Volwassenen Leerlingen Orkest

VLO 2015Algemene Informatie

Het VLO is een onderdeel van de afdeling Harmonie van de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum.

Doelen

Het doel van het Volwassenen Leerlingen Orkest (VLO) is om de beginnende muzikant (vanaf 21 jaar), die reeds bekend is met de theorie (noten lezen) en wel of geen instrument bespeelt, kennis te laten maken met het brengen van muziek in groepsverband met andere leden in dezelfde leeftijdsgroep en op gelijkwaardig niveau.

Repetitie

De repetitie van het VLO wordt wekelijks gehouden in het verenigingsgebouw van Musis Sacrum, De Poort (Gasthuisstraat 3), op de dinsdagavond van 20.15 uur tot 21.45 uur.

Muzikale leiding

Ad van Groesen (tel. 076-5932454) is als dirigent eindverantwoordelijk voor de invulling van de repetities en het repertoire alsmede tijdens de uitvoeringen. Marian van Bree (tel. 06-19758031) is als afdelingsvertegenwoordiger het aanspreekpunt voor de leden omtrent afmeldingen, informatieoverdracht, organisatorische vragen enz.

Optredens

Diverse malen per jaar zal het VLO diverse soorten concerten en optredens verzorgen in de regio Dongen. Samenspel en uitwisselingsconcerten met andere leden of afdelingen van Musis Sacrum en met andere collega-verenigingen behoren ook tot de mogelijkheid.

Muziekonderwijs

Buiten de genoemde groepsrepetities kunnen alle leden van Musis Sacrum deelnemen aan de gesubsidieerde Hafa-lessen via het KunstPodium (voorheen de Muziekschool) in Dongen. Bij een positieve ontwikkeling van de muzikale kwaliteiten is doorstroming naar het grote harmonieorkest mogelijk.

Lidmaatschap

Lid worden of zijn van een vereniging betekent ook akkoord gaan met de rechten en plichten. Deze zijn weergegeven in het Huishoudelijk Reglement. De contributie bedraagt per jaar voor leden vanaf 18 jaar € 127,50. De leeftijd wordt als volgt bepaald: het huidige jaar – het geboortejaar (bijv. 2017-1999=18 jaar). Als proef mag elk nieuw lid 2 maanden gratis de repetities bijwonen, daarna zal de keuze van een definitief lidmaatschap in overleg gemaakt moeten worden. Indien beschikbaar is het mogelijk om eventueel een instrument te huren tegen een vergoeding van € 60,00 voor blaasinstrumenten en € 25,00 voor slagwerkinstrumenten per jaar.
Wilt u lid worden of wenst u meer informatie dan kunt u via het mailadres contact@musissacrum.com contact met ons opnemen.

Huishoudelijk Reglement

Klik hier om het Huishoudelijk Reglement van Muziekvereniging Musis Sacrum te bekijken