenement, bekend gemaakt: Stichting De Kinderen. Aansluitend was er een gezellige ‘pre-party’, waar een ieder nader kennis kon maken met elkaar. Kennismaking met zangsolisten en instrumentalisten maandag 6 juni 2011 / 20:36 Vanavond vond, in het kader van Musis Event Young Edition, de eerste kennismaking plaats tussen alle zangsolisten en instrumentalisten onderling en met het jeugdorkest. Dirigent Rolf Rombouts stelde de deelnemers een voor een aan het orkest voor. Het jeugdorkest speelde nog een stukje van de ‘Saterday Night Fever Medley’ voor de deelnemers en aanwezige ouders. Solisten Musis Event Young Edition bekend vrijdag 20 mei 2011 / 16:13 Vorige week zaterdag zijn er audities gehouden voor Musis Event Young Edition. Maar liefst 33 jongelui namen deel. De auditiecommissie was het er over eens dat het niveau hoog was en erg dicht bij elkaar lag, dat maakte de keuze er niet makkelijker op. Er zijn zes zangsolisten en twee instrumentalisten geselecteerd. De kanjers die op 20 en 21 april 2012 gaan schitteren op het podium zijn: Lisanne van der Heijden; Deborah Hinz; Maureen Kemmeren; Caroline Krijnen; Isabel Lafeber en Chloë Verkooijen als zangsolisten. Als instrumentalist zijn Denise Kock (op harp) en Joeri Kock (op piano) de uitverkorenen. Bijzonder is dat alle deelnemers uit Dongen komen, talent genoeg in onze woonplaats! Veel aanmeldingen voor auditie maandag 9 mei 2011 / 07:39 Komende zaterdag zijn de audities voor het Musis Event Young Edition, dat op 20 en 21 april 2012 georganisseerd wordt. Er hebben zich maar liefst 33 kandidaten voor de auditie aangemeld. De auditanten zijn afkomstig uit Rijen, Oosterhout, Raamsdonksveer en natuurlijk Dongen. Wij wensen hen veel succes tijdens de auditie. Jeugdig zangtalent gezocht zondag 3 april 2011 / 13:19 In april 2012 wordt er voor de derde keer een groot evenement georganiseerd door onze vereniging voor het jeugdorkest. Musis Event Young Edition gaan we het noemen. Een muziekspektakel in een professionele productie vol met muziek, zang en dans. Via de link onder dit artikel vind je alle ins-and-outs over dit evenement. De organisatie nodigt jeugdig zangtalent (7-18 jaar) uit om hiervoor auditie te doen. Delen:Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)