Jeugdorkest

Jeugdorkest 2015Algemene informatie

Het jeugdorkest is een onderdeel van de afdeling Harmonie van de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum.

Doel

Het doel van het jeugdorkest is om bij de jongere muzikant (vanaf ± 12 jaar), die al enkele jaren ervaring heeft met het bespelen van een instrument en soms aangevuld met combo en zang meer muzikale ervaring te laten opdoen binnen de breedte van een HaFaBra muziekvereniging. Het repertoire is afgestemd op de doelgroep en is zeer divers.

Repetitie

De repetitie van het jeugdorkest wordt wekelijks gehouden in het verenigingsgebouw van Musis Sacrum, De Poort (Gasthuisstraat 3), op maandagavond van 18.00 uur tot 19.00 uur.

Muzikale leiding

Rolf Rombouts (tel. 0162-311221) is als dirigent eindverantwoordelijk voor de invulling van de repetities en het repertoire. De jeugdcommissie organiseert samen met de dirigent muzikale uitvoeringen. Daarnaast initieert de jeugdcommissie “doe”-activiteiten voor alle jeugdleden. Afdelingsvertegenwoordiger: Caroline van Dongen (tel.nr. zie Muziek-kantje)

Optredens

Een aantal malen per jaar zal het jeugdorkest intern of extern een optreden verzorgen. Deelname aan jeugd popfestivals, concourswedstrijden, zomerpromsconcerten en projecten bijv. met andere muziekverenigingen of scholen worden georganiseerd.

Muziekonderwijs

Buiten de genoemde groepsrepetities kunnen alle leden van Musis Sacrum deelnemen aan de gesubsidieerde Hafa-lessen via het KunstPodium (voorheen de Muziekschool) in Dongen. Bij een positieve ontwikkeling van de muzikale kwaliteiten is doorstroming naar het grote harmonieorkest gewenst en gebruikelijk.

Lidmaatschap

Lid worden of zijn van een vereniging betekent ook akkoord gaan met de rechten en plichten. Deze zijn weergegeven in het Huishoudelijk Reglement. De contributie bedraagt per jaar voor leden tot 12 jaar € 79,00 en voor leden van 12 tot 18 jaar € 97,50. De leeftijd wordt als volgt bepaald: het huidige jaar – het geboortejaar (bijv. 2017-2005=12 jaar). Als proef mag elk nieuw lid 2 maanden gratis de repetities bijwonen, daarna zal de keuze van een definitief lidmaatschap in overleg gemaakt moeten worden. Indien beschikbaar is het mogelijk om eventueel een instrument te huren tegen een vergoeding van € 60,00 voor blaasinstrumenten en € 25,00 voor slagwerkinstrumenten per jaar. Wilt uw kind lid worden of wenst u meer informatie dan kunt u via het mailadres contact@musissacrum.com contact met ons opnemen.

Huishoudelijk reglement

Klik hier om het Huishoudelijk Reglement van Muziekvereniging Musis Sacrum te bekijken.