Aspirantenorkest

Algemene Informatie

Het aspirantenorkest is een onderdeel van de afdeling Harmonie van de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum.

Doelen

Het doel van het aspirantenorkest is om de beginnende jonge muzikant (vanaf ± 8 jaar), die reeds bekend is met de theorie (MDB, Muziek-De Basis) en wel of geen instrument bespeelt, kennis te laten maken met het musiceren in groepsverband met andere jeugdleden in dezelfde leeftijdsgroep en op gelijkwaardig niveau.

Repetitie

De repetitie van het aspirantenorkest wordt wekelijks gehouden in het verenigingsgebouw van Musis Sacrum, De Poort (Gasthuisstraat 3) op maandagmiddag voor aanvang repetitie jeugdorkest.

Muzikale leiding

Rolf Rombouts (tel. 0162-311221) is als dirigent eindverantwoordelijk voor de invulling van de repetities en het repertoire. De jeugdcommissie organiseert samen met de dirigent muzikale uitvoeringen. Daarnaast initieert de jeugdcommissie “doe”-activiteiten voor alle jeugdleden. Afdelingsvertegenwoordiger: Caroline van Dongen (tel.nr. zie Muziek-Kantje).

Optredens

Een aantal keren per jaar zal het aspirantenorkest intern of extern een optreden verzorgen. Samenspel met andere leden of afdelingen van Musis Sacrum en collega-verenigingen behoort ook tot de mogelijkheid.

Muziekonderwijs

Buiten de genoemde groepsrepetities kunnen alle leden van Musis Sacrum deelnemen aan de gesubsidieerde Hafa-lessen via het KunstPodium (voorheen de Muziekschool) in Dongen. Bij een positieve ontwikkeling van de muzikale kwaliteiten is doorstroming naar het jeugdorkest gewenst en gebruikelijk.

Lidmaatschap

Lid worden of zijn van een vereniging betekent ook akkoord gaan met de rechten en plichten. Deze zijn weergegeven in het Huishoudelijk Reglement. De contributie bedraagt per jaar bedraagt voor leden tot 12 jaar € 79,00 en voor leden van 12 tot 18 jaar € 97,50. De leeftijd wordt als volgt bepaald: het huidige jaar – het geboortejaar (bijv. 2017-2005=12 jaar). Als proef mag elk nieuw lid 2 maanden gratis de repetities bijwonen, daarna zal de keuze van een definitief lidmaatschap in overleg gemaakt moeten worden. Indien beschikbaar is het mogelijk om eventueel een instrument te huren tegen een vergoeding van € 60,00 voor blaasinstrumenten en € 25,00 voor slagwerkinstrumenten per jaar.
Wilt uw kind lid worden of wenst u meer informatie dan kunt u via het mailadres contact@musissacrum.com contact met ons opnemen.

Jeugdbeleidsplan

Klik hier om het jeugdbeleidsplan van Musis Sacrum te bekijken.

Huishoudelijk Reglement

Klik hier om het Huishoudelijk Reglement van Muziekvereniging Musis Sacrum te bekijken.