Harmonieorkest

Harmonieorkest 2015

Algemene Informatie

Het harmonieorkest is een onderdeel van de afdeling Harmonie van de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum.

Doelen

Het doel van het harmonieorkest is om gezamenlijk met gevorderde muzikanten, op het niveau van HaFa-B of gelijkwaardig, in orkestverband een wisselend repertoire in te studeren. Regelmatig wordt de kwaliteit van het orkest door deskundige juryleden beoordeeld. Momenteel speelt het orkest in de 4e divisie van de Federatie Katholieke Muziekverenigingen en is lid van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen.

Repetitie

De repetitie van het harmonieorkest wordt wekelijks gehouden in het verenigingsgebouw van Musis Sacrum, De Poort (Gasthuisstraat 3), op donderdagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur.

Muzikale leiding

Jeroen Geevers is als dirigent eindverantwoordelijk voor de invulling van de repetities en het repertoire alsmede de uitvoeringen. De muziekcommissie, bestaande uit een aantal muzikanten, zorgt mede voor de muziekkeuzes en uitvoeringen. Jack Schellekens (06-14333241) is als afdelingsvertegenwoordiger het aanspreekpunt voor de leden omtrent afmeldingen, informatieoverdracht, organisatorische vragen enz.

Optredens

Diverse malen per jaar (5/6 x) zal het harmonieorkest diverse soorten concerten verzorgen in de regio Dongen. Sprekende kwalitatieve optredens als concourswedstrijden en b.v. ‘Promsconcerten’ (Musis Event) zullen regelmatig worden georganiseerd. Ook samenspel met andere(jeugd)leden en uitwisselingsconcerten met collega-verenigingen worden georganiseerd. Straatoptredens komen ook voor, bijv. Sinterklaasintocht en Avond4daagse.

Muziekonderwijs

Buiten de genoemde groepsrepetities kunnen alle leden van Musis Sacrum deelnemen aan de gesubsidieerde Hafa-lessen via het KunstPodium (voorheen de Muziekschool) in Dongen.

Lidmaatschap

Lid worden of zijn van een vereniging betekent ook akkoord gaan met de rechten en plichten. Deze zijn weergegeven in het Huishoudelijk Reglement. De contributie bedraagt per jaar voor leden tot 18 jaar € 97,50 en voor leden vanaf 18 jaar € 127,50. De leeftijd wordt als volgt bepaald: het huidige jaar – het geboortejaar (bijv. 2017-1999=18 jaar). Als proef mag elk nieuw lid 2 maanden gratis de repetities bijwonen, daarna zal de keuze van een definitief lidmaatschap in overleg gemaakt moeten worden. Indien beschikbaar is het mogelijk om eventueel een instrument te huren tegen een vergoeding van € 60,00 voor blaasinstrumenten en € 25,00 voor slagwerkinstrumenten per jaar.

Wilt u lid worden of wenst u meer informatie dan kunt u via het mailadres contact@musissacrum.com contact met ons opnemen.

Huishoudelijk Reglement

Klik hier om het Huishoudelijk Reglement van Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum te bekijken.